ACTA DE L'ASSEMBLEA GENERAL DE CLUBS DEL 26 DE NOVEMBRE DE 2016

Barcelona, 26 de novembre de 2016

A la Seu Social de la Federació Catalana d’Escacs, carrer Sant Adrià, 20 de Barcelona, després d'haver estat legalment convocada d'acord amb els actuals Estatuts de la Federació Catalana d’Escacs, en segona convocatòria, s'ha celebrat la sessió corresponent a l'Assemblea General de Clubs, amb el contingut de la qual s'aixeca la següent acta.

Hora                :           10,00 hores

Lloc                 :           Seu Social de la Federació Catalana d’Escacs

Membres assistents: Jaume Grau (Cerdanyola del Vallès), Jordi Chalmeta (Sant Boi), David Vigo (Catalunya), Patricia Llaneza (Foment), Ramon Povill (Peona i Peó), Evarist Pérez (Sant Martí), Fernando Rodríguez (Tres Peons), Jaume Bosch (ONCE), Carlos P. Fernández (Cadena), Joan Bosco Tebar (Cornellà), Guillem Mut (Espiga de les Corts), Manel Triquell (Sant Josep de Badalona), Ramon Caro (Mollet), Josep Flores (Terrassa), Manel Arellano (Escola d'Escacs de BCN), Joan Ant. Pérez (Llinars), Pere Alegre (Pallejà), Miquel Àngel Murillo (Sant Joan Despí), Josep Rafols (Vilafranca), Jaume Ribera (Mollerussa), Carles Costas (La Lira), Ferran Torta (Amposta), Albert Badosa (Santa Pau), Josep Ardenuy (Hogar Castellano-Leones), Ricard Barnet (Abrera), Victor Pont (Barberà), Joaquim Mundet (Gerunda), Jordi Cots (Tàrrega), Imma Montoliu (Vallfogona), Josep Vidal (Bellcaire), Xavier Robla (Agustí).

Invitats a títol personal: Ricard Llerins i Victor Vehí.

Empleats de la FCE: Jordi Parayre, Antoni López, José Adrian Navarro, Álex Gimeno.

Assistents membres de Junta Directiva de la Federació: Antoni Ayza, Pepo Viñas, Josep M. Camell, Josep Serra, Ramon Chalmeta, Imma Montoliu, Albert Badosa, Jaume Ribera, Ferran Torta.

O R D R E  D E L  D I A


INFORME DEL PRESIDENT 


Nomenament de dos interventors per a l’aprovació de l’acta de l’assemblea.

  1. Aprovació, si s’escau, del calendari esportiu corresponent al 2017.
  2. Aprovació, si s’escau, del projecte de pressupost corresponent al 2017.
  3. Propostes de la Junta Directiva.
  4. Propostes de les entitats afiliades.
  5. Torn obert de paraula.

NOMENAMENT DE DOS INTERVENTORS PER A L’APROVACIÓ DE L’ACTA DE L’ASSEMBLEA

Van ser nomenats com a interventors per a l’aprovació i signatura de l’acta de l’assemblea: Carles Costas Bella i Ricard Llerins Bonet.

INFORME DEL PRESIDENT

Benvinguts a l’assemblea de la Federació Catalana d’Escacs.

En primer lloc deixeu-me felicitar al Mollet per la magnifica organització de la Festa Catalana que vam poder gaudir a la seva ciutat, i a la Societat Coral Colón de Sabadell per la seva victòria al Campionat de Catalunya de ràpides per equips que es va celebrar com és ja habitual en el marc de la Festa.

Vull agrair la feina d’organització de tots els tornejos del Circuit Català. Un Circuit que hem construït entre tots i que ja és un referent fora de Catalunya. Fa pocs dies vam fer la reunió anual amb els directors dels tornejos, per tal d’introduir millores als reglaments que el regulen. Destacar que els tornejos actius han estat tots avaluats per elo fide de ràpides, i han augmentat significativament la participació.

Felicitar a Camilo Ernesto Gomez, campió de l’edició 2016 i a Miguel Muñoz millor català classificat del Circuit Català.

Vull felicitar també a l’Escola d’Escacs de Barcelona per al seu ascens a la Divisió d’Honor Espanyola.

