Acta d’Assemblea General Ordinària i Extraordinària, celebrada a la localitat de Barcelona el dia 24 de maig de 2014.

Acta d’Assemblea General Ordinària i Extraordinària, celebrada a la localitat de Barcelona, Cotxeres de Sants (Plaça Bonet i Muixí-Carretera de Sants,79) el dia 24 de maig de 2014, a les 16 hores en primera convocatòria i a les 16:30 hores en segona convocatòria. 

O R D R E    D E L   D I A 

INFORME DEL PRESIDENT 

 1. Nomenament de dos interventors per a l’aprovació de l’acta de l’assemblea.
 2. Aprovació, si s’escau, de la memòria esportiva corresponent al 2013.
 3. Aprovació, si s’escau, dels estats comptables del 2013.
 4. Modificació del calendari esportiu (Campionat per Equips d’Edats).
 5. Ratificació dels nous membres de la Junta Directiva de la FCE.
 6. Propostes de la Junta Directiva
 7. Torn obert de paraula.

ASSEMBLEA GENERAL EXTRAORDINÀRIA

Amb l’únic punt de l’ordre del dia de la modificació dels Estatuts de la FCE, d’acord amb el decret Llei de la Generalitat 55/2012. 

Membres assistents: Òscar Companys i Joan Miranda (Barberà), Ricard Llerins i Eduard Arilla (Sant Martí), Joan Emili Cabello (Tres Peons), Josep Chalmeta (Sant Boi), Félix Romero (Sant Andreu), Ramon Caro (Mollet), Frederic Andreu (Congrés), Jaume Grau (Cerdanyola Vallès), Arturo Vidarte (Montcada), Joan Barnet (Olesa), Marta Amigó (Espluga de Francolí), Pere Casajuana (Barcelona-UGA), Albert Pueyo (Colònia Güell), Manel Triquell (Sant Josep), Jordi Calvet (Ateneu Barcelonés), Fina Garcia (Ateneu Colon), Pablo Diaz-Flores (Badalona), Carlos Gimenez (Badia), Jordi Morcillo (Catalunya), Alfonso Jerez (Foment), Pep Melendres (Peona i Peó), Miguel Angel Murillo (Sant Joan Despí), Jorge Aguadero (Vila Olímpica), Josep Ràfols (Vilafranca), Josep Serra (Gerunda),i Jordi Cots (Tàrrega).

Membres assistents membres de Junta Directiva de la FCE:  Antoni Ayza, Víctor Pont, Jordi Parayre, Josep C. Viñas, Josep M. Camell, Marta Amigó, Ramon Chalmeta, Carla Marín, Jordi Capellades, Josep Serra, Davide Vega i Antoni López, com a Gerent.    

INFORME DEL PRESIDENT

Presidents i representants dels clubs catalans, benvinguts a l’assemblea de la Federació Catalana.

En primer lloc vull demanar disculpes pel trasllat de la seu d’aquesta assemblea degut a l’ordre de tancament del recinte de Fabra i Coats que ha fet l’Ajuntament per aquest cap de setmana, per motius de seguretat.

Vull començar felicitant els guanyadors dels darrers tornejos oficials disputats. Al Barcelona UGA, nou campió de Catalunya, al guanyar la Lliga Catalana, i a tots els equips guanyadors de les altres categories, així com a tots els equips que han aconseguit l’ascens aquesta temporada. Al SCC Sabadell guanyador de la Copa Catalana, a l’Àlvar Alonso campió absolut de Catalunya i a l’Elisabeth Riera campiona femenina, a Carles Díaz Camallonga, nou campió juvenil de Catalunya i també a tots els altres guanyadors dels campionats d’edats disputats a Vila Seca.

