El XXIV Obert Internacional de Sants - Ciutat de Barcelona està a només quatre dies de començar. Al moment ja s'han superat els 500 registres dels quals 100 són titulats internacionals, entre els quals comptem amb la participació del GM Kirill Alekseenko que va arribar a jugar el torneig de Candidats pel Campionat del Món l'any 2020. També tindrem la presència d'una figura històrica dels escacs noruecs com és el GM Simen Adgestein (2593 fide), primer Gran Metre noruec i exentrenador de Magnus Carlsen, i que vindrà amb un equip de joves escaquistes noruecs amb molt de potencial.

Hi ha representació de més de 30 països diferents d'arreu del món, des de la Xina fins a Colòmbia passant per països com Sèrbia, Noruega, Índia, Cuba, Austràlia, Uzbekistan ... Els països amb més presència, a part dels més de 300 amb llicència catalana, són Espanya amb 33, França amb 28, Noruega amb 21, Colòmbia amb 20, Itàlia amb 18 i Alemanya amb 17. Pel que fa als clubs catalans que aporten més jugadors trobem el Tres Peons amb 22 esportistes, el Congrés amb 13 i l'Ateneu Colon i Peona i Peó amb 12, i lluny de Barcelona n'hi ha 7 de Figueres, 5 del GEVA-CEA i Valls.

El torneig serà retransmès en directe per la pàgina web de la Federació i per altres canals d'internet. També serà comentat a través del Twitch pel MI Alfonso Jerez.

Imatge presa per la Loudes Porta a l'edició del 2021

Tota la informació la podeu consultar a la pàgina web del torneig.