ORGANITZACIÓ

La Federació Catalana d’Escacs.

 

PARTICIPANTS

En el Campionat podran participar tots els esportistes de clubs pertanyents a la Delegació de Barcelona i que tinguin llicència federativa en vigor per a la temporada 2019.

 

INICI DEL CAMPIONAT I DIES DE JOC

El Campionat començarà el diumenge dia 13/10/2019 i el dia 3 de novembre serà de descans. El calendari de joc per tots els grups serà el següent:

 • Ronda 1 : 13/10/2019
 • Ronda 2 : 20/10/2019
 • Ronda 3 : 27/10/2019
 • Ronda 4 : 10/11/2019
 • Ronda 5 : 17/11/2019
 • Ronda 6 : 24/11/2019
 • Ronda 7 : 01/12/2019
 • Ronda 8 : 08/12/2019
 • Ronda 9 : 15/12/2019

 

SEUS DE JOC

Per demanar ser seu, el club haurà d’oferir una capacitat mínima de 15 escaquers (no cal un mínim d'inscrits) i també s’haurà d’especificar si el local de joc està adaptat per a esportistes amb mobilitat reduïda. La FCE es reserva el dret de poder habilitar un local de joc.

Els clubs que siguin seu hauran de nomenar un delegat principal i un delegat auxiliar que s’encarregaran del local i el material de joc. A cada seu de joc hi haurà un àrbitre encarregat de les tasques arbitrals.

La FCE subministrarà als clubs que siguin seu d’aquesta prova totes les planelles de joc i actes que siguin necessàries per al desenvolupament de cada ronda de joc.

 

GRUPS

Es dividirà en grups per trams d’Elo Català. El grup A és obert a tots els esportistes. El grup B hi poden participar esportistes fins a 2150 punts d’ELO català. Aquest gruo B es podrà dividir en subgrups en funció de la inscripció per proximitat geogràfica, (per exemple grup Maresme, Vallès, Baix Llobregat, Osona, etc.). Cadascun d’aquests grups tindran els premis indicats per al grup B.

 

INSCRIPCIONS

Fins el 07/10/2019 a les 13 hores. Les inscripcions s'hauran de fer mitjançant el formulari. L’import de la inscripció s’ha de fer mitjançat ingrés al número de compte de Caixabank: ES28 2100 0804 3002 0084 8216 indicant TB + el nom del participant.

 

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

 

Els responsables dels clubs poden demanar carregar al compte del club l’import de la inscripció dels seus esportistes mitjançant un correu electrònic a federacio@escacs.cat.

Els esportistes amb mobilitat reduïda (que ho hauran d’indicar a la inscripció), jugaran sempre a la seu que indiquin com a pròpia en el moment de formalitzar la inscripció.

 

DRETS D'INSCRIPCIÓ

Grup A : 20,00 €.

Grup B : 20,00 €.

Sub-16 : 15,00 €.

Més de 60 anys i discapacitats (mínim 50% de minusvàlua) 15,00 €.

 

AVALUACIÓ

El torneig valdrà per elo Català i FIDE.

 

PUBLICACIÓ DELS APARELLAMENTS

Els aparellaments es faran públics el dimecres abans del dia de joc. Podrà consultar-se a al web www.escacs.cat. L'esportista que no vulgui ser aparellat haurà de comunicar-ho a l’àrbitre de la seu de joc i anotar-ho a l’acta o per correu electrònic a federacio@escacs.cat , com a molt tard el dimarts, a les 17 hores, abans de la ronda a disputar.

Si un esportista falta a dues rondes seguides o discontinues serà retirat del Torneig.

 

HORARI I RITME DE JOC

Les partides començaran a les 10 del matí en sessió única. El ritme de joc és de 90 minuts per jugador/a, més 30 segons d’increment per jugada. L'esportista que no es presenti durant la primera hora de joc se li donarà la partida per perduda.

 

SISTEMES DE DESEMPAT

 • Buchholz -1 (amb ajustament FIDE- oponent virtual)
 • Buchholz Total (amb ajustament FIDE- oponent virtual)
 • Buchholz Mitjà (amb ajustament FIDE- oponent virtual)
 • Progressiu fins a les últimes conseqüències
 • Sorteig.

Els tres primers sistemes de desempat es sortejaran un cop finalitzada la competició.

 

PREMIS

GRUP "A"

1r classificat : 450€ + trofeu + estada pagada a l’Absolut 2020 (habitació doble).

2n classificat : 300€ + trofeu + estada pagada a l’Absolut 2020 (habitació doble).

3r classificat : 150€ + trofeu

4t classificat : 75€

5è classificat : 50€

 

PER CADASCUN DELS GRUPS “B”

1r classificat : 150€ + trofeu

2n classificat :100€ + trofeu

3r classificat : 75€ + trofeu

 

Els premis estan sotmesos a retenció d’IRPF i es pagaran per transferència bancària al número de compte que indiqui el guanyador del premi. Per poder cobrar el premi serà necessari presentar una còpia del DNI i omplir i signar el model d'imprès federatiu per al pagament de premis per transferència bancària.

LLIURAMENT DE PREMIS

Els trofeus s'atorgaran el dijous, 19 de desembre de 2019, per la tarda a la seu de la Federació. Hi haurà un campionat de ràpides amb inscripció gratuïta on podran participar els participants de tots els grups del Campionat Territorial Absolut de Barcelona i del Campionat de Veterans de Barcelona.

 

PUBLICITAT

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dona permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a d’altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment. La Federació Catalana d’Escacs només es fa responsable de les imatges publicades en els seus mitjans.

 

Barcelona, 4 de setembre de 2019.