REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs, per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, l'acta del partit de la Lliga Catalana, entre el Lleida B i el Balafia, on el C.E. Balafia reclama que al jugador A.A.A., del C.E. Lleida li va sonar el mòbil durant el matx i el va apagar.

Llegeix més...

RESOLUCIÓ DE L’EXPEDIENT DEL CLUB D’ESCACS BARBERA-SANT ANDREU

ANTECEDENTS

En data 03/03/2024 es va disputar el partit Barberà C-Sant Andreu B. El C.E. Sant Andreu va denunciar alineació indeguda per part del Barberà C i insults per part del jugador V.P del Barberà.

VIST, la reclamació del C.E. Sant Andreu.

VIST, les al·legacions del C.E. Barberà, que nega els insults.

Llegeix més...

Comitè d’Apel·lació

Federació Catalana d’Escacs

Expedient 06/2024

Recurrent: Sr. Jaume Grau Garsaball

En nom i representació de Club Escacs Cerdanyola del Vallès

contra Resolució de Comitè de Competició 30/2024

de la FEDERACIÓ CATALANA d’ESCACS

Ponent: Sr. Roger Rodríguez Font

Barcelona, a 14 de maig de 2024

 

 

ANTECEDENTS DE FET 

PRIMER.- En data 13.04.2024 es va disputar la ronda final de la Divisió d’Honor. El Club Escacs Cerdanyola s’enfrontava al Club Escacs Barcelona en la disputa del partit pel 7è i 8è lloc de la competició. El Club Escacs Cerdanyola del Vallès va presentar una alineació on els seus jugadors 8 i 9 no tenen “x”. Els jugadors dels taulers 3,5 i 10 no es van presentar a l’encontre.

Llegeix més...

COMITÈ DE COMPETICIÓ I DISCIPLINA ESPORTIVA DE LA FEDERACIÓ CATALANA D’ESCACS

REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs (FCE), per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, l’acta del partit de Preferent, ronda 7, entre l’Hospitalet de l’Infant i el Salauris B, on el C.E. Salauris denúncia que el jugador J.P., de l’Hospitalet de l’Infant estava utilitzant el telèfon mòbil en diverses ocasions, durant l’inici de la partida. L’Hospitalet nega els fets denunciats.

VIST, les al·legacions dels dos clubs implicats, amb versions contradictòries.

VIST, el Reglament de Disciplina Esportiva de la FCE:

Llegeix més...

RESOLUCIÓ DE L’EXPEDIENT DEL CLUB D’ESCACS SANT CUGAT

ANTECEDENTS

REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs (FCE), per conèixer els temes de la seva competència,

VIST, que el club Sant Cugat no es va presentar a jugar la ronda 9 de la lliga catalana en el partit Figueres B – Sant Cugat B, perquè es va retirar.

VIST, instructor i secretari s’inhibeixen.

VIST, que la Federació va avisar al C.E. Sant Cugat que la no presentació del seu equip B i a la vegada que la presentació dels equips C i D, era totalment il·legal.

Els següents comunicats demostren que el C.E. Sant Cugat estava advertit de l’incompliment dels reglaments de la Lliga Catalana i Disciplina esportiva.

Llegeix més...

REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs (FCE), per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, la denúncia del C,E, Tres Peons, on demana alineació indeguda dels equips A i B del Cerdanyola del Vallès a la darrera ronda de la Lliga Catalana de Divisió d’Honor i al Play-off d’ascens de Segona Divisió de la Lliga Catalana. L’equip A del Cerdanyola del Vallès va alinear tres jugadors sense estar al plantell dels 17 alineables i a més va incórrer en tres incompareixences. Segons indica la denúncia del C.E. Tres Peons, aquesta alineació indeguda de l’equip A va permetre reforçar l’equip B, de manera il.legal, en la mateixa jornada.

VIST, les al·legacions del C.E. Cerdanyola del Vallès, on accepta que va realitzar alineació indeguda al seu equip A, però que l’alineació del seu equip B era reglamentària.