Als Campionats d’Espanya absoluts, els nostres jugadors van tenir una actuació molt destacada, amb el títol de Campió d’Espanya de la modalitat llampec per al GM Marc Narciso, el títol femení per a la WGM Ana Matnadze i el títol de Campió d’Espanya d’escacs ràpids per al GM Àlvar Alonso, que a més va tornar amb dues medalles, més el bronze a l’Absolut i la d’argent al llampec. En aquesta modalitat, el pòdium va ser íntegrament català ja que el tercer lloc el va guanyar el MI Hipólito Asís

Als Campionats d’Espanya d’edats els nostres representants van tenir globalment una actuació més discreta, però vull destacar la plata del Gerard Ayats i el tercer lloc de la Joana Ros.

Al Campionat d’Espanya de veterans Joan Bautista i Emili Simon també van aconseguir pujar al pòdium com a segon i tercer de la seva categoria.

Recentment s’ha disputat el Magistral Ciutat de Barcelona amb victòria de David Antón. Paral·lelament es van disputar els dos tancats sub-10 i sub-12, que a partir d’aquesta edició porten el nom de Memorial Arturo Pomar.

Destacar que l’edició d’enguany del Magistral hem tornat al format de 8 jugadors i creiem que s’ha de continuar treballant per tornar al format de 10.

També s’ha disputat els Campionats de Catalunya per equips d’edats a Lloret de Mar. Les meves felicitacions als clubs que han guanyat les diferents categories.

Sóc conscient que diverses persones es van queixar de l’allotjament a l’hotel, i per això he demanat informes a les diverses persones implicades en l’organització. Com probablement a torn obert de paraules sortirà aquest tema, podrem donar les explicacions pertinents mes tard.

En el departament d'escacs femenins, cal destacar el rècord de participació (27 parelles) en el Torneig per Parelles Mixtes realitzat al gener i l'alta participació en les concentracions femenines que s'han realitzat. També s'està impulsant una nova activitat, les trobades femenines, per tal de procurar augmentar el nombre de jugadores. Volem felicitar a l'actual Campiona de Catalunya, l'Elisabeth Riera, campiona per tercer any consecutiu.

Malauradament, el Campionat de Catalunya Femení d'enguany va comptar amb una participació de 12 jugadores, igual que en les últimes edicions. Si en la propera edició no hi ha un augment de participació, seria convenient que la propera Junta estudiés un canvi de format.

Actualment, Catalunya té aproximadament un 8% de fitxes de fèmines i la mitjana de la FIDE està en un 7%, però tot i estar per sobre de la mitjana, creiem que és vital per als escacs  femenins seguir potenciant l'augment de jugadores.

El programa Escacs i escoles, aquest curs arribarà a prop de 300 escoles amb un nombre d’alumnes d’aproximadament 20.000. La Federació continua formant professors i aquest any tenim 36 grups de formació de mestres.

Ja podem afirmar que a bastants de les escoles que es desenvolupa el programa, s’han creat activitats extraescolars d’escacs, per la qual cosa ens ratifica en la idea que teníem, de què el programa no es competència, si no tot el contrari, de l’oferta extraescolar que està en mans de clubs i de professionals.

Paral·lelament hem realitzat dos tallers de didàctica a càrrec del especialista sud-americà Esteban Jaureguizar a L’Espluga de Francolí i Girona

També volem destacar que estem començant a treballar, en la mateixa línia d’escacs i escola, a les presons i estem fent una prova pilot a la presó Puig de les Basses de Figueres.

Aquesta presó ha creat un nou club, l’Atzucac de Figueres que disputarà la propera Lliga Catalana.

Hem continuat amb el programa de promoció dels escacs a poblacions sense club. S’han fet activitats a Tremp, Falset, Les Borges Blanques, i Santa Coloma de Farnés.

Esperem que aviat tinguem resultats i es puguin crear clubs nous en aquestes poblacions.

Hem establert un programa solidari amb una acció anual de col·laboració amb ONG’s que desenvolupin activitats d’escacs.

