ORGANITZACIÓ

Organitzat per la Delegació Territorial de Tarragona de la Federació Catalana d’Escacs amb la col·laboració dels Clubs de l’Amposta, Montblanc i Riudoms.

El Director del Torneig serà en Xavier Gómez Sanz.

BASES GENERALS

Els equips que vulguin participar en el campionat, han d’omplir el formulari abans del dia 4 d’abril de 2024. Passat aquest moment l’organització no garanteix la tramitació de les inscripcions.

El preu de la inscripció d’un equip és l’equivalent a la inscripció d’un equip de 3ª Categoria de la Lliga Catalana. L’import es carregarà a la comptabilitat de cada club dels equips.

L'elo de la Federació Catalana d’Escacs que es tingui en el moment de començar el torneig determinarà l'ordre de forces de cada equip.

El rànquing dels equips serà la mitjana d’elo dels quatre components titulars de l'equip.

L'ordre de forces serà mantingut durant tota la competició. Cada equip podrà disposar d’un delegat que es farà responsable de les alineacions dels jugadors/es i d’entregar els resultats a l’àrbitre.

LLOC

Es jugarà a:

DATES i HORARI  

Per a totes les jornades dels dissabtes 6, 13 i 20 de març:

  • 1a partida: inici a les 16:00 h.
  • 2a partida: començarà un cop hagin finalitzat totes les partides de la 1a ronda de la categoria.

SISTEMA DE JOC

Sistema suís a 6 rondes. El ritme de joc serà de 60 minuts per a cada esportista, sense increment per jugada.

El sistema de puntuació serà la de la puntuació olímpica per a tot el torneig, és a dir, es tindrà en compte la suma del punts obtinguts dels quatre taulers de l’equip participant.

L’equip que descansi tindrà un bye de dos punts i mig a totes les rondes, inclosa la primera. La puntuació per partida serà: guanyada, 1 punt; taules, 0,5 punts i perduda, 0 punts.

El termini de presentació del jugador serà 30 minuts. Un cop passat aquest temps es donarà la partida per perduda si no s’ha comparegut.

DESEMPATS

En cas d'empat, quan hagi finalitzat la competició, els desempats que s’aplicaran i el seu ordre són:

  • Suma de punts per partida (olímpic)
  • Suma de punts per matx (2 per victòria, 1 per empat, 0 per derrota)
  • Resultat particular
  • Buchholz -1 [amb ajust FIDE]
  • Buchholz total [amb ajust FIDE]

AVALUACIÓ

El Campionat s’homologarà per ELO Català.

ARBITRATGE

Els àrbitres estan pendents de licitació

Les decisions de l’àrbitre principal seran inapel·lables.

DELEGATS

Cada club podrà tenir a la sala de joc un delegat/da major d’edat. El delegat/da es podrà canviar a cada ronda, previ advertiment a l’equip arbitral. Un delegat/da tindrà un mínim d’un equip i un màxim de 3 equips sota la seva direcció.

La funció principal del delegat/da serà la de formalitzar la composició dels equips en cada ronda i vetllar per la correcta inscripció dels resultats a l’acta. No podrà intervenir de cap forma a les partides en joc i si veu alguna irregularitat ho comunicarà a l’àrbitre. Si un delegat/da intervé en una partida serà rellevat de les seves funcions.

El delegat/da podrà proposar al seu jugador que ofereixi/concedeixi taules o bé a la inversa, ser consultat pel seu jugador si pot o no oferir/concedir taules en la seva partida.

REGLAMENTACIÓ

Aquests equips estaran limitats a 4 esportistes de la categoria sub-12 i/o inferiors i que disposin d’un ELO català que no hagin superat mai els 1699 d'Elo Català abans de la llista de gener de 2024. Aquests esportistes es regiran pel reglament de la Lliga Catalana de la Federació Catalana d’Escacs i per la llista d’ordre de forces que es va tramitar durant al gener abans de l’inici de la Lliga Catalana. Els jugadors/es podran ser alineats lliurament entre ells.

Seran eliminats els esportistes i/o equips que no assisteixin a la primera ronda o a dues, encara que no siguin consecutives, sense causa justificada.

Tot el que no estigui previst en aquesta circular, es resoldrà aplicant, en l'ordre que s'enuncien, els reglament de la Lliga Sub12, la Lliga Catalana i el reglaments de la FCE o la FIDE.

PREMIS

Pels tres primers equips millors classificats, rebran un trofeu per a l'equip i medalles per als 4 integrants d'aquests. Els Trofeus i les medalles s'entregaran al finalitzar la darrera ronda.

Per altra banda, els dos primers equips de la classificació final tindran dret a jugar la Final de la Lliga Catalana Sub12 que tindrà lloc a Figueres el diumenge 26 de maig de 2024.

ALTRES

- No és permesa que ni els jugadors ni els delegats disposin de cap dispositiu electrònic obert a la sala de joc.

- Els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat, així com les dades necessàries per fer les classificacions i aparellaments.

- Per qualsevol altre dubte, el director del torneig, el delegat de la territorial o els àrbitres ho solucionaran.

- La participació a la prova implica la total acceptació d’aquestes bases.

 

Cambrils, a 23 de febrer de 2024

Xavier Gómez Sanz

Delegació Territorial de Tarragona