A Vallfogona es va fer la 4a jornada del campionat de subs, on aquest dissabte es jugaven les tres categories dels grans i va iniciar la dels més joves de la territorial.

Recordem que el sub12 i sub10, van finalitzar el 31 de gener després de 6 rondes en tres edicions.

A Sub18, vam tenir sorpresa en el primer tauler, ja que després d’una partida de gairebé cinc hores, el jugador Oscar Lopez aconsegueix fer taules amb el líder i actual campió sub18, Sergi Fàbrega, tot i que la diferència d’elo és important. Van quedar amb un final molt avantatjós per l’Oscar, però l’experiència del Sergi, només li va permetre fer taules. Tot i així Sergi Fàbrega es manté líder amb un punt més que el segon, que és en Joel Solaní. El jugador que no acaba d’encertar és Robert Tarragó que molts cops amb avantatge no acaba de rematar la partida.

Partida entre l'Òscar Lopez i Sergi Fàbrega, tots dos del Vallfogona, categoria sub-18.

Resultats categoria sub-18

Pel que fa a sub16 els resultats van ser els esperats, tot i que en el primer tauler entre Edgar Solé i Ramon Cosialls, aquest segon amb peça de menys però amb la compensació de molt atac, semblava que podia acorralar el rei de l’Edgar, però la falta de temps li va jugar una mala passada i no va poder consolidar l’atac. La classificació continua igual.

Resultats categoria sub-16

 

En la categoria de sub14, no va haver cap sorpresa i Ferran Solé continua líder amb un punt més. Aquesta setmana va guanyar a Gerard Botigué, que va portar una partida bastant igualada, però la pressió de les peces del Ferran van donar el seu fruit.

Partida entre Gerard Botigué, amb blanques i del Balaguer, i Ferran Solé, amb negres i del Lleida.

 

Resultats categoria sub-14

 

Aquest dissabte va donar inici el sub8, que juguen 6 rondes en tres dissabtes a la tarda.

Hi ha un total de 28 participants, dels quals molts d’ells és el primer cop que seuen davant d’un tauler en una competició oficial. Al ser el primer dia, es van poder veure molts nervis per part d’aquests nens i nenes, que entre jugar, apuntar i clicar el rellotge era tota una odissea.

Passada la segona ronda, en l’emparellament de la tercera ja es veu clarament els que tot i ser molt joves, tenen algo més d’experiència i ràpidament s’han col·locat en les primeres taules.

Amb 2 punts de 2 possibles trobem a Pau Bergé i Ot Sòria del Consell Esportiu de La Noguera, Lluís Porta del Ponts, Guillem Marin i Eloi Ballester tots dos d’Ivars.

Les dues pròximes setmanes el campionat es farà a Balaguer, amb les tres últimes rondes de Sub18, sub16 i sub14, i les 4 últimes rondes dels Sub8.

Algunes de les taules de la categoria sub-8, primeres rondes de la categoria.

 

Darreres taules de la categoria sub-8.

 

 

Resultats categoria sub-8

 

CONCENTRACIÓ BEQUES DE LLEIDA

Durant el matí es va fer a la seu del Club d’Escacs Vallfogona, una concentració de tecnificació dels jugadors de la delegació de Lleida, on el seu mestre MI Michael Rahal, va fer classe tot el matí amb els nens que fa l'entrenament online durant tot el curs i després a la tarda va visitar el campionat. Així va poder conèixer als nens/nenes més joves de la delegació, a més de veure en directe els seus alumnes més grans.