VIST, el reglament general de competicions vigent que diu:

Llegeix més...

Comitè d’Apel·lació

Federació Catalana d’Escacs

Expedient 05/2024

Recurrent: Juan Manuel Sanchez Lopez

En nom i representació de Club Escacs Barcelona

contra Resolució de Comitè de Competició 17/2024

de la FEDERACIÓ CATALANA d’ESCACS

Ponent: Roger Rodríguez Font

Barcelona, a 16 d’abril de 2024

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER .- En data 24.02.2024 es va disputar la sisena ronda de la Divisió d’Honor grup II. Un dels enfrontaments era entre el C.E.Barcelona i el C.E. Sant Andreu

Llegeix més...

Comitè d’Apel·lació

Federació Catalana d’Escacs

Expedient 04/2024

Recurrent: Jordi Obis Farré

En nom i representació de Club Escacs Pardinyes

contra Resolució de Comitè de Competició 20/2024

de la FEDERACIÓ CATALANA d’ESCACS

Ponent: Roger Rodríguez Font

Barcelona, a 12 d’abril de 2024

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER. – En data 25.02.2024 es va disputar la sisena ronda de la Lliga Catalana d’Escacs de la categoria Preferent Grup I de Lleida. Un dels enfrontaments era entre el club Andorra C i el club Escacs Ivars.

SEGON.- El Club Escacs Ivars no es va presentar a l’encontre. Després de tramitar el preceptiu expedient sancionador va ser multat pel Comitè de Competició en data 26.03.2024 a la multa de 74€.

TERCER- En data 28.03.2024 el Club Pardinyes efectua una apel·lació davant del Comitè d’Apel·lació per disconformitat amb el contingut de l’anterior sanció.

 

FONAMENTS DE DRET

ÚNIC .- El Club Escacs Pardinyes no té legitimació activa des del punt de vista processal per interposar el recurs en no ser part de la controvèrsia que enfronta el Club Escacs Ivars, el Club Escacs Andorra i la Federació Catalana d’Escacs per l’incompliment del primer de la seva obligació de presentar-se a Andorra per disputar la ronda.

 

DECISIÓ

ÚNIC.- Inadmetre a tràmit el recurs del Club Escacs Pardinyes sense dret a la devolució de la fiança dipositada.

Aquesta resolució del Comitè d'Apel·lació és immediatament executiva i esgota la via federativa. No obstant això, aquesta resolució pot ser recorreguda, en el termini dels deu dies hàbils següents a la seva notificació, davant el Tribunal Català de l’Esport.

Barcelona, 12 d’abril de 2024

Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana d’Escacs

Comitè d’Apel·lació

Federació Catalana d’Escacs

Expedient 03/2024

Recurrent: Ramon Caro Martínez

En nom i representació de Club Escacs Mollet

contra Resolució de Comitè de Competició 16/2024

de la FEDERACIÓ CATALANA d’ESCACS

Ponent: Roger Rodríguez Font

Barcelona, a 2 d’abril de 2024

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER. En data 16.03.2024 es va disputar la segona ronda de la Divisió d’Honor de la Lliga Catalana 2024 del grup Descens. En dita ronda es van enfrontar els equips GEVA-CEA i Mollet. El C.E. Mollet va alinear en el seu desè taulell un jugador sense “X”.

El club Escacs GEVA-CEA, dins el termini legal establert, va interposar un reclamació en termini i forma per vulneració de l’article 8.3 de la Part Específica del Reglament General de Competicions.

Llegeix més...

RESOLUCIÓ DE L’EXPEDIENT DEL CLUB D’ESCACS PONTS

ANTECEDENTS

El CLUB D’ESCACS PONTS ha comunicat l’acta del seu partit contra el BALAFIA, a la ronda 7 de la Lliga 2024 fora de termini.

No és considera necessari obrir el termini per a la pràctica de proves, ja que els fets de la manca de presentació de resultats són evidents i no han estat negats pel club infractor.

Llegeix més...

Xarxes socials