Vull donar les gràcies a tots els clubs catalans, pel seu suport a les mesures que vam prendre a la darrera Assemblea, referents a la separació de les llicències catalana i de la FEDA. Canviar el model de tornejos a Catalunya, com a conseqüència d’aquella mesura, que va comptar amb un ampli suport d’aquesta assemblea, no era fàcil, sense comptar amb la comprensió dels clubs que organitzen la majoria de tornejos a Catalunya. A aquestes alçades de la temporada podem afirmar que el canvi s’ha produït sense massa distorsions. Hem adaptat el reglament del Circuit Català a aquesta nova situació.

No obstant, vist el resultat de la tramitació de llicències, creiem oportú proposar a aquesta Assemblea uns ajustos en les decisions que vam prendre, referent a quins tornejos s’homologaran per a elo FIDE la propera temporada, si la situació és la mateixa que aquest any.

I faig aquesta apreciació perquè la Junta no estem tancats a poder negociar un acord singular per la FCE amb la FEDA o perquè la situació del status polític del nostre país canvii en els propers mesos.

És molt difícil en una etapa plena d’incertesa, poder planificar, i no ens tocarà més remei que anar adaptant-nos a una situació que pot ser molt canviant.

Fruit de la separació de llicències, la FEDA ha pres algunes mesures contra els nostres interessos, la primera va ser desactivar sense previ avís els codis dels àrbitres catalans que utilitzàvem des de fa anys gràcies a un acord de tarifa plana amb la FEDA. El problema el vam poder solucionar en pocs dies, després d’arribar a un acord amb l’empresa austríaca que comercialitza el programa. Fruit d’aquest nou acord ara Catalunya és una de les Federacions que surt amb bandera pròpia a Chess Results.

Una altra mesura que ens va sorprendre és la decisió de la FEDA de no donar cap plaça gratuïta a la FCE al Campionat d’Espanya d’edats. Contàvem amb perdre les places de més que rebíem pel nombre de llicències però no la dels campions i campiones que es donen a totes les Federacions. La FCE, després de valorar si participàvem o no en aquest Campionat, vam decidir atorgar als jugadors i jugadores el mateix nombre de places de l’any passat, assumint tot el cost i organitzar la nostra delegació fora de l’Hotel oficial dels Campionats. La FCE posarà tots els mitjans per fer l’estada dels nostres jugadors el més confortable que sigui possible, però no podem baixar el cap davant d’aquesta injustícia. Catalunya continua sent la cinquena Federació pel nombre de llicencies tramitades, i la decisió de la FEDA no està clara que sigui legal. La FCE ens reservem el dret de reclamar aquesta decisió davant de totes les instàncies.

Vull agrair al candidat a president de la FIDE, Gary Kasparov, la visita que va fer a Barcelona i que ens va permetre mantenir amb ell una reunió, a petició seva, que vam considerar molt interessant. A part de poder escoltar les seves idees per dirigir la FIDE, vam poder explicar-li el model d’introducció dels escacs a l’escola que estem fent a Catalunya. L’excampió mundial Gary Kasparov, un dels promotors de la resolució del Parlament Europeu per a la introducció dels escacs a l’escola en tots els països de la Unió, junt al president de la Federació Europea Silvio Danailov, ens va felicitar pel model aplicat al nostre país.

També en relació als escacs a l’Escola vam fer una roda de premsa conjunta amb la Consellera d’Educació de la Generalitat, la Sra. Irene Rigau, per presentar aquest programa, que ja s’està desenvolupant a 104 escoles catalanes, als mitjans de comunicació.

A l’Assemblea d’avui presentarem els comptes del 2013 per la vostra consideració, El pressupost aprovat a l’Assemblea de novembre de 2012, preveient una aportació extraordinària de 18.000 euros del fons social de la FCE per poder apaivagar les retallades que estàvem patint. L’execució del pressupost presenta un superàvit de més de 7.300 euros que pesaran a engronsar el fons social de la FCE, sense que haguem tingut que aportar els 18.000 euros previstos en el pressupost inicial. El tresorer en el punt de l’ordre del dia previst per aquest apartat us podrà donar més explicacions.

