Avui ha començat el Campionat d'Espanya Sub-12, amb la participació de 185 joves apassionats dels escacs, dels quals 36 són nenes. La nostra delegació catalana ha arribat formada per 23 jugadors, 21 nois i 2 noies. Això ens situa com la segona comunitat amb més participació, darrere d'Andalusia, que acull la competició. És quelcom d'admirar i que no podem passar per alt, ja que dóna fe de la gran afició escaquística que tenim a Catalunya. Agrair i aplaudir l'esforç que fan els pares i mares, que fan tot el possible perquè els seus fills i filles puguin viure aquesta experiència tan increïble per a ells.

Ronda 1

La jornada ha començat amb una barreja de nervis, emoció i expectació palpable entre els nois i noies. Abans de la primera partida, es podien veure les cares de concentració i entusiasme, conscients de la importància del torneig i del repte que representa per a tots ells.

Els nostres jugadors han arribat a Salobreña disposats a deixar-se la pell al tauler, plens d'energia, amb la clara intenció de gaudir, esforçar-se al màxim, millorar i, per damunt de tot, aprendre. Tornar a casa sent millors jugadors de com han arribat.

Quant a les partides, més enllà dels resultats, cal destacar l'actitud dels nostres joves, tots i cadascun d'ells, jugant molt concentrats, valents i lluitadors com cap altre.
El resultat de la primera ronda ha estat força satisfactori: dels 23 jugadors catalans, hem aconseguit un total de 17 victòries, 1 empat i 5 derrotes. Un resultat destacable, aconseguit gràcies a la seva capacitat d'esforç, així com a les ganes d'aprendre, créixer i millorar.

El nostre entrenador José Sequera ha ofert suport i guia en tot moment, assegurant-se que cada jugador se senti valorat i motivat. És inspirador veure com, malgrat la pressió, els nostres joves escaquistes mantenen una actitud positiva i mostren un caràcter fort i decidit.

Mencionar també que Xavi Alfonso acompanya l'expedició com a delegat, recolzant els joves, estant a prop dels pares i ajudant a l'organització tant en referència a la competició com a la logística. A més, està contribuint a mantenir un bon ànim, esperit competitiu i de treball en equip entre tots els participants.

Seguim endavant amb el torneig, amb la confiança que cada ronda serà una oportunitat per créixer i millorar. La primera jornada ha estat un reflex de l'esforç col·lectiu i el compromís de tothom.

Ronda 2

Superada la primera presa de contacte amb el torneig, els nostres jugadors han arribat a la segona ronda amb més confiança i determinació. L'ambient de competició ja no és tan desconegut, i això s'ha reflectit en les seves actituds i actuacions.

En la segona ronda, els nostres jugadors han aconseguit un total de 14 victòries, 3 partides han acabat en taules i 6 han resultat en derrota.

És important destacar que hem tingut tres duels 'fratricides', on s'han enfrontat jugadors catalans entre si. Malgrat la competitivitat interna, aquests matches han mostrat l'esperit esportiu i la camaraderia entre els nostres joves escaquistes.

A més, les últimes tres partides en acabar han estat de jugadors catalans, la qual cosa demostra la seva gran capacitat de lluita, l'esforç constant i les ganes d'aprendre i millorar. Aquest fet subratlla la perseverança i la resistència que han mostrat els nostres nois i noies al tauler, resistint fins a l'últim moment.

L'esperit de lluita i competitivitat ha estat evident en moltes partides que, malgrat haver-se torçat en algun moment, han estat revertides gràcies a la persistència i la capacitat de no rendir-se. El caràcter i la fortalesa mental dels nostres jugadors han estat fonamentals per capgirar situacions complicades i aconseguir resultats positius.

Continuarem amb la convicció que cada ronda és una oportunitat per créixer i demostrar el veritable caràcter dels jugadors i jugadores catalans. Som-hi, Catalunya!

 

Resultats i classificació Sub12
Retransmissió Sub12
Galeria d’imatges Sub12