ORGANITZA

La Federació Catalana d’Escacs – Delegació Territorial de Tarragona amb la col·laboració del Club d’Escacs Hospitalet de l’Infant.

PARTICIPANTS

Tots els esportistes amb llicència en vigor de la Federació Catalana d’Escacs.

DIES DE JOC

dissabte 24 de setembre i diumenges: 2, 9, 16 i 23 d'octubre; 6, 13, 20 i 27 de novembre de 2022.

HORA D’INICI

09:30 hores, excepte la primera ronda el dissabte dia 24 de setembre que es jugarà a les 16.30h.

LOCAL DE JOC

El local de joc serà a L'HOSPITALET DE L’INFANT, pavelló del Casal de la urbanització HIFRENSA. Està adaptat per persones amb discapacitat física segons la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya.

INSCRIPCIÓ

Mitjançant el formulari següent:FORMULARI

La data màxima per fer les inscripcions serà el dia 22 de setembre a les 19:00 hores. Un cop fet l'aparellament, les noves inscripcions entrarien a la segona ronda.

La quota d'inscripció és de 15,00 €.

FORMA DE PAGAMENT

Els participants hauran d’ingressar l’import de la seva inscripció al número de compte ES98 0182 3268 1102 0005 2859 (BBVA), indicant INDIV. TGN + nom i cognoms de l'esportista o bé el nom del club (en el cas que el club pagui les inscripcions dels seus participants).

També hi haurà l’opció que els clubs sol·licitin que se’ls carregui l’import de les inscripcions dels seus esportistes al compte que tenen a la Federació, però aquests hauran d’especificar-ho explícitament enviant un correu electrònic a federacio@escacs.cat per tal d’evitar malentesos. Els participants que no hagin pagat la seva inscripció en finalitzar la 1a ronda de joc podran ser eliminats del torneig.

SISTEMA DE JOC    

Es jugarà pel sistema suís a 9 rondes amb tres grups (grup A, grup B i grup C) mitjançant el programa SwissManager.

GRUP “A”: Tots els jugadors/es que ho demanin.

GRUP “B”: Els esportistes que tinguin un Elo català igual o inferior a 1925. *

GRUP “C”: Els esportistes que tinguin un Elo català igual o inferior a 1700. **

* L’Elo català de referència serà el de la llista de setembre de 2022.

** Si les inscripcions al grup C no són suficients l’organització es reserva el dret de fusionar els grups B i C. Si no hi ha grup C no hi haurà els premis vinculats a aquest grup.

RITME DE JOC      

El ritme de joc serà de 90 minuts per jugador amb un increment de 30 segons per jugada des del primer moviment.

AVALUACIÓ

Els tres grups s’avaluaran per Elo català i per Elo FIDE.

DESCANSOS

Un esportista pot demanar, com a màxim, 2 descansos (byes) de zero punts, a no ser que el director del torneig i/o l’àrbitre determini una altra cosa.

Els descansos s’han de sol·licitar durant el torneig -abans d'acabar la ronda en curs- a l’àrbitre principal segons el formulari que estarà a disposició dels esportistes. Si es vol demanar bye a la primera ronda s’ha de fer mitjançant correu electrònic a federacio@escacs.cat

TELEFONIA

Estan prohibits els telèfons o aparells electrònics dins de la sala de joc sense autorització de l’àrbitre, a no ser que estiguin completament desconnectats. Si el telèfon emet algun soroll, per l'esportista comporta la pèrdua de la partida i/o l’expulsió de la sala de joc de l’espectador.

DIRECCIÓ TORNEIG

El Director del Torneig serà el Sr. Javier Pescador Serrano.

ARBITRATGE

Pendent designació                  Àrbitre Principal

Pendent designació                  Àrbitre Adjunt

Pendent designació                  Àrbitre Auxiliar

Les bases del torneig es confeccionaran i publicaran una vegada es designin els àrbitres.

ÈTICA

Els esportistes no actuaran de forma que deshonrin el joc dels escacs i es comportaran correctament tant dins com fora de les instal·lacions esportives.

No està permès als esportistes abandonar el recinte de joc sense el permís de l’àrbitre.

No es poden analitzar les partides a la sala de joc.

PREMIS i TROFEUS

Trofeus per al Campió, Sots-campió i Tercer classificat del GRUP”A”

Trofeus per al Campió, Sots-campió i Tercer classificat del GRUP”B”

Trofeus per al Campió, Sots-campió i Tercer classificat del GRUP”C”

Els trofeus es lliuraran a la FESTA POPULAR de la DELEGACIÓ TERRITORIAL a celebrar a l’any 2022.

Els tres primers classificats de cada grup estaran invitats al dinar de germanor de la FESTA POPULAR de la DELEGACIÓ TERRITORIAL a celebrar a l’any 2022.

A més, el primer classificat del grup A d’un club de la territorial de Tarragona rebrà com a premi l’allotjament i manutenció per participar al Campionat d’Espanya d’escacs organitzat per la FEDA durant l’any 2022, per tal que representin la delegació territorial de Tarragona. L’allotjament serà en habitació doble compartida, però si el premiat vol una individual o té la intenció d'anar acompanyat, podrà demanar el canvi, que anirà a càrrec de l'esportista o l'acompanyant. L’hotel podrà ser el mateix de l’organització o un altre que determini la Federació Catalana d’Escacs – delegació de Tarragona. L’allotjament es contractarà una vegada l'esportista premiat s’hagi inscrit al torneig i justifiqui a la FCdE el pagament de la inscripció. La despesa serà assumida per la Delegació de Tarragona. Si el primer classificat no pot assistir-hi, i ho notifica amb suficient antelació, el premi passarà al segon classificat. Si aquest tampoc no pot participar-hi s’oferirà al tercer classificat. Si aquest tampoc pot anar-hi el premi quedarà desert. El premiat haurà de ser esportista d’un club de la territorial de Tarragona en el moment de participar al Campionat d’Espanya.

INVITACIONS

Estan convidats a la inscripció a l’individual els esportistes premiats als circuits de ràpides d’estiu segons la circular TGN 22/2022.

Així mateix, i per facilitar el muntatge de la sala, els clubs que s’ofereixin a col·locar escaquers, caixes de peces, rellotge i números a sobre de les taules abans de l’inici de la ronda, se’ls assignaran tres invitacions a la inscripció per cada dues jornades que munten, o una invitació si és només una jornada. S’exceptuen la primera i la darrera jornada (1a i 9a ronda). El Club Escacs Hospitalet de l’Infant no està inclòs en aquestes invitacions. Els clubs que vulguin assumir el muntatge de la sala ho han de comunicar mitjançant correu electrònic a federacio@escacs.cat

PUBLICITAT

La Federació Catalana d’Escacs – delegació de Tarragona té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dona permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a d’altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment. La Federació Catalana d’Escacs només es fa responsable de les imatges publicades en els seus mitjans.