Carles Diaz Camallonga del Colon Sabadell Chessy, revalida el títol

El dissabte 17 de juny es van celebrar les finals dels e-Sports 2023 on els escacs han pogut ser per tercera vegada, juntament amb les finals de FIFA, Gran turismo, Smashbros, beisbol, futbol americà i molts més. Tots els finalistes s'han reunit al BIGCENTER, ubicat al barri del Poblenou de Barcelona, a la secció d'escacs hi eren 28 finalistes, entre ells, jugadors catalans reconeguts com els Gran Mestres Daniel Alsina i Xavi Vila, el Mestre Internacional Carles Díaz Camallonga, els Mestres Fide Eric Domínguez, Leo Valle, Cristian Fernández i Josep Romero i un bon grapat de jugadors forts amb més de 2200.
Aquests 28 finalistes van disputar un torneig Arena de dues hores en una sala amb molt espai, equipada amb ordinadors d'alta gamma, els quatre primers d'aquest torneig arena, classificaven per jugar la final, aquests jugadors per ordre de classificació van ser:

  • FM Eric Dominguez (Sant Andreu) amb 43 punts
  • IM Carles Diaz (Colon Sabadell Chessy) amb 40 punts
  • GM Daniel Alsina (Barberà) amb 38 punts
  • FM Leo Valle (Gerunda) amb 32 punts

Sala de joc del torneig classificatoriEls quatre finalistes, disputarien la final en un rink de boxe, a un match al millor de tres partides, els enfrontaments van ser Eric Dominguez vs Leo Valle i Carles Diaz vs Daniel Alsina.

El primer finalista va ser Eric Dominguez, on es va imposar 2 a 0 en el seu match contra Leo Valle, mentre que Carles Diaz va guanyar 2 a 1 a Dani Alsina, Carles va guanyar la tercera partida desprès de haber fet dues taules amb posició guanyadora.


Semifinals al ring de boxa

La final entre Eric Dominguez i Carles Diaz va començar amb un final molt emocionant en la primera partida, que va acabar en taules:


Juguen blanques i guanyen (No veure la solució si vols fer l'exercici)

En aquesta posició, amb pocs segons, Eric (blanques) va jugar 1.f6? error ja que la sequencia Rd5 2.f7 Dxg7 les blanques ja no poden progressar.

1.Ac3! Rd5 2. Aa1 fent jugada d'espera i les negres estan en zugzwang.

Desprès d'aquesta partida, Carles va guanyar les dues partides següents i es va proclamar campió de la Lliga Catalana d'e-Sports 2023.

Agrair el treball dels streamers Nestor Pellicer i Marc Arnijas al canal de twitch de la federació.


Nestor i Marc comentant en viu

Enllaç Reportatge Tv3

Canal de YouTube