Per segona vegada, des de la Territorial de Girona hem organitzat un torneig per equips online tant amb èxit de participació com de funcionament i de joc. Finalment han estat 25 equips completat per a 123 esportistes d’edats des de sub-10 fins a sub-18, repartits en vuit equips de la Territorial gironina: Gerunda, Figueres, Fornells, Olot, Santa Eugènia, Montgrí, Hostalric i Peons de Tossa. El torneig s’ha jugat per la plataforma d’internet Lichess en grups d’edats separats i el ritme de les partides era de 5 minuts més 5 segons d’increment, i només comptava els punts fets del quatre primers integrants de cada equip.

La participació del Torneig de Reis, jugat el diumenge 3 de gener de 2021, ha estat molt alta però lleugerament inferior al Torneig de Nadal de fa dues setmanes, i a més, degut al canvi d’any molts esportistes han canviat de categoria i aquest fet ha provocat que la categoria Sub-8 quedés deserta. 

Premiats

Han estat premiats amb un diploma els tres primers equips de cada categoria, a més de premis individuals. Els premiats han estat:

Llegeix més...

Era la primera vegada que des de la Territorial de Girona organitzàvem un torneig per equips online i s’ha fet amb un èxit de participació com de funcionament i de joc. Finalment han estat 28 equips completat per a 130 esportistes d’edats des de sub-8 fins a sub-16, repartits en vuit equips de la Territorial gironina: Gerunda, Figueres, Fornells, Olot, Santa Eugènia, Lloret, Montgrí i Hostalric. Aquestes dades han excedit de llarg les expectatives ja que el torneig estava pensat per fer grup únic i per aquestes circumstàncies i per la limitació a 10 equips que posa el Lichess han fet que finalment s’hagi fet tornejos paral·lels separats per categories. Recordem que el desembre del 2019 es va jugar la primera Minicopa de Girona també desbordant les expectatives amb 35 equips i 150 esportistes.

 

  

Llegeix més...

Cada temporada, i en el marc de la Festa dels escacs catalans la Federació Catalana d’Escacs, atorga una distinció a aquelles persones que ha destacat en el seu treball i dedicació als escacs. Aquest 2020 la menció recaurà a una persona molt apreciada i valorada als escacs gironins, catalans, francesos i d’arreu: el Sr. Albert Badosa Romanyó.

L’Albert Badosa té una destacada trajectòria com a jugador, organitzador i president del seu club, el Club Escacs Santa Pau, a més d’un gran dinamitzador i entusiasta dels escacs. Des del 2014 al 2019 va exercir el càrrec de delegat territorial de Girona a la junta directiva de la Federació Catalana d’Escacs.

Per la delegació gironina és un orgull i satisfacció que el Sr. Albert Badosa hagi acceptat la insígnia, que vol posar en relleu tota la seva tasca en el món dels escacs, ja sigui a la Garrotxa com als clubs de la lliga francesa on també juga, de manera incansable, els seus campionats per equips. El més sincer agraïment per tot aquest temps de dedicació al nostre esport i afició. 

 

Llegeix més...

Per unanimitat dels clubs organitzadors del Circuit d'Actius de Girona, s'ha decidit cancel·lar definitivament el Circuit d'aquest any.

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d'Escacs

 

El passat dijous, 5 de març de 2020, es va fer una jornada d’escacs dedicada exclusivament a les noies i dones. Va ser organitzat pel Club Escacs Santa Eugènia a les instal·lacions del Centre Cívic Can Ninetes de Girona.

Les participants de l'activitat més l'organitzador Jordi Vidal.

Llegeix més...

Ha finalitzat una nova edició de la Lliga Sub12 per equips de Girona que s’ha dut a terme a Torroella de Montgrí, els dissabtes 22 i 29 de febrer i 7 de març de 2020. Degut a que finalment ha estat 16 els equips inscrits, s’ha reduït una ronda la competició després de mutu acord amb l’equip arbitral i els delegats dels equips presents.

Esportivament parlant, el Gerunda ha revalidat meritòriament el títol aconseguit l’edició passada i de nou es classifica per anar a la Final de Catalunya d’equips Sub12 que enguany es jugarà a Barcelona el cap de setmana del 18 i 19 d’abril.

L'equip del Gerunda sub-12.

Llegeix més...

Durant quatre intensíssims dissabtes s’ha estat jugant la Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d’Escacs d’Edats de la Territorial de Girona, els dies 18 i 25 de gener de 2020 al poliesportiu de Serinyà amb la col·laboració del Club Escacs Banyoles i els dissabtes 1 i 8 de febrer al centre cultural La Sitja de Fornells de la Selva amb la col·laboració del Club Escacs Fornells. Els dos clubs col·laboradors en organitzar el Campionat d’Edats més important de la Territorial han cuidat al màxim la comoditat tant dels participants com de les famílies i acompanyants. Les quatre jornades hi ha hagut servei de bar al costat del local de joc a càrrec dels organitzadors.

El Campionat d’Edats de Girona ha comptat enguany amb la participació de 208 jugadors repartits en sis categories, de sub-8 a sub-18, tots jugant a la mateixa sala de joc. Això representa un rècord absolut de participació, on per exemple a la categoria sub-16 s’ha doblat la participació respecte l’edició passada. La bona salut dels escacs base a les comarques de Girona és degut a la feinada que fan cada un dels clubs amb molta il·lusió i amb moltes ganes de treballar les seves respectives pedreres. Disset han estat els clubs representats en les diferents categories, dels quals destacar Figueres, Gerunda i Olot com els clubs amb més representació aportant la meitat dels participants.

Pel que fa al resultats esportius, a la categoria més petita d’un campionat d’edats sempre es fa molt difícil saber a priori quins són els favorits, tot i que al final hi acaba havent aquells que ja han jugat altres tornejos prèviament. Per això el podi sub-8 ha estat molt renyit a la darrera jornada i finalment en Quirze Pau, del Figueres, s’ha proclamat campió amb 7 punts i millor desempat que el sots-campió, en Pol Faixedas, del Fornells, tancant el podi l’Adrià Colon, del Gerunda. El millor sub-7 ha estat en Martí Ruiz, del Fornells, i la millor nena la Laia Colomer, del Banyoles.

Podi sub-8: 1r Quirze Pau, 2n Pol Faixedas, 3r Adrià Colon i 4t i millor sub7 Martí Ruiz

Llegeix més...

El diumenge 12 de gener de 2020 es va celebrar una edició més de la Copa Girona corresponent a la Fase Prèvia classificatori per a la Final de la Copa Catalana. Enguany s’ha canviat de seu i, per primera vegada s’ha fet a les magnífiques instal·lacions de la Granja Mas Bes de Salitja (Vilobí) amb la col·laboració del Club Escacs Vilobí. Abans de l’inici del torneig, es guardà un minut de silencia en memòria a la recent desapareguda Betty Alonso, molt coneguda per molts de nosaltres i que sentim molt la pèrdua d’aquesta persona tant estimada.

La Copa Girona ha comptat aquest any amb la presència de 31 equips, un menys que l’edició passada, però amb una inscripció molt alta si mirem en passades edicions. Si que s’ha fet rècord és amb la representació de 18 clubs, quatre més que l’any passat, edició en què ha comptat amb més diversitat de clubs. El torneig s’ha jugat en 7 rondes al ritme de 15+5 partit en sessió matinal i tarda.

Vista general de la sala de joc.

Llegeix més...