Amb una ronda final d’infart i partides molt emocionants ha finalitzat un any més a l’Hospitalet de l’Infant, el Campionat Individual d’escacs de Tarragona. En aquesta ocasió era la cinquanta setena edició. Curiosament, tant en el grup A com en el grup B el podi final s’ha decidit pel desempat, ja que en ambdós grups els tres primers classificats han acabat amb 7 punts!

Rubén Fernández (Reus Deportiu) campió de Grup A

Al grup A, el flamant guanyador ha estat Rubén Fernández, del Reus Deportiu, gràcies a les taules en la seva partida amb M.A. Sánchez Bernardino (C.E. Tarragona), ja que tot i les victòries dels seus perseguidors Santi Añó (Peó Vuit) i Vicenç Esplugas (Sta Coloma de Queralt) ha aconseguit imposar-se gràcies a 1 punt de desempat, ja que com hem comentat els tres escaquistes han finalitzat el torneig amb 7 punts dels 9 disputats.

Vicenç Esplugas (Sta Coloma de Queralt) en el primer tauler en negres. Al seu costat Rubén Fernández (Reus Deportiu)

La ronda va començar amb els tres jugadors, que han copat el podi, jugant amb negres en els tres primers taulers. Al tauler núm. 1 amb peces blanques Llàtzer Bru (Cerdanyola del Vallès) aspirava a tot, però en un moment donat un sacrifici de peça de Vicenç Esplugas contra l’enroc de Llàtzer, va permetre a les peces negres entrar en una combinació de mat contra la que no hi havia una contra efectiva.

Llàtzer Bru (Cerdanyola del Vallès), amb peces blanques, contra Vicenç Esplugas (Sta Coloma de Queralt)

Mereix un reconeixement la partida el tercer tauler entre Javier Fernández Fuentes (Reus Deportiu) i Santi Añó (Peó Vuit), que es va decantar en favor d’aquest últim després d’un final agònic i que va ser la darrera partida en acabar-se, tenint expectant a tot el públic per saber el desenllaç del torneig. Una gran partida entre dos mestres catalans.

Partida entre Fernández Fuentes (Reus Deportiu) i Sant Añó (Peó Vuit), la darrera ronda del campionat.

En el grup B el campió ha estat Jaime Masalias (Vila-Rodona), que malgrat la derrota contra Sergi Domingo (Riudoms) el seu millor desempat li ha permès imposar-se a Stephan Oomen (Peó Vuit), segon classificat, i al propi Sergi Domingo, tercer.

Partida entre S. Domingo (Riudoms) i J. Masalias (Vila-Rodona)

Cal remarcar que Stephan Oomen va lluitar fins al final la seva partida contra Carlos Ortega (Escola Escacs Salou), però va arribar a una posició de taules on no va poder forçar.

Partida entre C. Ortega (Escola d'Escacs Salou) i S. Oomen (Peó Vuit)

L’entrega de trofeus es realitzarà a la Festa dels Escacs Tarragonins, al mes de juny. I dintre de poc, la Copa Tarragona i la Lliga Catalana!

 

Classificació Grup A

Classificació Grup B