ACTA ASSEMBLEA GENERAL DE CLUB (19 DE SETEMBRE DE 2020)

Acta de l’Assemblea General Ordinària, celebrada telemàticament, el dia 19 de setembre de 2020, a les 10 hores.

O R D R E    D E L   D I A

INFORME DEL PRESIDENT

  1. Nomenament de dos interventors per a l’aprovació de l’acta de l’assemblea.
  2. Aprovació, si escau, de la memòria esportiva, de gestió i d’activitats corresponent al 2019.
  3. Aprovació del calendari esportiu del 2020.
  4. Aprovació, si escau, dels estats comptables del 2019 i ratificació del pressupost del 2020.
  5. Torn obert de paraula.

Membres assistents: Joaquim Mundet (Gerunda), Toni Ayza (Secretariat d’Entitats) Guillem García (Mollet), Jaume Ribera (Mollerussa), Carles Costas (La Lira), Carlos Fernández (Cadena), Albert Badosa (Santa Pau), Jordi Capellades (Peona i Peó), José Martinez Molina (Colon Sabadell Chessy), Alfonso Jerez (Foment Martinenc), Lourdes Porta (Ateneu Barcelonès), Victor Pont (Barberà), Juan Manuel Sánchez (Barcelona), Carles Falgueres (Figueres), Miquel Fernández-Diaz (Hospitalet- Bellvitge), Ana Bonals (Llinars), Jordi Pellicer (Montmeló), Joan Fontanillas (Hostalric), Roberto Villa (Montornès), Sergio Vela (Peón Negro), Josep M. Camell (Reus Ploms), Antonio Muñoz Esteve (Rubinenca), Francesc Blasco (Valls), Abel Segura (Escola d’Escacs de Barcelona), Roger Saborit (Manlleu), Jordi Roca (Montblanc), Joan Marches (Mataró), Maica Artero (Lleida), Albert Calle (Terrassa), Javier Pescador (Hospitalet de l’Infant), David Paez Nuñez (Torreblanca), José Antonio García Gil (Espluguenc), Joan Galceran (Tres Peons), Joan Carles Mestres (Calella), Miguel Angel Fernandez (Reus Deportiu), Joan Barnet (Olesa), Manel Aparici (Cervelló), Javier Fernández (Badia), Daniel Travesset (Sant Andreu), Blas Rodriguez (Catalunya Escacs Club), Miguel Angel Murillo (Sant Joan Despi), Antoni Ferret (Sitges), Joan Blanco (Penya d’Escacs Mollet), Luis Delgado (Gramenet), Pedro Escoriza (Gavà), Ivan Marina (Gran Penya), Fina García (Ateneu Colon), Guillem Mut (Espiga de les Corts), José Luis Valero (Comtal), Josep Reverté (Tarragona), Xavier Robla (Agustí), Carlos Albert Magro (Ruy Lopez), Vicent Ferrer (Tortosa), Pep Melendres (Peona i Peó), Joaquim Lacasta (Escat i Mat), Pere Toledano (Vilafranca), Daniel Flores (Canovelles), Jordi Diaz (Platja d’Aro), José Manuel Lucas (Sant Boi), Jordi Mas (Lira Vendrellenca), Santí Añó (Peó Vuit), Oscar Ferrer Joyera (Riudoms Fischer), Marià Jimenez (Maragall), Fernando Viguera (Granollers), Pere Alegre (Pallejà), José Maria Otones (Blanes), Jaume Bosch (ONCE), Edu Moreno (Constantí), Manel Morales (La Bisbal de l’Empordà), Jaume Grau (Cerdanyola del Vallès), Josep Sort (Barad), Evarist Pérez (Sant Martí).

Membres assistents de Junta Directiva de la FCE:  Pepo Viñas (President), Josep Serra (Vicepresident), Teresa Muñoz (Secretaria General), Ramon Chalmeta (Vicepresident), Ferran Torta (Comunicació Xarxes Socials), Montse Gracia (Tresorera), Jaume Gayoso (Organització), Ramon Caro (Màrqueting i Comunicació), Carles Vila (Delegat de Girona), Inés del Arco (Escacs femení), Jordi Magem (Director Esportiu), Antoni López, (Gerent).   

