El passat 22 d’abril el club Catalunya Escacs Club, amb el suport de la Federació Catalana d’Escacs, va acollir un singular torneig: el I Torneig Trio de Dames.

Aquest torneig és la primera de les quatre activitats dedicades a les dones i els escacs que la Federació organitza conjuntament amb quatre clubs de diferents punts de Catalunya: Barcelona, Alcoletge, Igualada i Olesa de Montserrat. Cadascun d’aquests clubs acull una activitat diferent:

Més informació al web de la Federació: Circular

El I Torneig Trio de Dames va concentrar un total de 15 dones unides per un afecció: els escacs. El grup va ser molt heterogeni: diferents procedències (Llinars, Alcoletge, Igualada, Olesa de Montserrat, Sant Boi, l’Hospitalet de Llobregat i Barcelona), diferents edats (nenes, noies i dones) i diferents nivells (jugadores federades amb un nivell de joc consolidat, d’altres amb un joc modest, noies amb un futur prometedor, d’altres que havien estat federades i mantenen el cuquet dels escacs, i fins i tot dones no federades amb ganes de jugar i d’aprendre i, qui sap, potser futures federades).

Vista de la sala de joc

L’objectiu d’aquest torneig no va ser tant la competició pròpia del joc, com la celebració d’una trobada festiva que permetés posar en contacte jugadores de diferents clubs i diferents localitats.

I és per aquest caràcter festiu que es va decidir fer la composició dels equips de la manera més equilibrada possible i que, alhora, permetés fomentar la relació entre jugadores. Així, tots els grup estaven formats per un primer tauler entre les cinc jugadores més fortes, un segon tauler integrat per les jugadores d’entre el lloc 6 i el lloc 10, i un tercer tauler amb la resta de jugadores. D’aquesta manera les contrincants sempre s’enfrontaven a contrincants d’un nivell més o menys similar.

La trobada va ser un èxit: vam compartir afecció, esmorzar i conversa, i totes les jugadores van marxar amb un obsequi. I el més important: ens han quedat ganes de celebrar una segona edició per a l’any 2018.

Lourdes Porta

 

Galeria fotogràfica