Aquest any s’ha materialitzat amb la donació de 10 jocs a l’ONG Ensenyament Solidari, amb seu a Sant Boi de Llobregat, pel seu projecte a San Miguelito (Nicaragua), aquest passat estiu.

I el proper any també donarem uns altres 10 jocs a la Fundación Nuestros Pequeños Hermanos, pel seu projecte a Haití, a inicis del 2017.

A l’àrea de noves tecnologies, hem posat en marxa el nou elo ràpid català, i hem remodelat la web del Circuit català que ara té una navegació molt mes dinàmica i intuïtiva.

Aquest procés de racionalització de la navegació s’anirà implementant progressivament a tot el web de la Federació.

La propera Lliga Catalana comptarà per FIDE a totes les categories. Per implementar aquesta mesura necessitàvem automatitzar, per la seva complexitat, l’elaboració dels informes. Ja hem realitzat la prova pilot i estem ja polint detalls, per a que tot estigui a punt per al començament de la Lliga.

Tenim ja preparat el registre i l’enviament d’informes arbitrals via web, que utilitzaran tant els clubs per registrar els tornejos com els àrbitres per enviar els seus informes. Estem acabant d’elaborar el manual d’us, que es penjarà al web, per posar-ho en marxa. Aquestes mesures agilitzaran molt els tràmits i els terminis de tramitació.

S’ha preparat el web per a que els clubs puguin enviar els DNIs dels jugadors. Aquesta mesura obeeix a dos motius, per un costat hem de controlar amb un document fefaent l’edat dels jugadors i hem de garantir que tots els jugadors estiguin degudament assegurats. L’asseguradora no garantia l’assegurança perquè havien detectat que hi havia gent que s’inventava els números de DNI a l’hora de tramitar la llicència. Per regularitzar la situació hem donat un termini d’un any per als jugadors que ja tenien llicència i és obligatori per a noves llicències.

En el cas de menors hem habilitat la possibilitat de fer excepcions a criteri de la Comissió Esportiva. Com sé que hi ha gent que li preocupa la seguretat d’aquest fitxers de DNIs, haig de comunicar que els fitxers estan donats d’alta, com tots els de la Federació, a l’Agència de Protecció de Dades.

Que la totalitat dels DNIs només són accessibles per als treballadors de la Federació, i que cada club és responsable del bon us de les seves claus d’accés als seus DNIs.

També vull destacar que el sorteig públic de la formació de grups de Segona Divisió es va retransmetre per internet i el vídeo ha quedat publicat al web de la Federació.

Com molts ja deveu saber, el proper any es convocaran eleccions a la Junta de la Federació Catalana. Ja he anunciat públicament que no em presentaré a la reelecció. No estic cansat, però crec que no és bo que ningú es perpetuï en un càrrec i per tant no repetiré mandat.

Les eleccions tal com marquen els terminis dels nostres estatuts s’han de celebrar al proper mes de maig. Els terminis que tenim previstos son avançar l’assemblea de maig al mes de març, on presentarem el balanç del 2016, ja hem avisat als auditors que el proper any hauran de treballar més ràpid per tenir els balanços i els informes tancats dins d’aquests terminis. En aquesta Assemblea del mes de març aprovarem el calendari electoral que ha d’acabar al mes de maig i es convocaran les eleccions.

Vull manifestar la meva intenció de fer de President fins que acabi el meu mandat i també que el meu darrer servei a la Federació serà vetllar, des de la meva responsabilitat, per garantir unes eleccions justes.

En aquesta assemblea presentarem els pressupostos del 2017, uns pressupostos dels que només gestionarem en una part. Hem preparat uns pressupostos continuistes, perquè creiem que si s’han de fer canvis, els haurà de fer la propera Junta. La nova Junta, d’acord amb els estatuts, podrà fer modificacions de fins al 20% i podrà augmentar aquest percentatge, convocant una assemblea extraordinària, si ho creu oportú.

A dia d’ahir teníem 7848 llicències tramitades al 2016, per sobre del record de l’any passat de 7784. Crec que tots ens hem de felicitar perquè la Federació continuï creixent, i us volem felicitar per la feina que feu, perquè el nombre de llicències no és res més, que la suma de la feina de tots els clubs catalans.

Moltes gràcies per la vostra atenció.

