L'ucrainès Olexiy Bilych revalida el títol a Santa Coloma de Queralt

El local de l'Estrella, de Santa Coloma de Queralt, ha viscut per vintena vegada la celebració de l'obert d'escacs actius Vila de Santa Coloma de Queralt, i l'ucraïnès Olexiy Bilych torna a guanyar, de manera consecutiva (va ser el guanyador de l'edició 2023), el seu segon torneig colomí, atrapant a Narciso i Vila en el rànquing de bicampions.

Ha estat una edició de rècord per l'open de Santa Coloma de Queralt. Mai hi havia hagut tants participants, 155 en aquesta edició, destrossant el rècord de jugadors inscrits, provocant que l'organització fes autèntics malabars per encabir-hi a tothom. Però al final ha sortit bé. Escacs, riures i molt bon ambient en general ha fet que tothom gaudís d'un diumenge fent el que més agrada, jugar a escacs i trobar-se amb vells amics i rivals.


Vista de la sala de joc

Pel que fa al terreny esportiu, no ha estat gens fàcil la victòria del MI Bilych: a la vella guàrdia encapçalada pel GM armeni Karen Movsziszian, i els ja guanyadors d'edicions anteriors, el MI colombià Jorge Gonzalez i el GM José Angel Guerra, se li ha sumat una colla de joves, molt joves, que no han posat gens fàcil les coses als jugadors més experimentats. Els joveníssims Alex Villa, Hugo Uber i Alexander Domene han donat més d'un ensurt a grans jugadors, i se'ls ha vist moltes partides a la zona de retransmissions.

Però la gran sorpresa del torneig ha estat el colomí MF Vicenç Esplugas, que en absència del Gm local Xavi Vila ha decidit que avui era el seu dia i ha lluitat fins al final contra tots els jugadors que trobava, acabant el torneig en segona posició empatat amb el campió... i content, però amb regust d'oportunitat perduda, ja que al matx que s'han enfrontat el primer i el segon classificat el Vicenç tenia una posició molt favorable, però el gran talent de l'ucraïnès ha forçat unes taules.

I també recordar que un vell roquer com és el Joan Pomes, ha compartit podi amb aquests joves talents.

I per finalitzar, els típics sortejos de lots i pernils, on tot ha sortit rodó.

Moltes gràcies per la vostra confiança i ens veiem en la pròxima edició.