La delegació de Lleida d'escacs ha creat per aquesta temporada un circuit de torneigs de partides ràpides que es disputaran a les terres de Lleida des del 15 d'abril fins al 30 de setembre. La participació en els torneigs sumarà punts per als jugadors participants i s'establirà una classificació final.

El primer torneig classificatori és el d'aquest dissabte a Ivars d'Urgell: Trofeu Centenari Cooperativa d'Ivars.

PRESENTACIÓ DE L'OBERT CENTENARI COOPERATIVA D'IVARS

La presentació de l'Obert d'Ivars d'Urgell va tenir lloc aquest passat dilluns amb la presència del president i el gerent de la Cooperativa. El torneig, homologat per a elo català, tindrà lloc a la Sala d’Actes aquest dissabte. L’acte s’emmarca dins la voluntat de Cooperativa d'Ivars de col·laborar amb les entitats locals al llarg de la celebració del seus 100 anys. L’Obert d’Escacs s’ha organitzat conjuntament amb el Club Escacs Ivars i, com a novetat d’enguany, serà la primera prova puntuable del circuït de tornejos de partides ràpides de Lleida.

Cal remarcar la tradició històrica dels escacs al municipi d’Ivars, ja que el club s'ha mantigut actiu des de la seva fundació el 1983, i compta en l’actualitat amb trenta jugadors federats. Es preveu que uns setenta jugadors participin en el torneig provinents de diferents llocs d’arreu de Catalunya.

Per reforçar el compromís social de l’activitat, des de l’organització també s’ha previst un programa per als acompanyants, als quals se’ls oferirà una visita guiada a la cooperativa i també al centre d’interpretació de l’Estany Cal Sinén. La prova s’iniciarà a les 9:30 del matí i l’entrega de premis està prevista a les 14:00 h.