El Valls campió de la Copa Catalana - Fase Tarragona

El 24 d’abril els escacs de la demarcació de Tarragona es van vestir de gala per tornar a competir amb els escacs presencials i, per primer cop amb molt temps, sense mascareta. Aquest any 2022 la Copa Catalana - Fase Tarragona es va disputar a l’auditori del pavelló firal d’Amposta (Montsià) on es van aplegar fins a 42 equips de la delegació, representant 19 clubs diferents.

La competició es va desenvolupar amb 4 rondes al matí i 4 rondes a la tarda. Cal destacar, a més de l’excel·lent participació, una gran competitivitat entre tots els equips, més quan els dos clubs de Divisió d’Honor de la província van comptar amb alguns dels seus primers taulers.

Vista de la sala de joc.

Els dos primers classificats van ser els dos clubs de Divisió d’Honor, el CE Valls i el CE Salauris. El Valls A va guanyar tots els partits amb solvència, amb un únic resultat ajustat, la victòria enfront del Salauris A per 2½ a 1½. I el club de Salou també va guanyar tots els seus partits excepte el matx contra el Valls A. Ambdós equips van ser els primers classificats de la categoria absoluta i es van classificar per a la final de la Copa Catalana 2022.

Equip campió, el Valls.

El tercer lloc a la classificació final va ser per a la Lira Vendrellenca (de 1a Divisió), que competia a la categoria absoluta. L’altre equip de 1a Divisió, el Reus Deportiu, va ocupar la 5a posició; donat que aquest any no van competir a la Lliga Catalana d’Escacs, els reusencs (vigents campions de la Copa Tarragona després del seu triomf el gener de 2020) han aconseguit una bona classificació.

Al quart lloc va saltar la sorpresa del torneig, ja que l’Amposta B1 (de primera territorial) va infiltrar-se als primers llocs de la general proclamant-se, de pas, campió de la seva categoria.

Al 6è i 7è lloc van ser per als equips de 2a Divisió: el CE Amposta A1 i la UE Cambrils A. Ambdós van obtenir la classificació per a la final de la Copa Catalana.

En la categoria de Preferent es van proclamar campions el Peó Vuit (#10) i el CE La Ràpita (#12).

Matx entre el Peó Vuit A i el Salauris A.

En finalitzar el torneig es van entregar els trofeus i també es van sortejar diferents obsequis en motiu de celebració, l’any 2023, del 75è aniversari del Club Escacs Amposta, entitat col·laboradora i seu de l’esdeveniment.

El torneig va ser arbitrat per Gumersind Maseras (principal), Rubèn Morales (adjunt) i Rubén Gavilán (auxiliar).

Agrair a tots els clubs que van presentar equip a la Copa Tarragona. Confiem que aquesta competició tingui continuïtat i deixem enrere totes les vicissituds i mesures que ens ha suposat la malaguanyada COVID-19. I com és tradició a les comarques tarragonines, aquesta setmana comencen els oberts de Tarragona (memorial Calbet i Terres del Sud) que es jugaran els dissabtes a la tarda fins a mitjans de juny.

Molta salut, i molts escacs!

Classificació final

 

I l’històric de campions de les darreres edicions de la Copa Tarragona és el següent:

2010 – Reus Deportiu

2011 – Tarragona

2012 – Santa Coloma de Queralt

2013 – Reus Deportiu

2014 – Peó Vuit

2015 – Peó Vuit

2016 – Reus Deportiu

2017 – Reus Deportiu

2018 – Valls

2019 – Escola Escacs Salou (actualment CE Salauris)

2020 – Reus Deportiu

2021 – No es va disputar

2022 – Valls