Daniil Yuffa guanya a Hakobyan i es posa líder del Ciutat de Barcelona Grup A, mentre que Hipólito Asís segueix líder de l’Absolut.

El GM rus de l’equip Andreu Paterna, de València, Daniil Yuffa, va guanyar amb les peces negres al que fins ara era líder, el GM Aram Hakobyan (Armenia) en una partida molt bona. Van jugar un atac anglès amb molts sacrificis de material, fins que al final el negre va aconseguir la victòria i posicionar-se líder en solitari abans de la darrera ronda. 

 

 

Moment de la partida Hakobyan-Yuffa, en el tauler 1.

A mig punt del líder, hi ha un grup de 4 GM, l’armeni Hakobyan, els indis Sethuraman i Aravindh i l’argentí del Valls, Fernando Peralta, que no han perdut les opcions de guanyar el torneig. A la ronda 9 els enfrontaments seran entre els implicats, mentre que a Peralta li ha afavorit l’aparellament contra un indi amb mig punt menys que ell. 

Daniil Yuffa, líder provisional del grup A.

En el grup B, el Pol Ortiz (Figueres) va perdre amb les peces negres contra German Walter (Sant Adrià), que aquest juntament amb l’indi Manmay són els dos líders provisionals abans de la última ronda del grup. Chopra Manmay també va guanyar la seva partida contra el jugador Víctor Garcia (Terrassa), aquest amb les negres.

El jugador Chopra Manmay.

La partida entre el madrileny Rafael Pujante contra l’Albert Gutierrez (Espiga de les Corts) va acabar amb taules, quedant-se en el grup de perseguidors dels líders, a mig punt.

No hi ha res decidit tampoc en aquest grup, ja que a la última ronda s’enfronten els dos líders, Manmay-Walter, mentre que els 4 perseguidors juguen entre ells.

Molta emoció a la darrera ronda del torneig en ambdós grups i expectació per conèixer els guanyadors.

Ronda 9 dels dos grups

 

Respecte a l’Absolut de Catalunya, el GM Hipólito Asís (Barcelona) va fer taules contra el MI Gerard Ayats (Barcelona) i segueix encapçalant la classificació.  

El MI Pere Garriga (Mollet) el segueix a mig punt després de guanyar al MF Francesc Xavier Farran (Tarragona) en un final de dues torres i cavall contra dues torres i alfil. El molletà va fer un pla molt original: marxar amb el seu rei fins a h5. Després de canviar diferents peces i quedar-se amb una torre cadascú, va aconseguir el punt gràcies al seu rei actiu, molt important en els finals.

L’altra partida que va acabar amb victòria va ser la del GM Viktor Moskalenko (Colon Sabadell Chessy) que va guanyar una bona partida al MF Daniel Garcia (Colon Sabadell Chessy) ja que va agafar la iniciativa des d’un bon principi i va aconseguir guanyar una qualitat, sense compensació pel Daniel. 

El Viktor Moskalenko juga Dd4.

 

El GM Miguel Muñoz (Valls) segueix a un punt del líder després de fer taules contra el MI Lázaro Lorenzo (Colon Sabadell Chessy).

A la partida del GM Marc Narciso (Ateneu Colon) contra el GM Daniel Alsina (Barberà) no es va poder passar de les taules després d’una bona defensa del jugador de negres en un final de torres on el Marc tenia avantatge.

Així doncs, hi ha un líder en solitari, però 5 participants amb possibilitat de guanyar el torneig. L’aparellament del sistema del Round-Robin, realitzat ja fa més d’un mes, va decidir que tots els aspirants al títol juguin la darrera ronda amb negres: l’Hipólto Asís encara la darrera ronda contra el MF Daniel Garcia, mentre que el Pere Garriga s’enfronta al GM Daniel Alsina, el Viktor Moskalenko al Francesc Xavier Farran i el Miguel Muñoz al Gerard Ayats.

Resultats i aparellaments de l'Absolut de Catalunya 

 

Aquestes partides i totes les retransmesses durant el torneig les podeu trobar a l’enllaç de les partides del torneig: https://escacs.cat/directe/2021/ciutat/ . També us convidem a seguir els comentaris en directe dels MI Benjamin Mela i Alfons Jerez: https://www.twitch.tv/federaciocatalanadescacs

 

Fotografies