   

INFORME DEL PRESIDENT

Benvinguts a tots a l’assemblea de la federació. Estem en un moment extraordinàriament important. Resulta especialment reconfortant la presència de tantes persones en aquesta assemblea, organitzada per primer cop on-line, interessades en les decisions i plantejaments de la federació davant el que ens ofereix el futur a curt i mig termini.

En tot cas és important la vostra presència per què les opinions de tothom són benvingudes amb el benentès de que tots tenim un objectiu comú: el progrés del nostre esport.

Abans de qualsevol altra consideració voldria fer esment de la dramàtica situació del president Josep Flores i donar suport a la seva família en aquests moments tan durs. Sense dubte es tracta d’una persona d’una extraordinària rellevància en el nostre esport. Els escacs catalans no s’entendrien igual sense la personalitat del president Flores.

Aprofito també per demanar un minut de silenci per les víctimes del coronavirus i, particularment, pels escaquistes que ens han deixat durant els últims mesos.

A ningú se li escapa que estem vivint moments especialment complicats. La pandèmia del coronavirus ens ha portat a viure situacions que tan sols fa uns mesos eren completament inimaginables.

La gestió de la Federació, en aquestes circumstàncies, com us podeu imaginar, ha estat especialment complexa. no obstant, vull posar en valor l’extraordinària tasca de tots els companys de la junta directiva que han treballat de valent per intentar pal·liar els efectes de la pandèmia.

En un primer moment, com tots ja coneixeu, vàrem haver de suspendre la Lliga Catalana. Avui, com ja explicarà el company Ramon Chalmeta, demanarem la suspensió definitiva.

Des del primer moment hem estat conscients de la necessitat de generar activitat escaquística. la federació catalana, davant el fet inevitable d’haver de suspendre els Campionats d’Edats de Setmana Santa, va organitzar una sèrie de campionats online les mateixes dates per poder donar activitat als nostres jugadors més joves.

També es van organitzar, gràcies a l’empenta i iniciativa de companys com el Ferran Torta o el Jaume Ribera, moltes iniciatives per atraure nous joves jugadors i es van desenvolupar moltes proves escolars de promoció.

Gràcies a la tasca de companyes com la Montse Gràcia, la Inés del Arco i la Tere Muñoz, entre d’altres, vàrem fer una iniciativa solidària per la causa del Joemcorono on es van recaptar 1.200 euros de donació.

La nostra voluntat que, malgrat el confinament, es fessin activitats escaquístiques ens va portar també a organitzar el primer campionat per equips online amb la participació de 62 equips i més de 270 jugadors. Va ser una experiència positiva malgrat el problema del cheating que ens ha fet aprendre molt.

Malauradament, ja en el mes de juny, juliol i agost, l’activitat escaquística ha minvat molt doncs els torneigs tradicionals del circuit català no s’han pogut desenvolupar. no obstant, la iniciativa de molts clubs, mitjançant campionat online setmanals, ha permès que molts jugadors poguessin seguir jugant. Gràcies de tot cor a la gran quantitat de persones vinculades a aquestes iniciatives.

En els mesos de juliol i agost s’han dut a terme els Campionats d’Espanya d’edats amb una nombrosa presència de jugadors catalans. Els resultats han estat molt satisfactoris amb nou medalles pels nostres joves jugadors.

Recentment, s’ha desenvolupat el Campionat de Catalunya Individual d’Edats. Afortunadament sense cap incidència. la celebració d’aquest torneig ha estat una aposta molt forta d’aquesta junta directiva. Vull posar en valor la feina dels treballadors de la federació que van estar en l’organització d’aquest torneig així com la tasca dels companys de junta directiva que hi van col·laborar. Particularment vull reconèixer la feina dels voluntaris que ens van ajudar desinteressadament i, en especial, la d’en Josep M. Camell i la seva dona que, en uns moments personals complicats, van demostrar una vegada més el seu amor i dedicació pels escacs.

Durant aquests mesos s’han continuat desenvolupant activitats en diverses àrees federatives. Hem tingut una presència regular als mitjans de comunicació gràcies, en bona part, a la feina de la nostra companya Inés del Arco.

També, com informarem durat aquesta reunió, les nostres companyes Marta Amigó i Tere Muñoz han obert la participació de la Federació en dos projectes Erasmus molt interessants.

