Divisió d'Honor (2 grups):

Baixen a Primera Divisió els 3 darrers del grup de descens.

Pugen a Divisió d'Honor els primers de cada grup de Primera Divisió (un total de 2 equips) més un tercer que surt d'un play-off entre els millors segons classificats de cada grup. Es jugarà un matx d’anada i un de tornada.

Primera Divisió (2 grups):

Baixen a Segona Divisió 4 de cada grup (un total de 8 equips).

Pugen a Primera Divisió el primer de cada grup de Segona Divisió (un total de 4 equips).

El 8è de cada grup de Primera Divisió jugarà contra els dos millors segons de Segona Divisió. La primera ronda eliminatòria la jugaran per sorteig pur els quatre equips segons classificats de la Segona Divisió entre ells. Els equips locals es designaran per sorteig (ONCE).

La segona ronda del play-off la disputaran els dos equips que hagin passat la primera eliminatòria contra els dos equips vuitens de la Primera Divisió. El sorteig serà pur (ONCE).

Els dos equips guanyadors jugaran la següent temporada a Primera Divisió.

Reglaments de la Federació Catalana d’Escacs.

Segona Divisió (4 grups):

Baixen a Preferent els 3 darrers de cada grup (un total de 12). Els quatre setens de Segona Divisió disputaran un matx amb els quatre millors segons classificats de Preferent.

Pugen a Segona Divisió el primer de cada grup de Preferent (un total de 7) més una Territorial que puja un segon equip (l’any 2023 li correspon a la Territorial de Girona), el que fa un total de 8 equips que pugen. Els millors segons de cada grup (excepte el de Girona) disputaran un matx de promoció amb els pitjors setens de Segona Divisió. D’aquests sis equips, la primera eliminatòria 4 equips jugaran per sorteig pur i dos descansaran. Els equips locals es designaran per sorteig (ONCE).

La segona ronda del play-off jugaran un matx els quatre equips de preferent amb els setens classificats de Segona Divisió. El sorteig serà pur (ONCE). Els guanyadors jugaran la següent temporada a Segona Divisió.

Preferent (7 grups: 4 de Barcelona, 1 de Tarragona, 1 de Lleida i 1 de Girona):

El nombre d'equips que baixen a Primera provincial de cada territorial vindrà condicionat pel nombre d'equips de cada territorial que baixin de Segona Divisió a Preferent, segons indiquen les circulars territorials.