Aquesta mateixa setmana hem signat un contracte de lloguer del pis de Gran Via, propietat de la FCE, amb una empresa d’estudis de mercat. El lloguer s’ha fixat en 750 euros al mes i la durada en 5 anys. L’empresa que ens ha llogat el pis farà unes obres de millora valorades en 6.000 euros, i durant el primer any només pagarà 400 euros de lloguer. Hem cobrat 8 mesos per anticipat i el llogater ha fet els dipòsits de lloguers que marca la llei davant de la Generalitat.

Aquesta operació donarà una nova font d’ingressos a la FCE i ens estalviarem els contractes de subministraments que fins ara estàvem pagant. També ens obligarà a donar-nos d’alta al registre de l’IVA, ja que les operacions de lloguer estan afectades per aquest impost.

La Generalitat ens ha comunicat ja la subvenció per aquest any, és la mateixa que la del any passat, no patir noves retallades ens sembla després dels darrers anys una bona notícia.

Hem perdut el patrocini del Casino de Barcelona al Trofeu Ciutat de Barcelona. Comptem encara amb el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona que és molt important, i amb una aportació de la FCE. Si no trobem un nou patrocinador, podrem realitzar l’edició d’enguany amb 6 jugadors. Estem valorant que es jugui en paral·lel un tancat d’edats amb els millors jugadors de Catalunya. La seu prevista de moment serà la de la FCE.

A l’assemblea d’avui presentarem també un nou reglament de l’elo català que intenta donar resposta a moltes de les deficiències que hem anant detectant els darrers anys. Vull agrair als autors del projecte les moltes hores de feina que li han dedicat, i als experts internacionals que els han assessorat, la seva col·laboració.

També presentarem altres propostes de canvis de reglaments com ja és habitual per afinar més la seva redacció en alguns casos i en altres per corregir dèficits que hem detectat.

Presentem també a l’assemblea, per primer cop, tota una bateria d’indicadors, de la salut dels escacs federats al nostre país. És idea d’aquesta junta que es facin públics cada any, a l’assemblea del mes de maig, per a que tots ens fem una idea més exacta de quin moment ens trobem en el desenvolupament dels escacs a Catalunya.

Les dades de llicències mostren una bona evolució aquest darrer any i ens permeten tenir l’esperança de tancar l’any en una xifra record. No obstant això no estem satisfets, tenim mancances en alguns territoris i els escacs femenins encara tenen una presència molt feble a la nostra federació. Els increments estan produïts bàsicament per l’augment de fitxes de menors, on sí que podem estar satisfets del creixement els darrers anys de la participació a les prèvies. Personalment vull donar les gràcies al Joan Antoni Pérez, que va deixat la Junta Directiva per motius personals, i que ha fet una feina magnifica en aquest àmbit.

Estem particularment satisfets de l’augment del nombre de partides avaluades, pensem que aquest és un dels millors indicadors de l’activitat escaquista a Catalunya i és fruit de la feina organitzadora dels clubs.

Després us demanarem la ratificació dels dos nous membres de la Junta directiva, el Ramon Chalmeta que s’ocuparà de tota l’àrea de informàtica i Internet de la federació i de l’Albert Badosa com a nou delegat de la federació a la Delegació de Girona. Vull comunicar la baixa per decisió pròpia com a membre de la junta directiva del Paco Fernández.

Hem encarregat un nou software de gestió de la Federació, que integri i millori tots els serveis que presta per Internet la Federació Catalana. Aquest nou software integraria també el nou programa de gestió de l’elo que aplicarà el reglament que aprovi aquesta assemblea. En una segona fase es millorarà el web de la Federació.