L’àrea d’escacs i escola ha continuat desenvolupant-se gràcies a eines online.

En tot cas, com podeu veure, no ens hem quedat plegats de braços i hem intentat ser proactius per seguir endavant amb el nostre projecte.

El fet és que estem davant un repte molt important. Resulta necessari, dins òbviament de la prudència que marca la situació actual, fer molta activitat escaquística per evitar que els nostres clubs i en número de federats baixi considerablement de cara a l’any vinent. És per això que tenim la intenció d’organitzar proves d’escacs, presentar propostes d’incentivació, i dur a terme totes les activitats possibles per tal de remuntar aquesta realitat, també volem col·laborar amb les iniciatives dels clubs i federats dels que, esperem, ens facin arribar les seves propostes i iniciatives.

Malauradament un dels projectes més importants que teníem entre mans, el Mundial d’Empreses, s’ha hagut d’ajornar però ja tenim confirmat amb la FIDE que aquest any es farà un campionat online i que, l’any 2021, durant el mes d’octubre, es farà presencialment a Barcelona.

Per últim, lamenta les baixes a la Junta Directiva de la FCE de Pere Reginaldo i Jaume Ribera i agraeix la seva tasca.

Força i salut pels escacs catalans!!!


NOMENAMENT DE DOS INTERVENTORS PER A L’APROVACIÓ DE L’ACTA DE L’ASSEMBLEA

Van ser nomenats com a interventors per a l’aprovació i signatura de l’acta de l’assemblea, els senyors: Antoni Muñoz Esteve i Juan Manuel Sánchez López.

 

APROVACIÓ DE LA MEMÒRIA ESPORTIVA, D’ACTIVITATS I DE GESTIÓ

El Director Esportiu de la Federació, Jordi Magem va informar dels diferents campions de Catalunya durant el 2019 i les medalles aconseguides als Campionats d’Espanya d’Edats. La relació completa de campions està a disposició de tothom al web de la Federació www.escacs.cat.

Josep Serra va intervenir com un dels responsables del Departament d’Escacs i Escola i va destacar la realització de 34 cursos en 4 models diferents, les 7 trobades escolars, la reunió de formadors i el nou logotip i infografia de la campanya. El detall d’aquestes informacions es podrà consultar al web de la Federació www.escacs.cat (Memoria d'activitats 2019 i 2020 Escacs i escola)

Inés del Arco va informar de les activitats del departament escacs i dona: la concentració oberta amb una classe magistral del GM Fernando Peralta, el dinar de germanor i el Campionat de partides llampec. L’intercanvi amb Manacor (Club Reis i Dames de Llevant de Menorca) està pendent de la visita a Catalunya de les jugadores menorquines. La participació del Campionat Europeu online va ser un èxit de participació de les jugadores catalanes que van ser el segon equip més nombros.

Teresa Muñoz va informar dels dos Erasmus plus sol·licitat per la Federació Catalana, un per “Escacs i Dones” i un altre per a temes Socials. Els països que col·laboraran a més de Catalunya seran Portugal, Itàlia i Alemanya.

Jaume Gayoso va explicar amb un PowerPoint la memòria d’activitats de l’any 2019. Va destacar les activitats d’Escacs i Escola, Escacs i Dona, Escacs Base, Escacs i Societat, la Promoció Internacional i la difusió dels escacs en els mitjans de comunicació i les xarxes socials. El powePoint amb tots els detalls es publicarà al web de la Federació. (Memòria d'activitats 2019)

Per part dels assembleistes van intervenir:

Carles Albert Magro va preguntar pels curos de monitors.

Se li va contestar que està en estudi fer cursos online tant de monitors com d’àrbitres.

Raul Arza demana que els criteris per concedir beques siguin objectius.

Se li contesta per part del Jordi Magem i Ramon Chalmeta que hi ha certs aspectes difícils d’objectivar i que per això s’inclou el criteri del Director Tècnic. Es demana la col·laboració dels clubs per detectar joves talents.

Dani Travesset demana que les llistes de tecnificació es publiquin amb més antelació perquè es puguin compaginar amb d’altres activitats escolars.

La Memòria Esportiva, d’activitats i de Gestió es va aprovar per 64 vots a favor, un vot en contra i quatre abstencions.

