Jordi Vidal Palou (Girona, 1968)

Comença a jugar al Salt i Girona l'any 2001 i s'integra al Club d'Escacs Santa Eugènia, el 2.003, on es federa com a jugador, i més tard passa a ser-ne el secretari, sota la presidència d'Enric Vázquez. Posteriorment, és elegit el 2010 com a president de l'entitat, càrrec que encara ocupa.

Ha estat cabdal a la Territorial de Girona en l'àmbit d'organitzador d'esdeveniment escaquístics de tota mena.

Està titulat com a monitor d'escacs, i com a àrbitre de suport, tasca en la qual actualment participa activament. Va ser el propulsor i alma mater de què l'Ajuntament de Girona anomenés a la plaça on està ubicat el Club, sota la denominació de "Placeta dels seixanta-quatre", on s'hi ha construït tres taulers fixos d'escacs de forma permanent, i que va inaugurar l'alcaldessa de la Ciutat, en un acte memorable pels escacs.

La seva activitat institucional, a part de la Presidència del Club, ha estat molt rellevant perquè va ser membre molt actiu de la Junta de la Territorial de Girona des del 2009 fins al 2020 juntament amb Josep Serra (Gerunda), Laura Garcia (Sant Gregori) i Elias Muratet (Banyoles), etapa precursora de la presidència del malaguanyat Albert Badosa (a.c.s.).

La seva vida ha estat dedicada als escacs de forma intensa i incansable, organitzant tornejos de tots els nivells i edats (Oberts, Tancats, actius, llampec, Masnou, Dia de la Dona, etc.). Ha sabut inculcar l'amor pel nostre noble joc als seus fills (Alex i Cristina) que són jugadors de nivell rellevant (l'Àlex és actualment Mestre FIDE i la Cristina és àrbitre).