Els darrers temps es va encallar la formació de nous monitors perquè estava pendent la publicació d’una normativa del Govern espanyol, que regulés com fer-ho. La normativa es va publicar finalment al BOE al febrer i en aquests moments sembla que està desencallat i ben aviat podrem tornar a convocar cursos de monitors.

Us informo que la Festa Catalana dels Escacs se celebrarà enguany a Calaf, organitzada conjuntament amb el club d’aquesta població.

Hem canviat la persona responsable de maquetar el butlletí de la FCE, per baixa voluntària del Marc Ferrer que portava molts anys fent aquesta feina i al que li agraïm els anys que ha estat treballant per la Federació. A partir d’ara la feina li hem encarregat al MF Richard Guerrero.

Demà posarem un estand a la Fira de l’Esport Federat al Passeig Lluis Companys, al costat de l’Arc de Triomf de Barcelona, on repartirem publicitat de la Federació i dels clubs que ens ho han demanat i farem algunes activitats.

Finalment recordar que avui també farem una Assemblea Extraordinària, per adaptar els Estatuts als nous decrets del govern, que per exemple torna a reduir els mandats de la Junta Directiva a quatre anys i que estableix que a partir d’ara, no són els presidents de clubs els membres de l’assemblea, si no els propis clubs.

NOMENAMENT DE DOS INTERVENTORS PER A L’APROVACIÓ DE L’ACTA DE L’ASSEMBLEA

Van ser nomenats com a interventors per a l’aprovació i signatura de l’acta de l’assemblea, els senyors: Joan Emili Cabello Llopis i Òscar Companys López.

APROVACIÓ DE LA MEMÒRIA ESPORTIVA I DE GESTIÓ

Enguany es van afegir diferents indicadors estadístics per complementar la memòria esportiva. Van ser comentats breument pel Vicepresident de la FCE, Víctor Pont, que va destacar els següents punts:

 1. L’increment de llicències al llarg dels últims anys es deu fonamentalment al jugadors més joves.
 2. Al 2013 s’ha batut el rècord de partides avaluades amb 58.396.
 3. Els clubs han disminuït lleugerament. El motiu és algunes fusions creades, sobretot a la Delegació de Barcelona.
 4. La participació d’equips a la Festa varia en funció de la llunyania a Barcelona, ja que la resta de Delegacions ja organitzen la seva pròpia Festa.
 5. El nombre de jugadors del Circuit Català d’Oberts Internacional es manté estable.
 6. El nombre d’àrbitres és insuficient per cobrir les necessitats d’algunes Delegacions, ja que molts àrbitres es mantenen inactius.

En el torn obert de preguntes el president del Sant Martí, Sr. E. Arilla, ha indicat que el nivel dels jugadors Sub-18 havia disminuït considerablement en rànquing i medalles als Campionat d’Espanya. Se li ha contestat que la FCE continua amb la seva política de beques i que no surten jugadors que destaquin de la resta de jugadors espanyols.

El Sr. Morcillo del Catalunya ha preguntat si encara havien clubs sense estar inscrits legalment al registre de la Generalitat i se li ha dit que sí.

La Memòria esportiva i de gestió, va ser aprovada per 19 vots a favor i 2 abstencions.  

APROVACIÓ DE L’EXERCICI ECONÒMIC

El Tresorer de la FCE, Josep Maria Camell ha comentat els següents punts del Compliment del Pressupost:

 1. Els ingressos per llicències i quotes s’han complert només amb una petita desviació d’uns dos mil euros.
 2. S’han rebut dues subvencions de la UFEC, una de les quals no estava previst rebra-la ja que corresponia a l’exercici anterior.
 3. Les despeses d’oficina s’havien desviat per que s’ha carregat a aquesta partida la neteja i pintura de l’antiga seu social de la FCE.
 4. El pla de formació havia generat un estalvi de 11.000€ gràcies a que moltes classes s’estaven fent en grup per Internet.
 5. Tant el pressupost per competicions, com de les Delegacions s’ha ajustat al que estava previst gràcies a l’esforç de les persones de Junta encarregades.
 6. Finalment l’exercici s’ha tancat amb 7.364€ de superàvit i no ha calgut utilitzar 18.000€ del Fons Social tal com s’havia previst.

