El dissabte 7 de desembre, al ball de la Lira Ampostina, es va celebrar la segona edició de la Copa de Fires, un campionat de partides ràpides d'escacs a 5 minuts a finish que el Club Escacs Amposta organitza en motiu de les Fires de la seva ciutat.

Es va assolir una excel·lent participació amb 41 jugadors vinguts de les Terres de l'Ebre, del Maestrat i fins i tot de Salou i Valls.

P1030097

Primer tauler del torneig amb Robert Roiget, el campió del torneig, amb les peces negres.

El dissabte 7 de desembre, al ball de la Lira Ampostina, es va celebrar la segona edició de la Copa de Fires, un campionat de partides ràpides d'escacs a 5 minuts finish que el Club Escacs Amposta organitza en motiu de les Fires de la seva ciutat.

Es va assolir una excel·lent participació amb 41 jugadors vinguts de les Terres de l'Ebre, del Maestrat i inclús de Salou i Valls.

Es van disputar un total de 9 rondes. El campionat va tenir la partida clau en la ronda 5, quan van jugar al primer tauler els dos millors jugadors en rànquing del torneig, Santi Añó amb blanques (que venia de fer taules en la partida anterior) i Robert Roiget amb negres (invicte fins al moment). El jugador del C.E. Masdenverge, Robert Roiget, va resultar-ne vencedor i semblava que no tindria rival fins que en la ronda 7 el jugador del Peó 8, Ivan Salvadó, li va infringir per sorpresa de tots la primera derrota. 

Això obstant, el jugador de Masdenverge va refer-se i va guanyar les dues rondes restants assolint així el primer lloc en la classificació. 

Els jugadors més joves, de sub-8 fins a sub-14, van jugar amb entusiasme el torneig -alguns d'ells disputaven per primera vegada un campionat d'aquestes característiques- i es van beneficiar del desgast dels jugadors de més edat per donar moltes sorpreses en les darreres rondes. Els jugadors sub-16, en canvi, van demostrar un gran nivell jugant sempre en els 10 primers taulers, demostrant que ja són jugadors consolidats.

Finalment, els trofeus van recaure en:

1r Classificat - Robert Roiget (Masdenverge)

2n Classificat - Santi Añó (Peó 8)

3r Classificat - Ivan Salvadó (Peó 8)

1r Local (#5) - Joanen Ferré (Amposta)

Millor sub 16 (#6) - Carlos Celma (La Ràpita)

1r Major de 55 anys (#12) - Daniel Rius (Amposta)

Millor sub 12 (#14) - Pablo Baquedano (Saragossa)

Millor sub 14 (#16) - Xavier Aloy (Amposta)

Millor sub 10 (#18) - Pau Morales (Vinaròs)

Millor sub 08 (#36) - Gerard Añó (Peó 8)

El Club Escacs Amposta, organitzador del campionat, agraeix amb molt d'èmfasi a tots els participants la seva presència en la Copa de Fires 2013.