CALENDARI DE COMPETICIONS 2016

El President de la Federació, Toni Ayza va explicar breument el contingut del calendari de la temporada 2017 en el que destaca que la Lliga finalitzarà abans de Setmana Santa per a totes les categories, que la Copa es disputarà el dia 2 d’abril, per no coincidir amb Sant Jordi, i que les fases Territorials de l’Absolut de Catalunya no coincidirà amb el Campionat de Catalunya d’Edats per Equips.

El delegat de Tarragona, Ferran Torta, va fer una auto esmena i comenta que a la data de la Festa de Tarragona hi havia un error i serà el dia 11 de juny de 2017.

El calendari esportiu de la FCE corresponent a l’any 2017 va ser aprovat per unanimitat.

APROVACIÓ DEL PROJECTE DE PRESSUPOST PER AL 2016

El tresorer de la FCE, Josep M. Camell va fer un presentació del projecte de pressupost 2017 on va dir que eren uns pressupostos continuistes tenint en compte que l’any vinent serà electoral.

A petició del representant del Club Pallejà, Pere Alegre, s’ha aclarit el tema de les amortitzacions que corresponien en gran part al local Federatiu.

Josep Flores, del Club Terrassa, ha dit que els darrers nous treballadors contractats de la FCE havien fet incrementar molt el pressupost de sous. També ha comentat que el butlletí en paper anual de la FCE havia desaparegut i no hi estava d’acord.

El President de la FCE, Toni Ayza, ha respost que l'increment de sous dels treballadors de la FCE pels darrers contractats no havia estat tan alt i que la propera Junta decidiria si calia fer ajustos en aquest sentit. En relació al Butlletí en paper va desaparèixer fa un parell d'anys segons es va aprovar en alguna de les anteriors assemblees. Va recordar la disminució de la subvenció de la Generalitat de 320.000€ a 89.000€.

Pere Alegre ha preguntat llavors per les despeses del Circuit de la FCE i el Sr. Ayza ha respost que corresponien als premis i les subvencions atorgades. També hi ha campionats del circuit amb patrocinis.

Ramon Povill, del Peona i Peó, ha mostrat el seu desacord en el model del Campionat de Catalunya per Equips d’Edats i ha criticat l’hotel de Lloret i l’Agència de Viatges. El president ha respost que li semblava molt mala idea anar a un hotel on tothom pagués el mateix i que el seu objectiu era trobar preus raonables per tothom. A més s’han explicat alguns punts de l’informe elaborat per Cristina Bosch sobre el campionat i incidències relacionades amb l’hotel, recordant que comprovar totes les característiques de l’hotel és complicat i la FCE ajuda en el que pot, però les reclamacions puntuals sempre han de ser a l’hotel. En qualsevol cas es revisarà el tema hotel i probablement el proper any canviem d’hotel.

Els preus de les llicències aprovats per a la propera temporada 2017 seran el mateixos del 2016: 

LLICÈNCIES JUGADORS

 

Temporada 2017

 

Llicència Sènior 

 

34,20 €

 

Llicencia (+65 anys) i Sub-16   

 

21,30 €

 

Llicència de Sub-14

 

8,80 €

 

Llicència de Sub-10

 

4,60 €

 
       

QUOTA

     

Club

 

183,80 €

 
       

LLICÈNCIES ÀRBITRES (àmbit estatal)

     

Llicències àrbitres INT i FIDE

 

90,00 €

 

Llicències àrbitres N + (F)

 

90,00 €

 

Llicències àrbitres C + (F)

 

90,00 €

 
     

LLICÈNCIES ÀRBITRES (àmbit autonòmic)

     

Llicències àrbitres C + (F) que renuncien a la llicència FIDE    

 

33,40 €

 

Llicències àrbitres C

 

33,40 €

 

Llicències àrbitres (SUPORT)

 

33,40 €

 
       
       
       

LLICÈNCIES MONITORS/ENTRENADORS/TÈCNICS

     

Llicències Monitors // entrenadors

 

33,40 €

 

El projecte de pressupost del 2017 va ser aprovat per 31 vots a favor i 1 abstenció.