El Sr. Llerins ha preguntat sobre les subvencions de la Generalitat als clubs que organitzen Torneigs del Circuit i el retorn d’aquestes subvencions a la Federació. El President de la FCE, Sr. Toni Ayza, li ha explicat tot el procés dels últims anys. Primer la Federació rebia la subvenció per als Torneigs del Circuit directament. Després la Generalitat va deixar de donar aquesta subvenció i es va pactar amb ells que la FCE podria recuperari part dels diners a través de la sol·licitud de subvenció d’alguns clubs. Van ser escollits els clubs que estaven més a prop de Barcelona per facilitar els tràmits. El Club Barberà va ser un dels clubs als quals la Federació va demanar que sol·licitessin subvenció. En el moment de demanar-ho tenien la Junta Directiva al dia però la Generalitat va retardar la convocatòria i la Junta del Barberà va caducar i els van denegar la subvenció. La Junta Directiva de la FCE va considerar que el club Barberà no havia de retornar els diners que li havia donat la Federació, ja que no havien rebut cap subvenció de la Generalitat.

El Sr. Vidarte, del Montcada, ha reclamat que el Barberà havia de tornar els diners amb que la FCE li va subvencionar l’Obert al 2012 i el Sr. Jerez, del Foment, va dir que era un error que va cometre el club Barberà i que la Federació havia d’haver explicat el problema en anteriors assemblees.

El Sr. Miranda del Barberà ha dit que la Junta de la seva entitat estava en vigor quan li va concedir els diners la FCE, però els hi va caducar poc després i no s'en van adonar, i que hi va haver diversos canvis de normativa del CCE i d'estatuts de l'entitat en poc temps.

Tant el President de la FCE, Toni Ayza, com el Secretari General, Pepo Viñas han explicat que la política de la Federació era defensar els torneigs organitzats pels clubs i més un Torneig com el de Barberà que era un dels més antics dels que se celebraven a Catalunya.  També s’han referit al president del Club, Víctor Pont, com un dels promotors del Circuit i la persona que més havia lluitat per les subvencions a organitzadors dels Torneigs Internacionals a Catalunya.

Els estats comptables de la FCE a l’any 2013 s'han aprovat per 20 vots a favor, 1 vot en contra i 3 abstencions.

MODIFICACIÓ DEL CALENDARI ESPORTIU

La modificació només afecta al Campionat de Catalunya per Equips d’Edats que canvia del dia 11 i 12 d’octubre al 25 i 26 d’octubre de 2014.

El canvi de calendari s’ha aprovat per una abstenció i 24 vots a favor.

RATIFICACIÓ DE NOUS MEMBRES DE JUNTA DIRECTIVA

Els nous membres de la Junta: Sr. Ramon Chalmeta Ugas per fer-se càrrec del tema informàtic i el Sr. Albert Badosa Romanyó, com a Delegat de la Territorial de Girona han estat ratificats per unanimitat dels assembleistes.

PROPOSTES DE LA JUNTA DIRECTIVA

NOVA NORMATIVA DE L’ELO DE LA FCE

El Sr. Davide Vega va ser l’encarregat d’explicar la nova normativa de l’elo català, i va destacar els següents punts:

 1. El límit inferior de l’elo es redueix de 1700 a 1000 punts.
 2. La constant K dependrà de l’elo del jugador i del nombre de partides jugades.
 3. L’elo inicial del jugador dependrà de la seva edat.
 4. Continuarà comptant per elo les incompareixences, però menys valorades que fins ara.
 5. Les llistes es publicaran cada mes.
 6. Per als jugadors sense elo comptarà la seva perfomance en el torneig. Aquest punt va ser una autoesmena de la pròpia Junta durant l’Assemblea, d’acord a una petició del representant del club Sant Andreu, Felix Romero.

