Aquest passat dissabte, 31 de gener, es va dur a terme a Vallfogona la 3a ronda del campionat Sub18, Sub16 i Sub14 i les dues últimes rondes del Sub12 i Sub10 (5a i 6a) les anteriors es van fer a Ponts.

En el grup de Sub18 són 4 jugadors, tots del Club de Vallfogona: Sergi Fàbrega, Joel Solaní, Robert Tarragó i Oscar Lopez. El campionat consta de 6 rondes, per tant una lliga a doble volta.

Després d'aquesta tercera ronda, per tant la primera volta de la lliga, el líder amb solitari és l'actual campió Sub18 de Lleida, Sergi Fàbrega (3 punts), amb totes les victòries sobre els seus tres companys. En segon lloc Joel Solaní (1'5 punts) que, a part del punt del Sergi també va cedir mig punt amb l'Oscar Lopez. En tercer lloc es situa l'Oscar Lopez (1 punt) de les dues taules amb el Joel i el Robert, i en 4t lloc el Robert( 0.5 punts).

Taulers de la categoria sub-18 i sub-16.

En el grup de Sub16 són cinc jugadors: Edgar Solé (Lleida), Ramon Cosialls (Almenar), Aleix Martí (Vallfogona), Mariona Clua (Vallfogona) i Julia Manuel (Bellpuig). Aquesta categoria només fa 4 rondes i la classificació és la següent:

 

Ordre

Nom

1

2

3

4

5

Pts.

1

Clua Guardia Mariona

*

1

0

 

1

2

2

Cosialls Ris Ramon

0

*

 

1

1

2

3

Sole Gonzalez Edgar

1

 

*

½

 

1,5

4

Marti Trilla Aleix

 

0

½

*

 

0,5

5

Manuel Tarruella Julia

0

0

   

*

0

 

En la categoria Sub14, el líder amb 3 punts de 3 possibles es l'actual campió Sub14 de Lleida, Ferran Solé, seguit pel jugador Guim Estruch amb 2 punts, ja que va perdre contra el Ferran aquesta setmana, i en tercer lloc estan empatats també amb el segon amb 2 punts, un grup de jugadors (Guerau Ripoll, Ricard Costa, Gerard Botigue, Jordi Mir i Arnau Giné). En aquesta categoria els falta tres rondes.

Taulers de la categoria sub-14.

 

Pel que fa a les categories Sub12 i Sub10, van ser les més nombroses amb més d’una trentena de participants a cadascuna.

Els Sub12 i Sub10 han fet 6 rondes, 4 a Ponts i 2 aquest dissabte a Vallfogona, i realment s’han complert els pronòstics dels favorits.

En la categoria Sub12 s’ha proclamat campió Guerau Masagué, del CE Lleida, amb 6 punts dels 6 possibles i sots campió Jaume Foix, del mateix club, que només va ser derrotat pel seu company Guerau. La partida de Masagué i Foix va ser una de les més emocionants i al principi de la partida els dos jugadors van jugar una posició molt sòlida, però poc a poc Guerau va anar preparant un atac a l’enroc del Jaume que va resultar impossible d’aturar la derrota.

Classificació final de la categoria sub-12

Els premiats de la categoria sub-12, d'esquerra a dreta: Guerau Masagué, Vinyet Palau, Jaume Foix i Lluc Estruch, amb les autoritats. 

 

En la categoria Sub10 el campió ha estat pel Joan Pedra, del CE Balaguer (sots campió de l’any 2014) i en segon lloc Daniel Sastre (campió sub8 2014), del C.E. Lleida. Aquests dos jugadors es van enfrontar en la 5ª ronda, ja que tots dos tenien 4 punts i anaven líders. Va ser una partida curiosa, ja que el Daniel tenia una peça d’avantatge sobre el Joan, però en un moment de la partida el Joan li prepara un mat que el Daniel no veu i acaba amb la victòria del Joan.

Classificació final de la categoria sub-10

Els premiats de la categoria, d'esquerra a dreta: Joan Pedra, Daniel Sastre, Bruna Masagué i Anotnio Gasso, amb les autoritats.

 

En l’entrega de premis vam comptar amb el Representant a Lleida de la Federació Catalana  d’escacs, David Monell, l’alcaldesa de Vallfogona, Maria Serret, el president del Consell Esportiu de la  Comarca de La Noguera, Roc Campo, el tècnic d’esports Joan Brescó, el president del CE Balaguer, Joan Pedra, el president del CE Ponts, Santi Herreros, i el president del CE Vallfogona, Jaume Parramon.

Aquest pròxim dissabte a Vallfogona continuarà el campionat Sub18, Sub16 i Sub14, i s’iniciaran les dues primeres rondes del campionat Sub8.

Vista general de la sala, amb els sub-12 en primer terme.

 

Vistar general de la categoria sub-10.