La Federació ha concedit, en reconeixement a la seva dedicació als escacs al capdavant del Club Escacs Colon Sabadell Chessy i per la seva trajectòria en el món dels escacs com a jugador, organitzador i directiu de la FCdE, la insígnia d’or de la Federació Catalana d’Escacs al Sr. Pere Reginaldo Huix.

El Pere Reginaldo és un gran dinamitzador i organitzador del món dels escacs, entusiasta i decidit, i des del 2017 al 2020 va exercir el càrrec de Cap d’àrea de competicions de la FCdE, amb rang de vice-president, a la junta directiva de la Federació Catalana d’Escacs. Després es federà amb el club tarragoní de la Lira Vendrellenca.

Per la Federació representa una gran satisfacció que el Sr. Pere Reginaldo hagi acceptat la insígnia d’or, la qual posa en valor la seva dedicació i passió al nostre esport i afició. El més sincer agraïment al seu incansable treball per al món dels escacs.

 

 

A continuació us fem arribar un breu resum de la seva trajectòria que ens ha facilitat ell mateix:

Benvolguts,

En primer lloc voldria agrair la distinció que m’ha concedit la junta directiva de la Federació Catalana d’Escacs.

Vaig començar a jugar a escacs al col·legi als 10 anys, i em vaig federar als 12 anys. Com a jugador he competit a diferents entitats: el Club d’Escacs Sabadell, el Club d’Escacs Castellar, al Club d’Escacs Sant Llorenç (on a totes tres vaig exercir el càrrec de vice-president) i la Societat Coral Colon de Sabadell.

Des de que vaig assolir el títol de preferent sempre he mantingut un nivell entre 2000 i 2050 punts d’Elo, si bé el meu Elo màxim ha estat 2180 català i 2130 FIDE.

A nivell personal vaig ser el primer ‘Organitzador Internacional de Catalunya’ i he organitzat 8 edicions del “Crucero de Ajedrez” i diversos Opens a Castellar i a Sant Llorenç Savall.

Com a president de la Societat Coral Colon de Sabadell, el nostre equip ha organitzat multitud d’activitats, les més destacades de les quals han estat:

1 Campionat d’Europa de veterans

3 Campionats d’Espanya de veterans

1 Campionat d’Espanya DH zona Nord

2 Campionat d’Espanya primera divisió zona nord

1 Campionat d’Espanya segona divisió

1 Campionat de Catalunya absolut

2 Finals Copa Catalana

1 Campionat de Catalunya de ràpides

1 Campionat de Catalunya de ràpides per equips

1 Festa catalana

20 edicions de la Diada d’escacs de la Societat Coral Colon

19 edicions de l'Open de la Societat Coral Colon

12 edicions de l'Internacional de Sabadell

4 Tancats de GM

8 Tancats de MI

Incomptables tancats de MC


Durant la meva presidència el meu equip, la Societat Coral Colon de Sabadell, ha aconseguit els següents títols:

5 Lligues Catalanes i 3 subcampionats de la Lliga Catalana

4 Copes catalanes i 4 subcampionats

6 Campionats de ràpides per equips i 4 subcampionats


Però l’èxit que més valor dono és a l’extraordinària Escola d’Escacs de la Societat Coral Colon, mèrit de tot el club, amb la qual s’han aconseguit multitud de premis individual i per equips, i s’hi ha format multitud de jugadors, alguns de molt nivell, en especial el MI (i ja em dues normes de GM) Carles Diaz Camallonga.

Finalment, agrair de nou al president i la junta directiva, per l’honor que és per a mi rebre aquesta distinció.