PROPOSTES DE LA JUNTA DIRECTIVA

Secció 2. Tràmit de llicències de jugadors

Redactat actual

6.2 Un jugador podrà canviar de club, sempre i quan tingui per escrit l’autorització del club que té el dret de la seva llicència. El canvi de club implicarà que el nou club ha de tornar a pagar a la FCE la llicència del jugador i el seu anterior club no recuperarà aquest import. Tanmateix, si un jugador ja ha participat en una competició oficial per equips en nom d’un club, dintre d’una mateixa temporada, no ho podrà fer, en cap cas, per un altre club.

Proposta de redacció

6.2 Un jugador podrà canviar de club durant la temporada amb les següents condicions:

a) Que tingui per escrit l’autorització del club pel qual té llicència abans de canviar.

b) El canvi de club implicarà que el nou club ha de tornar a pagar a la FCE la llicència del jugador amb un recàrrec del 20% i el seu anterior club no recuperarà l’import de la llicència.

c) No podrà participar en competicions per equips durant el que resti de temporada amb el nou club.

Aquesta proposta va ser aprovada per 31 vots a favor i una abstenció.

MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT D’AVALUACIÓ CATALANA

Proposta de modificació reglamentària referent al sistema de càlcul del factor ΔK. Capítol III – Secció 5. Article 16.2b del Reglament General i de Competicions de la FCE.

Els darrers dos anys (2015, 2016) el nombre de partides avaluades per jugador s’ha incrementat per sobre de les previsions originals del model d’ELO. Per tant, el nombre de partides (o torneigs) que s’havia estimat necessari per mantenir un factor ΔK neutre (0), també ha estat més baix del que hauria. Com a conseqüència, ara mateix hi han molts més jugadors amb valors negatius alts dels que hi haurien d’haver.

Aquest fet és especialment notable en el cas dels jugador amb una puntuació d’ELO alta. En primer lloc, per tal que la diferència entre la seva K normal (K0) i el factor ΔK és més petit. I en segon lloc, per tal que els jugadors amb puntuacions d’ELO altes tendeixen a jugar més partides que altres jugadors amb puntuacions més baixes.

Aquesta proposta pretén:

  1. Actualitzar el factor ΔK a la nova realitat.
  2. Reduir l’impacte del factor ΔK per tots els jugadors, al mateix temps que limitar el seu impacte en els trams d’ELO més alts.

Redactat Actual:

  1. b) ∆K es calcula, pels jugadors amb més d’un any actius, com:

On MP és la mitjana ponderada de partides avaluades i jugades els darrers cinc (5) anys. Es descartaran, per tant, aquelles partides guanyades o perdudes per incompareixença.

La següent taula mostra la fórmula exacta per calcular el valor de MP en funció del nombre d’anys que un jugador porta federat.

∆K s’arrodonirà cap al valor més pròxim a un sencer.

Com a resultat, ∆K variarà el valor del factor K en un rang de -3 a +3.

Anys federat

MP

2

 

3

 

4

 

≥ 5

 

Taula 4. Càlcul de la mitjana ponderada de partides avaluades els darrers 5 anys. A-1, A-2, A-3, A-4 i A-5 representen el nombre de partides avaluades l’any anterior, dos anys anteriors, tres anys anteriors, etc.

  1. c) Si un jugador porta menys d’un any actiu, la seva ∆K serà 0.

Proposta de redactat:

  1. b) ∆K es calcula, pels jugadors amb més d’un any actius, utilitzant la següent taula de conversió:

MP / Tram ELO

1000 – 1699

1700 – 2299

2300

0 – 8 (cap torneig)

+3

+2

+1

9 – 17 (1 torneig)

+2

+2

+1

18 – 35 (2, 3 torneigs)

+1

+1

+1

36 – 62 (4, 5, 6 torneigs)

0

0

0

63 – 80 (7, 8 torneigs)

-1

-1

-1

81 – 89 (9 torneigs)

-2

-2

-1

90 (10 o més torneigs)

-3

-2

-1

Taula 4. Conversió de MP i tram d’ELO a ΔK

On MP és la mitjana ponderada de partides avaluades i jugades els darrers cinc (5) anys. Es descartaran, per tant, aquelles partides guanyades o perdudes per incompareixença.

