El dia 29 de febrer de 2020 al matí, a la seu del Club d’Escacs Mollerussa es va organitzar el Mollerussa Mobile Congress emmarcades dins del Mobile World Congress que s’havia de celebrar a Barcelona. La iniciativa va ser enfrontar a 2 equips de 6 esportistes cadascun a través d’una plataforma de joc d’escacs i així poder visualitzar com les noves tecnologies permeten actuacions que en un món analògic no seria possible. Un equip era la selecció de Lleida amb els campions de les categories sub-16, sub-14, sub-12, sub-10 i sub-8 i el millor esportista sub-16 del club Mollerussa i el segon equip, un combinat d’esportistes del Centre Penitenciari de Ponent, que també participen a la Lliga Catalana. 

 

Vista de la sala on estava la Selecció Lleidatana. 

Les partides es van retransmetre per Chess24 a un ritme de joc de 7 minuts més 3 segons d’increment per cada jugada realitzada.


El campionat es basava en jugar cada esportista de cada equip amb el de l’altre fins a jugar contra tots els seus integrants (sistema Scheveningen). Finalment, la selecció lleidatana va endur-se el campionat amb 29 punts enfront dels 7 aconseguits per l’equip de la presó. 

Resultats 

Va ser una trobada molt interessant per demostrar que no hi ha fronteres per poder participar en un torneig d’escacs.