La proposta es va aprovar per 18 vots a favor, 3 en contra i 3 abstencions.

MODIFICACIONS REGLAMENTÀRIES

Proposta de modificació reglamentària referent a la pèrdua de condició de jugador assimilat. Capítol II – Secció 5. Article 7.4 del Reglament General i de Competicions de la FCE.

Proposta de redactat (modificació en groc):

Un jugador perd la seva condició d’assimilat quan està dues temporades consecutives sense tramitar llicència per la Federació Catalana d’Escacs.

Proposta de creació d’un article reglamentari, referent al sorteig de la Lliga Catalana. Capítol VI–

10.4 A les tres Divisions Catalanes, el sorteig serà públic. En el cas de la Segona Divisió la distribució serà geogràfica i d’acord amb el que indica l’art. 10.1.

Proposta de modificació reglamentària referent a la participació de jugadors menors de 5 anys a la Lliga Catalana – Capítol VI - Secció 5. Article 5.5 del Reglament General i de Competicions de la FCE.

5.5 Com a norma general, no podran ser alineats en la Lliga Catalana d’Escacs jugadors menors de 5 anys, encara que tinguin llicència federativa. Només, en casos excepcionals, la Comissió Esportiva de la FCE podria autoritzar la seva participació en aquest campionat, prèvia petició raonada del seu club.

8.3 Segona fase

Els equips que es classifiquin per cadascun dels grups de la segona fase arrossegaran tots els punts aconseguits a la primera fase de la competició de Divisió d’Honor, que comptaran per a la classificació final. Només hauran d’enfrontar-se als equips procedents de l’altre grup.

Proposta de modificació reglamentària referent a l’alineació i presentació d’equips a la Lliga Catalana. Capítol VI – Secció 7. Modificació Article 11.9 de la Lliga Catalana.

Es podran realitzar canvis a l’orde de les llistes pels següents conceptes:

 1. Ordenar els jugadors en funció de la titulació internacional MF, MI i GM
 2. Ordenar els 20 primers jugadors en funció del seu ELO FIDE, en cas que el club tingui un equip a Divisió d’Honor.

Proposta de modificació reglamentària referent a l’alineació i presentació d’equips. Capítol VI – Secció 7. Creació Article 11.10 del Reglament de la Lliga Catalana..

11.10 A la categoria de Divisió d’Honor s’hauran d’alinear en els 9 primers escaquers, 9 jugadors delllistat de forces de Divisió d’Honor (plantell de 17). El tauler número 10 dels partits dels equips de Divisió d’Honor serà de lliure elecció del club, entre els jugadors/res que figurin a la llista d’ordre de forces completa del club. 

11.10 Llistat de forces de Divisió d’Honor dels jugadors/res per a competicions d’equips.

a)      Els clubs afiliats a la Federació Catalana amb un equip de Divisió d’Honor, per poder participar en aquesta competició, a més del llistat d’ordre de forces hauran de presentar una segona relació dels jugadors on s’indicarà el nom dels 17 jugadors que conformaran el plantell del primer equip, com a molt tard 7 dies naturals abans de l’inici de la primera ronda de la Lliga Catalana.

Proposta de modificació reglamentària referent a l’alineació i presentació d’equips. Capítol VI – Secció 8. Ampliació de l’article 12.1 del Reglament de la Lliga Catalana. 

També es consideraran titulars del primer equip (A) els 10 primers jugadors presentats al llistat de forces de Divisió d’Honor del plantell de 17 jugadors i no podran jugar a l’equip B.