La següent taula mostra la fórmula exacta per calcular el valor de MP en funció del nombre d’anys que un jugador porta federat.

Anys federat

MP

2

 

3

 

4

 

≥ 5

 

Taula 4. Càlcul de la mitjana ponderada de partides avaluades els darrers 5 anys. A-1, A-2, A-3, A-4 i A-5 representen el nombre de partides avaluades l’any anterior, dos anys anteriors, tres anys anteriors, etc.

  1. c) Si un jugador porta menys d’un any actiu, la seva ∆K serà 0.

Taula comparativa factor ΔK:

                                                            ACTUAL                                     PROPOSTA

MP / Tram ELO

1000 – 1699

1700 – 2299

2300

1000 – 1699

1700 – 2299

2300

0 – 8 (cap torneig)

+3

+3

+3

+3

+2

+1

9 – 17 (1 torneig)

+2

+2

+2

+2

+2

+1

18 – 26 (2 torneigs)

+1

+1

+1

+1

+1

+1

27 – 35 (3 torneigs)

0

0

0

+1

+1

+1

36 – 44 (4 torneigs)

-1

-1

-1

0

0

0

45 – 53 (5 torneigs)

-2

-2

-2

0

0

0

54 – 62 (6 torneigs)

-3

-3

-3

0

0

0

63 – 71 (7 torneigs)

-3

-3

-3

-1

-1

-1

72 – 80 (8 torneigs)

-3

-3

-3

-1

-1

-1

81 – 89 (9 torneigs)

-3

-3

-3

-2

-2

-1

90 (10 o més torneigs)

-3

-3

-3

-3

-2

-1

 

Carles Costas, de La Lira, ha dit que hi havia un problema amb els jugadors sub-8 i sub-10 ja que encara que fessin bons resultats no podien pujar el suficient doncs molts no juguen amb adults o jugadors juniors. De fet el càlcul de ELO per edat i moment de treure la fitxa fa que jugadors de 1r any de sub-10 amb 3 anys de joc siguin per ELO molt inferiors a jugadors amb fitxa del 2016 de sub-10. Ha proposat que la K mínima de 6, passés a 8. (Això no afecta a la fórmula genèrica que es presenta en aquesta assemblea).

El president ha dit que ho revisarien.

Pere Alegre ha comentat que el programa actual de l’Elo no li agradava i que properament faria una proposta, però que veia dificultats en els terminis i avals de més clubs.

La Junta li ha contestat que ho enviés a la Junta Directiva i que llavors no faria falta els avals de més clubs. Que aquesta era una pràctica habitual per facilitar als clubs la presentació de propostes que fossin raonables.

Aquesta proposta s’ha aprovat per 27 vots a favor i 5 abstencions.

TORN OBERT DE PARAULA

Joaquim Mundet, del Club Gerunda, va demanar que la Federació es queixés a la FEDA, pel tema dels desempats (perfomance) que perjudica als jugadors catalans amb poc elo FIDE. El president de la FCE ha dit que s’ha de fer una reunió de presidents autonòmics durant el proper torneig de Benidorm a la qual assistirà i allà exposaria aquest tema.

Patricia Llaneza, representant del Foment Martinenc, ha demanat que més clubs col·laborin durant el Territorial de Barcelona cedint els locals de joc dels seus clubs. 

Carles Costas, de la Lira, ha explicat que demanar el DNI als menors de 14 suposa un problema. Se li ha contestat que la Comissió esportiva seria flexible i acceptaria la partida de naixement o el llibre de família per demostrar l'edat dels nens i fins i tot el Catsalut temporalment com fins ara. 

Carles Costas ha preguntat com estava el tema de donar premis a les millors jugadores en els torneigs d’edats de Catalunya. El president ha dit que seguien discutint el tema a la Junta de la FCE, on no hi havia unanimitat i que ho hauria de decidir la propera Junta Directiva que surti a les properes eleccions.

 Joan Antoni Pérez, del Club d'Escacs Llinars, va explicar la dificultat d’alguns pobles per aconseguir el DNI, ja que s’han de desplaçar a una altra població. El president ha dit que donarien facilitats i acceptarien el llibre de família per comprovar l'edat del nen, en casos de necessitat. 

