Pedro Antonio Ginés campió de la Mediterrània, Pere Garriga campió de Catalunya i Elisabeth Riera campiona de Catalunya.

Imatge del podi final del XIII Campionat de la Mediterrània

Emocionant final al capdavant de la classificació del XII Campionat de la Mediterrània. S'ha arribat a la darrera ronda amb múltiples empats a sis punts que s'han hagut d'enfrontar entre ells. Les partides dels tres primers taulers de la darrera ronda han acabat amb empat. Així doncs hi ha hagut molta igualtat a la classificació final donat que set són els jugadors que han acabat al capdavant amb 6 punts i mig. Finalment pel desempat el GM Pedro Antonio Ginés ha estat el campió absolut del Campionat de la Mediterrània, seguit per l'IM Sebastian Iermito, IM Pere Garriga, GM Marc Narciso, GM Hipolito Asís, IM Dimitris Alexakis i l'IM Gerard Ayats. La grega WFM Evanthia Makka ha estat finalment la campiona femenina de la Mediterrània amb 5 punts, seguida a mig punt per la WFM Rebeca Jiménez i WFM Cecilia Guillo.

Vista general de la sala des de la seva entrada

Paral·lelament al XIII Campionat de la Mediterrània, el torneig era vàlid per determinar el nou campió absolut i campiona femenina de Catalunya. Llavors el primer català amb dret al títol de Campió de Catalunya ha estat el Mestre Internacional Pere Garriga (Mollet) per millor desempat davant dels GM Marc Narciso (Ateneu Colon) i Hipolito Asís (Barberà), segon i tercer respectivament. En Pere és el primer cop que aconsegueix obtenir el títol de campió absolut de Catalunya. Pel que fa a la classificació femenina, finalment Elisabeth Riera (Argentona) és la nova campiona de Catalunya per millor desempat davant la Laura Viñolas (Figueres). D'aquesta manera, l'Elisabeth és la quarta vegada que obté el títol de campiona femenina de Catalunya després haver-ho estat entre els anys 2014 i 2016.

IM Joan Trepat FM Alexander Domene sota l'atenta mirada del segretari general de la MCA Geoffrey Borg, el president de la FEDA Javier Ochoa, el vicepresident de la FCE Ramon Chalmeta i l'àrbitre Manolo Navarro

Pel que fa als premis per trams de la classificació general, el MC Carlos Rojano finalitza com a millor del tram A amb cinc punts i mig, el MC Erwan Lever campió del tram B amb 6 punts, l'Arnau Clot millor del tram C amb 4,5 punts, i l'Èric Moran millor del tram D amb tres punts i mig.

El president de la FCE Pepo Viñas davant l'atenta mirada del vicepresident Ramon Chalmeta

L'entrega de premis ha comptat amb la presència del Geoffrey Borg (secretari general de l'Associació d'Escacs de la Mediterrània), Javier Ochoa (president de la Federació Espanyola d'Escacs), Maurici Jiménez (alcalde de Castell – Platja d'Aro), Pepo Viñas (president de la Federació Catalana d'Escacs), David Ayza (secretari general de la FCE i Director del torneig), Jordi Díaz (delegat territorial de Girona), Marc Medina (regidor d'esport de Castell-Platja d'Aro) i Vladimir Volkov (president del Club Escacs Platja d'Aro). Donem les gràcies a tots ells per a fer possible aquest torneig sobretot a la FIDE i la MCA, així com a la FEDA i a l'Ajuntament de Platja d'Aro. També es vol agrair a l'Hotel Spa La Terrassa per les magnífiques instal·lacions, així com dels diferents establiments del centre comercial que d'alguna forma han facilitat la comoditat dels assistents, tant esportistes com acompanyants.

Àlbum de Fotos

Classificació i resultats

Enllaç parides a chess.com