Dijous, 4 de juny, es va jugar la Final B del Torneig Femení Europeu on Catalunya hi participava. Tot i que era l’equip amb més número de jugadores inscrites (semblava que havia de donar una mica d’avantatge) , Catalunya ha aconseguit 324 punts i una 4a posició, molt aprop de la 3a classificada, l’equip de Suïssa (329 punts). De fet, fins als darrers minuts, Catalunya estava situada a la 3a posició, però una estratègia de les jugadores suïsses va fer que ens avancessin i aconseguissin aquests 5 punts de més.

Cartell creat per la Tatiana Flores (La Seu d'Urgell) per al torneig (jugadora a la dreta de la foto).

La campiona de la fase va ser la República Txeca que va aconseguir 444 punts i molt aviat es va disparar cap a la primera posició on ja cap altra equip es va apropar. La segona classificada va ser Portugal que va aconseguir 337 punts, és a dir, que les posicions per al podi, a excepció de la campiona, van estar molt disputades.

Més informació: https://cutt.ly/ZyBkK0T

 

Pel que fa a la Final A, la campiona va tornar a ser l’amfitriona alemanya, Deutschen Schachjugend, amb 478 punts, seguida de França amb 468 punts, que repeteix posició de la fase anterior del seu grup.

La sensació final del torneig amistós ha estat de satisfacció general i amb ganes de més per a les jugadores catalanes, gràcies al gran nombre de jugadores que s'ha sumat a la convocatòria. De fet, la pròpia organització de l'esdeveniment ha definit el torneig com al campionat online femení més important que s'ha realitzat fins a la data.

Des de la Comissió Escacs i Dona ja estem preparant d’altres activitats, trobades i torneigs per poder reunir-nos, encara que sigui virtualment.

Agrair novament la vostra participació i us esperem veure-us a la propera activitat que fem.

Comissió Escacs i Dona

Federació Catalana d'Escacs