Ramon Caro, del Club d'Escacs Mollet, ha felicitat la Junta Directiva i els empleats de la Federació. Ha dit també que calien àrbitres a la màxima categoria. Se li ha contestat que era una tasca de la propera Junta Directiva revisar la reglamentació de la Lliga Catalana.

David Vigo, del Club d'Escacs Catalunya, va preguntar per què no s’havien donat byes de mig punt als jugadors del Territorial de Barcelona que van anar al Campionat d’Equips d’Edats. El president ha contestat que el reglament no permet donar byes de mig punt en competició per Equips, només en el cas que coincideixin dos competicions oficials individuals (va ser el cas del campionat de veterans per coincidir amb campionat d’Espanya).

David Vigo ha preguntat perquè es va permetre disputar una partida del Territorial de Barcelona a Lloret. El president li va contestar que es va permetre perquè era una petició raonable, ja que els dos jugadors estaven allà i podien jugar davant un àrbitre i a la mateixa hora que la resta de jugadors del Territorial.

David Vigo ha preguntat sobre les deficiències de l’hotel de Lloret on es va disputar el Campionat per Equips d’Edats.

Els membres de la Junta Directiva, li han contestat que la Federació no era responsable de l’estat de l’hotel i que la sala de joc era prou ampla per jugar 400 jugadors de manera segura.

Joaquim Mundet, del club Gerunda, ha proposat que a més dels premis generals es donin als nens guanyadors individualment un diploma o medalla que puguin emportar-se a casa. També ha demanat si es podia fer un filtre al programa de la gestió de jugadors perquè els clubs sabessin en tot moment els DNI que falten per introduir. Se li ha contestat que es tindrien en compte aquestes dues peticions. 

Josep Flores, del Club Terrassa, ha demanat que els DNIs, per un tema de seguretat, es quedessin als clubs. El Secretari de la FCE Pepo Viñas li ha contestat que el tema de seguretat estava garantit i que la Federació passava tots els controls necessaris per l’Agencia de Protecció de dades.

Josep Flores, del Terrassa, es va queixar de la manera de confeccionar els grups de Divisió d’Honor. El President ha contestat que si s'esperés a que els clubs acabessin de fitxar els jugadors s'hauria de fer els sorteig de la Lliga Catalana de la DH la setmana abans de començar i això no tenia sentit.

Pere Alegre, del Pallejà, ha preguntat si no era obligatori que qualsevol club que tractés dades particulars de jugadors estigués donat d'alta a l'Agència de protecció de dades i se li ha contestat que si el tractament era físic que no, però que si era electrònic llavors sí, però que difícilment aquest tema podia generar problemes als clubs.

El Vice-president de la FCE, Ramon Chalmeta, ha comentat que la normativa de la protecció de dades no era un tema nou i no afectava només al DNI, sinó a d'altres dades que té la FCE dels jugadors.

Un cop finalitzada l'assemblea es va efectuar el sorteig de Divisió d’Honor, Primera Divisió i Segona Divisió.

Sense més temes a tractar s’aixecà la sessió a les 12,45 hores.

DILIGÈNCIA D’APROVACIÓ DE L'ACTA CORRESPONENT A L'ASSEMBLEA GENERAL EXTRAODINÀRIA DE CLUBS CELEBRADA EL DIA 26 DE NOVEMBRE DE 2016

En Carles Costas Bella, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

En Ricard Llerins Bonet, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor.

Les persones esmentades, designades per l'Assemblea General de 26 de novembre de 2016 com a interventors d'acord amb l'article 37 dels Estatuts d'aquesta Federació i l'article 33, darrer paràgraf del D. 70/94, i actuant per expressa delegació d'aquesta, DECLAREN APROVADA LA PRESENT ACTA DE L'ASSEMBLEA GENERAL per la qual cosa signen la present, conjuntament amb el President i el Secretari.

Carles Costas Bella                                                                Ricard Llerins Bonet

Antoni Ayza Casamitjana                                                        Josep C. Viñas Racionero

PRESIDENT                                                                              SECRETARI

Barcelona, 28 de novembre de 2016