 

APROVACIÓ DE L’EXERCICI ECONÒMIC

Pren la paraula la tresorera Montse Gràcia que fa la següent intervenció textual:

“Hem publicat en la documentació de l’assemblea els Comptes Anuals del 2019 que incorpora 6 documents per aquest ordre l’informe d’auditoria, que és la revisió d’un extern expert, els balanços que donen informació de la solvència, el compte de resultats que presenta els ingressos i les despeses, la memòria que explica el criteri utilitzar, el pressupost del 2020 que vam presentar a l’assemblea del passat novembre i per últim el compliment del 2019 que compara els comptes del 2019 amb el pressupost aprovat.

Respecte de l’informe d’auditoria us diré que és favorable, per tant, tenim els comptes auditats per la vostra tranquil·litat. És difícil a setembre de 2020 i més aquest any anar 1 any enrere i explicar que va passar, per això aniré explicant també alguns fets del 2020 que són reflex del 2019. L’auditoria es va fer només acabar el confinament, i vull agrair als treballadors i la Junta de la Federació el seu esforç per poder tancar la comptabilitat i preparar la documentació de l’auditoria en un temps rècord, ja que encara que s’havia ampliat el termini per fer l’auditoria vam decidir enllestir-ho l’abans possible per la tranquil·litat de tots al mes de juliol vam tenir l’informe d’auditoria signat.

Superada aquesta part formal, vull comentar que els comptes de l’any 2019 i tal com vaig explicar a la darrera assemblea del mes de novembre, ha estat un any un pel complicat per un canvi de tresorer i la manera de tractar la part econòmica, jo vaig arribar i no es parlava gaire de temes econòmics i quan anava a les Juntes volia que tothom fos conscient que per gestionar i prendre decisions cal tenir informació, i dit i fet ens vam posar entre tots a ordenar la informació que necessitàvem i la veritat crec que ara tothom abans de fer activitats es planteja quin impacte econòmic pot tenir i si tenim partida per fer-ho o com anem de resultat. Com a exemple us diré que abans de fer el Campionat d’Edats d’enguany vam preparar un estudi previ amb les possibles despeses incloent tot el material sanitari i les previsions de participació, per saber si era viable i si ho podíem assumir, i pràcticament s’ha complert el previst, així que estic satisfeta d’aquest interès que ens ajudarà a tots per tenir més informació.

També estem en predisposició i molt sensibilitzats amb la situació econòmica dels clubs i us intentarem ajudar en tot el que estigui en la nostra mà, buscant ajudes, subvencions, finançament o el que calgui per tirar endavant, per això us vull demanar que qualsevol cosa que creieu us poseu en contacte amb el gerent amb mi mateixa o qualsevol membre de Junta, en aquests temps donarem prioritat a les dificultats dels clubs per buscar solucions o fer publicacions que pensem sigui d’interès de tots.

3.- En resum, a l’any 2019 hem tingut resultat negatiu per 18.120 euros, però cal dir que hem tingut alguns aspectes poc previsibles com cobrir la baixa per malaltia del comptable, algun curs deficitari o altres despeses que potser no hem pogut ajustar el 2019 prou per falta de previsió i que poc a poc anem millorant. Però tot i el resultat la tresoreria és manté, ja que no totes les despeses vol dir que suposin pagaments, per exemple amortitzacions i algunes previsions, i us puc dir que tenim una tresoreria que es manté per sobre dels 100.000 euros com als anys anteriors i a més afegir que hem cobrat algunes de les subvencions que teníem pendents al 2018 i 2019. Voldria afegir que al 2019 vam iniciar alguns projectes com el Mundial d’Empreses, inici de nous Erasmus, els escacs a la societat i altres que teníem previst consolidar al 2020 i esperem que els podrem completar l’abans possible, per això, cal veure la situació econòmica també a mig termini, ja que de vegades tenim despeses en vistes a fer alguna activitat en el futur.

Com us dic la Federació té una situació prou sanejada i això ens permet al 2020 afrontar la situació que estem vivint, això si ens plantegem si tot el que fem és viable i sabent a data d’avui en quina situació estem i com preveiem que anirà l’any 2020 per evitar sorpreses.