Proposta de desempats per al grup de Divisió d’Honor de la Lliga Catalana

Punt 12. APLICACIÓ DELS SISTEMES DE DESEMPAT A LA LLIGA CATALANA 

A Divisió d’Honor s’aplicaran per aquest ordre:

 1. Punts per tauler.
 2. Encontre directe.
 3. Holandès fins a les darreres conseqüències.

A la resta de Divisions i Categories s’aplicaran per aquest ordre:

 1. Sonneborn-Berger per Equips tipus B
 2. Resultat particular
 3. Kashdan
 4. Holandès fins a les darreres conseqüències.

Als Play Offs i Finals catalanes de qualsevol Divisió o Categoria:

 1. Holandès fins a les darreres conseqüències.

El Secretari General de la FCE, Sr. Pepo Viñas, va explicar que la intenció era fer una votació conjunta de totes les modificacions reglamentàries proposades. El Sr. Arilla del Sant Martí, va proposar que es votés per separat el tema de la Divisió d’Honor i l’Absolut de Catalunya valgués per elo Fide.

S’ha produït la votació sobre si la Divisió d’Honor i l’Absolut de Catalunya seria vàlid per elo FIDE i s’ha aprovat per 17 vots a favor, 4 en contra i 2 abstencions.

La resta de modificacions reglamentàries proposades per la Junta Directiva de la Federació han estat aprovades per 19 vots a favor 2 en contra i 2 abstencions.

TORN OBERT DE PARAULA

Ricard Llerins ha preguntat per la coincidència del Campionat Memorial Calbet i la Final Absoluta de Catalunya i se li ha contestat que eren independents i un torneig no classificava per l’altre. També ha pregunta sobre el cost de les places al Campionat d’Espanya d’Edats i se li ha contestat que estava previst en el pressupost i que seria entre quatre i cinc-mil euros.

El Sr. Joan Emili Cabello, representant del club Tres Peons, ha preguntat quan es donaria resposta a una carta del pares dels nens que van al Campionat d’Espanya. El president de la Federació li ha contestat que es donaria resposta i que estàvem esperant que la FEDA publiqués la circular de les places gratuïtes per confirmar que la Federació no en tindria cap. Es per aquest motiu que la Delegació de Catalunya no anirà a l’Hotel oficial.

El Sr. Jerez, del Foment Martinenc, i el Sr. Aguadero, del club Vila Olímpica, han dit que no consideraven correcte implicar als nens en una baralla política entre la FCE i la FEDA i que el canvi d’hotel només portava inconvenients. Des de la taula han reconegut els inconvenients, encara que també algun avantatge, i es van reafirmar en que s’havia pres la decisió correcta.

El Sr. Joan Miranda, del club Barbera, i ha dit que no es podia personalitzar el temes del seu club en el Sr. Víctor Pont, i que no es podia posar en dubte la seva honorabilitat. També ha indicat que no li semblava bé que l’Obert de Montcada estigués donant suport al Torneig de Benasc, quan hi havia una altre torneig veí i també del Circuit en les mateixes dates.

El Sr. Alfonso Jerez ha insistit en que el Barberà tenia l’obligació de demanar subvenció a la Generalitat i que va fer alguna cosa de manera incorrecta.    

El Sr. Toni Ayza, president de la FCE, ha explicat que aquest any la FCE havia demanat que tots els organitzadors de torneigs demanessin la subvenció de Generalitat. També ha explicat que el Sr. Víctor Pont havia defensat sempre el Circuit i que sense les subvencions que dóna la FCE als organitzadors de torneigs molts d’ells desapareixerien.

El Sr. Enric Garcia ha comentat la desaparició dels premis femenins als campionats d’Edats i considerava que era un decisió prou important per haver-la consultat amb els monitors i persones implicades. En properes assemblees la Carla Marin, responsable a la Junta de la FCE dels escacs femenins, explicarà les conseqüències d’aquesta política de premis.

Assemblea Extraordinària

A continuació de l’Assemblea Ordinària s’ha celebrat l’Assemblea Extraordinària on el Secretari General ha explicat les modificacions proposades per la Junta Directiva dels Estatuts de la FCE.

