El matx va ser una iniciativa del GM del club Yuri Solodovnichenko i es va plantejar com un matx amistós d’entrenament i alhora també per a recollir fons per ajudar a les famílies que ho estan passant malament a causa del conflicte bèl.lic a Ucraïna.

L’enfrontament es va disputar a 10 taulers a través de la plataforma online Lichess a un ritme de 3 minuts més 2 segons per jugada. El format de competició consistia en enfrontaments entre cadascun dels jugadors del Figueres contra els 10 jugadors de l'equip Ucraïnès, de manera que en total cada jugador disputava 10 partides, una amb cadascun dels rivals de l'altre club.

Per part del Club Escacs Figueres els 10 jugadors van ser: MF Eduard Ibañez, MC Oscar Baños, MC Jordi Serra, Laura Viñolas, Guillem Villalba, Robert Carles Alvarez, Lluís Compte, Jordi Compte, Àngel Gutierrez i el jove ucraïnès Ilya Lemeshev.

El club ucraïnès era el Morshyn, amb la seu a una petita ciutat del mateix nom situada a sota els Càrpets, a l'extrem occidental d'Ucraïna. L'organitzador del Club d’Escacs de Morshyn va ser l'àrbitre FIDE Ivan Ilnytsky, mentre que pel Figueres es van repartir la tasca Albert Pi i Jordi Serra.

A banda de la connexió online a través de cadascun dels 10 ordinadors, es podia seguir la imatge de les respectives sales de joc a través d'una càmera i la corresponent pantalla. El torneig es va disputar al Casino Menestral Figuerenc, divendres 5 de juliol a les 19:30 h i, tant els jugadors participants del Figueres, com la resta del club van aprofitar per fer donatius per a les famílies afectades a causa de la guerra del país ucraïnès.

Des de Morshyn, aquesta nit no van tenir problemes de subministrament elèctric, però estaven preparats amb un generador per si de cas.

El club valora l’experiència com a positiva, novedosa, engrescadora i emocionant alhora, on al llarg de gairebé 2 h i mitja tots els participants van gaudir dels escacs. El resultat era el menys important, tot i que els jugadors figuerencs es van imposar en la majoria de partides.