La delegació catalana ha estat una de les més premiades al Campionat d’Espanya, aconseguint 9 trofeus entre títols absoluts i femenins.

En un any tan complicat per als escacs presencials, la Federació Espanyola d’Escacs va aconseguir celebrar el Campionat d’Espanya de Joves 2020 a Salobreña (Granada). En gairebé totes les categories, els catalans i catalanes han demostrat que estan en plena forma i lluiten pels primers llocs. A nivell absolut, la Federació Catalana d’Escacs pot presumir de tenir un Campió d’Espanya, un subcampió i 3 tercers, però volem destacar el paper de les noies que han aconseguit 4 títols! Aramí Lobo es va proclamar Campiona d’Espanya Femenina, Martina Lázaro i Joana Ros subcampiones d’Espanya Femenines a Sub10 i Sub 18, respectivament, i Laia Garcia, que va aconseguir un tercer lloc en el seu primer campionat d’Espanya.

 

A dalt, d'esquerra a dreta: la Joana Ros i l'Arami Lobo. A baix, d'esquerra a dreta: la Martina Lázaro i la Laia Garcia.

Des de la comissió d’Escacs i Dona de la Federació Catalana d’Escacs volem donar l’enhorabona a totes les jugadores que lluiten i demostren el seu gran potencial. Seguiu així, sereu els referents de futures jugadores. El nostre dessig és que cada cop hi hagi més per seguir celebrant els seus èxits.