MODIFICACIÓ ESTATUTS DE LA FCE

MODIFICACIÓ ART. 11

Article 11.- Els òrgans de govern de la Federació Catalana d’Escacs són: l'Assemblea General i la Junta Directiva, si s'escau, la Comissió Gestora.

MODIFICACIÓ ART. 20

Article 20.- Són membres de ple dret de l’Assemblea General de la Federació Catalana d’Escacs amb veu i vot a les seves reunions, el president o presidenta de la Federació i les entitats afiliades a la Federació sempre que el seu nom consti inscrit en el Registre d’Entitats Esportives de Generalitat de Catalunya, que tinguin una antiguitat mínima d’afiliació d’un any, i que han hagin participat, com a mínim, en una competició o prova del calendari oficial de la federació en la temporada en curs o en la immediatament anterior al moment de convocatòria de l’assemblea..Les entitats privades no esportives han de tenir adscrita en el Registre d’entitats esportives la seva secció esportiva i tenir una antiguitat d’afiliació mínima d’un any. La representació de les entitats esportives recau en el president o presidenta, o en el cas d’impossibilitat manifesta per exercir la representació, en la persona que ocupi la vicepresidència, sempre que consti inscrita en el Registre d’entitats esportives com a membre de la junta directiva amb el mandat en vigor, i que els estatuts vigents i inscrits li permetin actuar en representació de l’entitat. La representació de les entitats privades no esportives recau en el seu representant legal sempre que consti inscrit amb el mandat en vigor en el registre públic corresponent, o en el responsable de la secció esportiva, sempre que aquest consti degudament inscrit en el Registre d’entitats esportives de la Generalitat de Catalunya.

El vot dels membres de l’assemblea general és indelegable.

MODIFICACIÓ ART. 37

Article 37.- El període de mandat de les persones membres de la Junta Directiva és de quatre anys, i s’haurà de celebrar l'elecció en la forma i segons la programació fixada en aquestes normes estatutàries.

MODIFICACIÓ Art. 55

Article 55.- L'elecció de les persones membres de la Junta Directiva s’ha de fer mitjançant sufragi lliure, directe, igual i secret pels membres de ple dret de l'Assemblea General, per majoria de vots i prèvia presentació i acceptació de candidatures tancades. 

L'elecció s’haurà de fer cada quatre anys, dins els sis mesos següents d'haver-se acabat la temporada oficial que acaba el dia 31 de desembre de cada any. 

S’han aprovat els temes que calia per adaptar-se al nou Decret de la Generalitat, d’una banda el mandat de les Juntes Directives que passa a ser de quatres anys i el tema de què els membres de l’assemblea són els clubs i no els seus presidentes, com fins ara. Les modificacions dels Estatuts de la Federació Catalana d’Escacs han estat aprovades per 23 vots a favor i una abstenció.

Sense més temes a tractar s’aixecà la sessió a les 19,30 hores.

DILIGÈNCIA D'APROVACIÓ DE L'ACTA CORRESPONENT A L'ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE CLUBS CELEBRADA EL DIA 24 DE MAIG DE 2014

Joan Emili Cabello Llopis, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

Òscar Companys López, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

Les persones esmentades, designades per l'Assemblea General Ordinària de 24 de maig de 2014 com a interventors d'acord amb l'article 37 dels Estatuts d'aquesta Federació i l'article 33, darrer paràgraf del D. 70/94, i actuant per expressa delegació d'aquesta, DECLAREN APROVADA LA PRESENT ACTA DE L'ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA I EXTRAORDINÀRIA, per la qual cosa signen la present, conjuntament amb el President i el Secretari de la Federació.

Joan Emili Cabello Llopis 

Òscar Companys López

Antoni Ayza Casamitjana  

José Claudio Viñas Racionero

Barcelona, 26 de maig de 2014