El passat diumenge 19 de maig va dur-se a terme la cloenda de la segona temporada de la Lliga online d'escoles de Catalunya en l'espai Bota del recinte Fabra i Coats de Barcelona.

La cloenda va consistir en un blitz de 7 rondes a un ritme de 5m + 3s i on van participar una cinquantena d'esportistes. Posteriorment, es van entregar els premis del torneig i de la lliga. El guanyador del blitz amb uns impressionants 7 punts de 7 va ser Biel Amat de l'escola IPSI. El van acompanyar en el podi Pau Mulet de l'escola Sant Gervasi i Jofre Gardela de l'escola Provençals, la millor jugadora va ser Júlia Carrión de l'escola Hamelin - Laie.

 

Enguany la lliga va patir alguns canvis de format i durada. Es va decidir acurtar la temporada a 7 jornades per tal de mantenir una participació més estable que en les darreres rondes de l'anterior edició, cosa que es va aconseguir mantenint una participació entre 250-300 jugadors cada ronda. Pel que fa al format, es va allargar la fase prèvia on totes les escoles jugaven juntes a 4 jornades, mentre que la fase de categories on es van dividir les escoles en grups de 10, atenent la classificació de la fase prèvia, va escurçar-se a 3 jornades. Com a curiositat en la 3a Divisió i va haver-hi un sorprenent empat i va decidir-se donar a les dues escoles com a campiones.

Els campions i subcampions de cada divisió han estat:

1a Divisió
Campió: Sant Gervasi
Subcampió: IPSI

2a Divisió
Campió: Hamelin - Laie A
Subcampió: Pere Roselló

3a Divisió
Campió: Ítaca
Campió: L'Oreig

4a Divisió
Campió: Pereanton
Subcampió: SEK

Per a més informació: Lliga Escacs Online