A falta d’una ronda perquè acabin les territorials Absolut de Barcelona, Girona i Lleida, a Tarragona ja ha finalitzat.

La Territorial de Tarragona, que per qüestions de calendari no va fer la parada per al Campionat de Catalunya per equips d’edats, va finalitza diumenge, 8 de desembre. Es van organitzar 3 grups, on en el grup A es va imposar el sub-16 Aaron Alfonso (Constantí) amb 7 punts, tot i la derrota a la darrera ronda davant del que va ser el segon classificat, en Francisco Javier Fernandez (Reus Deportiu). L’Aaron va començar l’última ronda amb un punt d’avantatge respecte el grup perseguidor. El tercer lloc l’ocupa el jugador del Cambrils, Vidal Madria, seguit de l’Adrià Campas (Vilafranca), Hugo Soler (Tarragona) i Francesc Blasco (Valls) amb 6.5 punts.

L'Aaron Alfonso (Constantí).

El grup B el va guanyar un altre sub-16, en aquest cas de l’Amposta, Xijunjie Zhao, i en solitari. El segueix el Josep A. Ferrer (Vila-rodona) amb 7 punts, Daniel Luna (Vil-seca) i Juan Maria Mercader (Vila-rodona) amb 6.5 punts. Igual que en el grup A, el Xijunjie va començar la darrera ronda amb un punt de diferència respecte el segon classificat, i gràcies a les taules davant del Mercader (Vila-rodona), es va assegurar el campionat.

En Xijunjie Zhao (Amposta).

El grup C, i com els altres grups, el jove sub-14 Joel Porcar (Cambrils) s’imposa amb 7.5 punts i amb la diferència d’un punt abans de començar la darrera ronda. Tomas Acena, del Valls, amb 7 punts i Guillem Sala (Amposta), amb 6.5 punts el segueixen en el podi.

En Joel Porcar (Cambrils).

Està clar que el jovent tira endavant i puja molt fort.

Pel que fa la resta de Territorials, a Barcelona el mestre internacional del Sant Martí, Fernando Valenzuela encapçala la classificació a mig punt de la segona classificada, la WFM Elisabeth Hapala (Cor de Marina). En el grup B, el Cristian Molina (Comtal) després de perdre la partida del diumenge contra en Blas Rodriguez (Catalunya) es queda sense avantatge de punts que tenia davant de la resta de participants. Ara tots dos tenen 6.5 punts. Els segueixen de ben aprop els altres esportistes. En el grup del Baix Llobregat, amb 7 punts, el Joaquin Expósito (Sant Feliu) lidera la classificació, seguit del mestre català Alex José (Sant Joan Despí) a mig punt. Màxima emoció a la darrera ronda, ja que sembla que el títol recaurà en un dels dos capdavanters.

En Fernando Valenzuela (Sant Martí), a l'esquerra, i en Cristian Molina (Comtal) a la dreta.

 

 

A Girona, on juguen a grup únic, l'Oscar Baños (Figueres) lidera la classificació amb 7.5 punts seguit de l'Àlex Vidal (Olot) amb 7 punts que no el vol deixar escapar. L'Abel Lázaro (Olot), Guillem Salagran (Gerunda), Lluis PArals i Mònica Vilar (Figueres) els segueixen a la classificació provisional.

Partida entre la Mònica Vilar i l'Òscar Baños, tots dos dels Figueres, a la ronda 8.

En el grup A de Lleida sembla que el Joan Trepat (Lleida) ho té tot lligat, ja que amb els 7.5 punts no hi ha ningú que els pugui agafar. El segon i tercer classificats, en Guerau Masagué i en Gabriel Roma, tots dos del Lleida, estan a punt i mig de distància. Tot el contrari en el grup B de la mateixa territorial, ja que el líder, en Francesc Subarroca (Ponts) amb 7.5 punts no té res assegurat ja que a mig punt està el jugador Jordi Mir, de l’Almenar. En Joan Pedra (Balaguer), amb 6 punts, els segueix d’aprop.

En Joan Trepat (Lleida) líder del Campionat Territorial de Lleida.