L'escaquista argentonina de dinou anys, Alba de Lomas, s'ha proclamat campiona sub-20 femenina del Campionat de Catalunya d'Escacs i quarta de la classificació general mixta. El certamen organitzat per la Federació Catalana d'Escacs va tenir lloc durant la Setmana Santa a Cambrils on van participar gairebé 500 infants i joves d'arreu del territori català.

 

En una entrevista a l'A Mig Matí, Alba de Lomas, ha detallat que darrere d'aquest triomf hi ha anys d'estudi, tornejos i entrenaments perquè assegura que es necessita molta força mental i física per afrontar-los. Més enllà de la valuosa victòria, ha avançat que aquest triomf li permetrà disputar prestigiosos campionats com el Campionat d'Espanya o el Campionat de Catalunya Femení Absolut.

Alba de Lomas ha agraït públicament a la família i al Club @escacs_argentona l'escalf que li van lliurar per afrontar aquest campionat intens i emocionant a parts iguals. Confessa que de cara als pròxims mesos haurà d'organitzar-se bé, és a dir, continuant compaginant la universitat amb les hores d'estudi tàctic i la participació en tornejos per "agafar confiança que és la base de tot". L'Alba disposa d'aquells ingredients equilibrats per ser una bona competidora, ja que té talent, però també és molt treballadora i té ambició sense ser pretensiosa. A més és generosa perquè no només competeix per ella mateixa sinó que també es proposa contribuir amb fer aquesta disciplina més paritària i encomanar aquesta passió a altres noies: "vull fomentar els escacs femenins".

➡️ Escolta l’entrevista a radioargentona.cat