Repeteixo agrair l’esforç de treballadors i Junta per què sigui més fàcil controlar l’economia de la Federació per la seva predisposició a fer previsions i controlar els ingressos i despeses de cada activitat, aquesta mentalitat ens ajudarà a mig termini a millorar i corregir tot allò que fins ara ens hem pogut desviar, això si, si el COVID ens ho permet clar.”

Es van produir les següents intervencions:

Daniel Travesset va preguntar per la subvenció que de l’Escola Municipal de Barcelona, i que en nom de 6 clubs més havia reclamat a la Federació.

Pepo Viñas li va contestar que hi havien informacions contradictòries i que havíem esperat la resposta de l’Ajuntament de Barcelona que confirmava que la reducció es va comunicar el 2018, tal com deia el gerent de la Federació. Es va acordar fer una reunió amb els clubs afectats per arribar a un acord.

Blas Rodríguez va demanar major transparència en les subvencions concedides. Pepo Viñas li va contestar que les subvencions la Federació era totalment transparent i que en el cas de l’Escola Municipal la Federació fa d’intermediari per una subvenció que anteriorment es pagava directament als monitors que feien la Campanya.

Joan Manel Marches va demanar el suport de la federació amb la reducció de quotes o altres mesures per la crisi que pateixen els clubs amb la situació sanitària actual. Pepo Viñas li va respondre que la voluntat de la Federació és ajudar en la mesura del que sigui possible i que s’estudiarà cas per cas.

Es van aprovar els estats comptables de la Federació del 2019 per 45 vots a favor, 2 en contra i 12 abstencions.

 

La ratificació del pressupost 2020 es va votar per separat amb el resultat de 52 a favor, cap en contra i 14 abstencions.

 

APROVACIÓ DEL CALENDARI ESPORTIU

 

Ramon Chalmeta va explicar els criteris per a la confecció del calendari del 2020.

  1. No obligar ningú a jugar.
  2. Mantenir l’activitat tant com sigui possible.
  3. No crear conflictes dintre dels mateixos clubs.

No es veu viable la finalització de la Lliga 2020 i per tant es pren la decisió de donar-la per finalitzada. Les classificacions contemplaran que cap club baixarà de categoria llevat dels retirats i que pujaran tots els equips amb possibilitats d’ascens. D’aquesta manera els grups de la Lliga 2021 augmentaran en el nombre d’equips. Es mostra un PowerPoint explicatiu que es penjarà al web de la Federació. La formació de grups i ascensos i descensos de la lliga 2021 s’explicarà a l’assemblea del pròxim novembre.

 

Lliga Catalana 2021

Calendari esportiu 2020

 

El Campionat Intergeneracional es farà on-line. La Final de Copa es farà en 6 seus, una per cada categoria. Es farà el Campionat per Equips d’Edats i el Memorial Garcia Ilundain. Queden suspesos els Campionats de Veterans, els Territorials Individuals i el Memorial Pomar.

Es van produir les següents Intervencions:

Daniel Travesset: no entenia per què no es feia el Memorial Pomar, ja que era de molt fàcil organització.

Jordi Mas: es necessita temps per demanar local per la Copa, quan se sabrien les seus i com demanar-ho.

Raul Arza: demana votació sobre la Lliga i els ascensos i descensos.

Abel Segura: Pregunta per la Lliga 2021, ja que considera que no es podrà començar al gener. No està d’acord que es disputi la Final de Copa 2020.

Antoni López: demana a la Junta que no hi hagin sancions als clubs que renuncien de categoria, atesa la situació actual sanitària i la possible baixa de llicències.

Carlos Albert: pregunta si es mantenen els descensos dels grups que ja han acabat la lliga.

Joan Blanco: demana que els equips que baixen matemàticament baixin de categoria.

Joan Carles Mestre: demana que finalitzi la lliga quan sigui possible.

Jordi Pellicer: considera que hi ha molts dubtes i que no es pot votar en relació a la Lliga.

Albert Badosa: apunta que la plaça addicional de la categoria Preferent és rotatòria i no per nombre de llicències.

Pepo Viñas fa una resposta genèrica on diu el següent:

  1. No existeix cap solució justa que pugui acontentar tothom.
  2. La competició del 2020 no es pot disputar el 2021 per motius legals i tècnics.
  3. Les dates i la manera concreta de celebrar la Lliga 2021 es decidirà en l’assemblea del mes de novembre.

