El Barcelona A1 campió del Campionat de Catalunya Llampec per Equips

El dissabte, 15 d'octubre, es va celebrar la Festa Catalana dels Escacs i dins d'aquesta es jugava el Campionat de Catalunya Llampec per Equips a l'Espai Tolrà de Castellar del Vallès. Un total de 55 equips van participar en el campionat amb el ritme de joc de 3 minuts + 2 segons d'increment. 

L'equip del Barcelona A1, de Divisió d'Honor, va liderar el campionat des de la ronda 5 i ja no va cedir al capdavant de la classificació. El Figueres, també de Divisió d'Honor, va perseguir de ben a prop al club de la ciutat Comtal, i no va deixar que ningú se li avancés. Així doncs, quedava segon de la classificació general, mentre que el Barberà A1, també de Divisió d'Honor, va tancar el podi de la Classificació general.

El Barcelona A1 campió del Campionat de Catalunya llampec per equips.

La resta d'equips d'altres categories que van aconseguir premi van ser:

Campió Primera Divisió: Sant Boi A1

Subcampió Primera Divisió: Agustí A

Campió Segona Divisió: Santa Coloma de Queralt

Subcampió Segona Divisió: Figueres B

Campió Preferent: Olot B

Subcampió Preferent: Sant Andreu B

Campió Primera Categoria: Valls C

Subcampió Primera Categoria: Llinars B

Campió Segona Categoria: Castellar A

Subcampió Segona Categoria: Sant Quirze B

Campió Tercera Categoria: Mollet D

Subcampió Tercera Categoria: Castellar B

 

Classificació final

 

Un cop finalitzat el torneig es va procedir al dinar de germanor a l'Hotel Catalonia Gran Verdi de Sabadell on més de 190 comensals van gaudir de la festa. Abans de començar el dinar es van repartir les insígnies, tant les de plata com les d'or, que corresponien a les insígnies que no es van poder entregar a la Festa Catalana del 2020 a causa de la pandèmia, i les de l'actual 2022: Albert Badosa (a títol pòstum), Joan Barnola, Joan Codina, Josep Codina, Josep Reverté, Josep Ma Bondia, Daniel Flores i Guillem Rocabert. Les d'or van recaure en Josep Serra, Beatriz Alfonso (a títol pòstum) i Antoni López. Enllaç a les biografies de les insígnies.

Antoni López fent un petit discurs.

Es va aprofitar per fer els sorteigs de les categories de Divisió d'Honor i Primera Divisió de la Lliga Catalana 2023 i també dels dos torneigs que tindran lloc a Lloret de Mar a partir del dia 28 d'octubre i fins al dia 1 de novembre, coincidint amb el Campionat de Catalunya per equips d'edats. Es pot consultar els resultats en els següents enllaços:

 

 

Posteriorment, es va fer l'entrega de premis de diferents torneigs com el Campionat de Catalunya per equips online 2020, el Campionat de Catalunya llampec per equips online 2021, que es va fer durant la pandèmia, i de les Lligues Catalanes 2020 i 2022.  

Per finalitzar la festa, es va fer un sorteig de 2 rellotges DGT, 2 lots de vi i 3 pernils a sortejar entre els assistents al dinar. 

Agrair l'assistència de tots els participants al Campionat i a la Festa Catalana dels Escacs. L'any que ve més. 

Àlbum de fotografies