EL dijous 7 de març de 2024 amb motiu del dia de la Dona, es va disputar disputar el torneig d'escacs dedicat als escacs femenins. Aquesta ha estat la novena edició dels escacs  Dia de la Dona que organitza el Club Escacs Santa Eugènia. Hi ha participat un total de 23 jugadores, entre federades de diferents clubs Gironins i no federades, per promocionar la participació femenina en el món dels escacs i celebrar la igualtat de gènere, la diversitat i la inclusió.

La guanyadora ha estat la jove jugadora del Club Escacs Fornells, Carla Faixedas amb 5 punts de cinc possibles. En segon lloc i també del Club Escacs Fornells, va ser la Carina Tarragó. I completa el podi en tercera posició, la jugadora del Club Escacs Santa Eugènia, Magdalena Martínez. La primera classificada no federada va ser la jugadora Ayat Lahdou de l’escola Montfalgars.

Moltes felicitats a totes les participants.

Girona, 8 de març de 2024

Jordi Vidal (Club Escacs Santa Eugènia)

El Campionat d’Escacs de Girona per Edats ha finalitzat amb una bona participació, similar a l’edició passada. Enguany ha tingut dues seus que s’ha repartit en tres jornades a les instal·lacions de la Fundació Els Joncs (Sarrià de Ter) i el pavelló municipal d’Olot. Hem tingut la col·laboració en l’organització dels clubs d’escacs del Gerunda i l’Olot.

A continuació les imatges i classificació final del podi de cada una de les categories:

 

Classificació Sub-8:

1r classificat: Maxim Alexander Gernjak (Gerunda) 8 punts

2n classificat: Eudald Pagés (Alt Empordà) 6 punts

3r classificat: Lev Gretov (Platja d’Aro) 5,5 punts

Millor sub7: Guillem Gilabert (Platja d’Aro) 4,5 punts

 

Classificació Sub-10:

1r classificat: Guillem Pi (Gerunda) 7 punts

2n classificat: Inar Claparols (Figueres) 6,5 punst

3r classificat: Jan Jané (Gerunda) 6 punts

Millor sub9: Einar del Pozo (Platja d’Aro) 5,5 punts

 

Classificació Sub-12:

1r classificat: Pol Faixedas (Fornells) 7,5 punts

2n classificat: Quirze Pau (Figueres) 7 punts

3r classificat: Laia Puigvert (Olot) 5,5 punts

 

Classificació Sub-14:

1r classificat: Mauro Alonso (Gerunda) 7,5 punts

2n classificat: Marc Mallorquí (Gerunda) 6,5 punts

3r classificat: Jan Balló (Gerunda) 6 punts

 

Classificació Sub-16:

1r classificat: Ilia Lunin (Platja d’Aro) 6 punts

2n classificat: David Naranjo (Blanes) 4,5 punts

3r classificat: Daniel Romero (Blanes) 4 punts

 

Per equips, les classificacions han estat les següents:

Equips categoria Sub8-Sub10-Sub12

Club Punts
Gerunda, C.E. 21
Figueres C.E. 19
Platja D'aro, Club Escacs 17
Alt Emporda, Club D'escacs 16
Olot 15,5
Fornells, Club D'escacs 13,5
Cassa C.E. 13
Banyoles, C.E. 12
Guixolenc C.E. 11,5
Lloret, Club Escacs 11,5
Santa Eugenia Escacs 8
Blanes C.E. 4
Montgri, C.E. 2

 

Equips categoria Sub14-Sub16

Club/Ciutat Pts.
Gerunda, C.E. 20
Blanes C.E. 12
Figueres, C.E. 12
Olot, C.E. 9,5
Lloret, C.E. 8
Alt Emporda, C.E. 7,5
Platja D'aro, C.E. 7
Montgri, C.E. 6,5
Cassa C.E. 6
Sant Gregori C.E. 4,5
Banyoles, C.E. 4
Culonge I Sant Antoni, C.E. 4
Fornells, C.E. 4
Santa Eugenia, C.E. 3,5

Dissabte 2 de desembre va tenir lloc la tercera edició del Campionat d’Escacs Actius individual d’Edats de la Territorial de Girona. Va tenir lloc a la seu del Club Escacs Gerunda, al Centre Cívic Pla de Palau. La participació va ser molt bona, amb 101 participants repartits en quatre categories: 39 a la de sub8, 25 a sub10, 26 a sub12 i 11 a la sub14. També estaven convocats els nois i noies de sub16 però sense cap inscrit. Cal destacar que una trentena de nens i nenes era el primer torneig federat que han jugat.

Llegeix més...

El jove uncrainès Ilya Lemeshev, instal·lat a Figueres des de fa més d'un any i mig i actual jugador del club Escacs Figueres, s'ha proclamat campió absolut de la Territorial de Girona en finalitzar el Campionat Absolut de Girona amb 7 punts de vuit partides, només cedint una derrota. Amb els mateixos punts, en segon lloc, trobem el MF Leo Valle (Gerunda) i completa el podi, en tercer lloc, amb 6 punts i mig el MF Abel Làzaro (Firgueres).

Llegeix més...

Jordi Vidal Palou (Girona, 1968)

Comença a jugar al Salt i Girona l'any 2001 i s'integra al Club d'Escacs Santa Eugènia, el 2.003, on es federa com a jugador, i més tard passa a ser-ne el secretari, sota la presidència d'Enric Vázquez. Posteriorment, és elegit el 2010 com a president de l'entitat, càrrec que encara ocupa.

Ha estat cabdal a la Territorial de Girona en l'àmbit d'organitzador d'esdeveniment escaquístics de tota mena.

Està titulat com a monitor d'escacs, i com a àrbitre de suport, tasca en la qual actualment participa activament. Va ser el propulsor i alma mater de què l'Ajuntament de Girona anomenés a la plaça on està ubicat el Club, sota la denominació de "Placeta dels seixanta-quatre", on s'hi ha construït tres taulers fixos d'escacs de forma permanent, i que va inaugurar l'alcaldessa de la Ciutat, en un acte memorable pels escacs.

La seva activitat institucional, a part de la Presidència del Club, ha estat molt rellevant perquè va ser membre molt actiu de la Junta de la Territorial de Girona des del 2009 fins al 2020 juntament amb Josep Serra (Gerunda), Laura Garcia (Sant Gregori) i Elias Muratet (Banyoles), etapa precursora de la presidència del malaguanyat Albert Badosa (a.c.s.).

La seva vida ha estat dedicada als escacs de forma intensa i incansable, organitzant tornejos de tots els nivells i edats (Oberts, Tancats, actius, llampec, Masnou, Dia de la Dona, etc.). Ha sabut inculcar l'amor pel nostre noble joc als seus fills (Alex i Cristina) que són jugadors de nivell rellevant (l'Àlex és actualment Mestre FIDE i la Cristina és àrbitre).

Subcategories

Circuit Escacs Actius Memorial Albert Badosa