Ramon Chalmeta contesta:

Que la no celebració del Memorial Pomar és una qüestió de prioritats i no que no es poden encabir totes les competicions que falten en tres mesos.

Les seus de la Copa s’estudiaran cas per cas, ja que és una competició que afecta tot Catalunya.

La Copa és molt diferent de la Lliga, ja que és voluntària i afecta menys equips i menys jugadors.

Ferran Torta indica que com a hora d'ara no es coneix la composició exacta dels grups de les divisions catalanes, i no sap els equips de Tarragona que hi formaran part, no té una composició exacta de com quedaran els grups. Això obstant, a la Delegació de Tarragona s’estudiaran els descensos per quadrar de la millor manera possible els grups en cada categoria, fet que (si no hi ha renúncies de clubs a participar a la lliga) efectivament podria implicar recuperar algun equip descendit.

El calendari esportiu es va aprovar per 55 vots a favor, 3 en contra i 7 abstencions.

 

TORN OBERT DE PARAULA

Victor Pont (Barberà) creu que les rondes que manquen de la Divisió d’Honor es podrien disputar prenen les mesures adequades.

Pepo Viñas li respon que el motiu de no continuar la Divisió no és sanitari sinó per una possible adulteració esportiva, ja que els jugadors no serien els mateixos i alguns clubs no participarien en la competició desvirtuant-la.

Jordi Diaz (Platja d’Aro) pregunta si els ascensos i descensos anunciats a l’assemblea són definitius.

Pepo Viñas li respon que sí que són definitius.

Joan Carles Mestres suggereix fer torneigs de la modalitat d’escacs 960.

Abel Segura (Escola d’Escacs de Barcelona) explica que va publicar a Internet que l’Escola d’Escacs de Barcelona no participaria en cas de celebrar-se les rondes que mancaven de la Divisió d’Honor. Creu que es tenia que haver consultat als clubs abans de publicar la circular.

Pepo Viñas li respon que la setmana en què es va modificar la circular les notícies sobre la pandèmia es modificaven contínuament i era molt difícil prendre decisions. Va parlar amb tots els presidents de tots els clubs de Divisió d’Honor llevat del de l’Escola d’Escacs de Barcelona que ja havia fet publica la seva opinió.

Quim Mundet (Gerunda) i Ivan Marina (Gran Penya) va preguntar sobre les normes de Mestre Català per als jugadors que la podien fer a la setena ronda.

Pepo Viñas va dir que per coherència aquestes normes de MC haurien de ser vàlides.

Toni Ayza (Secretariat) i Daniel Flores (Canovelles) feliciten la feina feta per la Junta Directiva en aquests moments tan difícils.

Carles Falgueres (Figueres) pregunta si el seu club que va fer un torneig online amb premis en substitució del Circuit rebria algun ajut, tal com es va dir a la darrera reunió de clubs organitzadors.

Pepo Viñas li contesta que molts clubs van organitzar proves online i no es podria subvencionar a tots. Tanmateix, es mirarà d’arribar a un acord.

Pepo Viñas acomiada l’assemblea i agraeix l’assistència.

DILIGÈNCIA D'APROVACIÓ DE L'ACTA CORRESPONENT A L'ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE CLUBS, CELEBRADA EL DIA 19 DE SETEMBRE DE 2020

Antoni Muñoz Esteve, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor i amb DNI 39142853G.

Juan Manuel Sanchez López, major d’edat, membre de l’Assemblea de la Federació Catalana d’Escacs, en qualitat d’interventor i amb DNI 43554935L

Les persones esmentades, designades per l'Assemblea General Ordinària de 19 de setembre de 2020 com a interventors d'acord amb l'article 37 dels Estatuts d'aquesta Federació i l'article 33, darrer paràgraf del D. 70/94, i actuant per expressa delegació d'aquesta, DECLAREN APROVADA LA PRESENT ACTA DE L'ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA, per la qual cosa signen la present, conjuntament amb el President José Claudio Viñas Racionero amb DNI 46232148D i la secretaria general Teresa Muñoz Muñoz amb DNI 77123664H.

Antoni Muñoz Esteve                                                           Juan Manuel Sanchez López

                                                                                    

Teresa Muñoz Muñoz                                                          José Claudio Viñas Racionero

Secretaria General                                                                             President

 

Barcelona, 19 de setembre de 2020