Miguel Muñoz, de La Lira Vendrellenca, i Juan David Becerra, de Colòmbia, l'acompanyen al podi

El diumenge, 11 de desembre, a la seu de la Federació Catalana d’Escacs, a Barcelona, es va disputar el Torneig Obert Memorial David Garcia Ilundain. El ritme de 15 minuts + 5 segons d’increment per a cada jugada va fer que fos un torneig ràpid i àgil, tot i que es jugava matí i tarda.

En aquest torneig van participar 1 GM, 2 MI, 2 MF i 2 Mestres Catalans, però el guanyador va ser el jove Nil Marimon, de La Lira. Va aconseguir fer 6 punts a les 6 primeres rondes, liderant la classificació provisional, fins que es va trobar al davant el GM Miguel Muñoz, de la Lira Vendrellenca, que tenia mig punt menys que el líder. La victòria de la 7a ronda se la va endur el jugador peruà, però el Nil no va defallir i a la darrera ronda va tornar a guanyar. Va obtenir 7 punts de 8 possibles.

El Nil Marimon, de La Lira, al costat del David Ayza, secretari de la FCE i director del torneig.

El Miguel Muñoz arribava a la darrera ronda amb 6.5 punts, ja que havia fet taules contra el Juan David Becerra a la 5a ronda. A l’última ronda no passar de les taules contra el Vicent Serrano, del Barcelona, i així empatava a 7 punts amb el Nil Marimon per la classificació final. El gran torneig que va fer el Nil el va ajudar a tenir un millor desempat que el Miguel Muñoz i el va fer guanyar el torneig. El Miguel Muñoz va quedar segon i va completar el podi el MF colombià Juan David Becerra.

El segon classificat, Miguel Muñoz, de La Lira Vendrellenca

Els altres premis van recaure en el Vicent Serrano, del Barcelona, com a millor del tram entre 2000 i 2200, l’Emili Romeu, del Llinars, com a millor tram de 1800 a 1999 i l’Oriol Lacasa, del Gran Penya, com a millor del tram de menys de 1800 d’elo.

Volem agrair la participació dels inscrits i dels àrbitres que van tenir una feina plàcida i sense cap incident a destacar.

Classificació final