Ja tenim campions del Campionat de Catalunya d’edats online 2020. El Campionat, que es va iniciar el dia 4 d’abril, ha finalitzat avui, dia 10 d’abril després de moltes partides. La inscripció va ser molt bona, ja que es van inscriure més de 530 esportistes i, després de la fase de grups en el sistema suís, s’ha anat fent diferents fases eliminatòries fins arribar només dos esportistes a la Final. El tercer i quart lloc també s’ha disputat per tal de definir la classificació final.

El ritme de joc era diferent depenent de la categoria. Per a la categoria sub-8 el ritme era de 5 minuts +3 segons d’increment, mentre que als sub-10 era de 4 minuts + 3 segons d’increment. De la categoria sub-12 a la Sub-20 el ritme era encara més ràpid, de 3 minuts + 2 segons d’increment.

La primera final que s’ha disputat és la de la categoria sub-12, a les 10:00 hores del matí. El campió ha estat el Daniel Salinas (Colon Sabadell Chessy) amb un 5 a 1 contra el Dan Clotet (Catalonia-Joviat). En el tercer lloc, l’Arnau Muntal (Cerdanyola del Vallès) ha aconseguit imposar-se al Pol Ortiz (Tres Peons) 5 a 3.

 

 

Ha continuat la categoria sub-8, els més petits de totes les categories, on el campió ha estat l’Adrià Pérez (Tona-La Crema) que ha guanyat per 4.5 a 1.5 al seu contrari, el Jan Martínez (Cerdanyola del Vallès). Per al tercer i quart lloc, l’han disputat el Joan Villa (Peona i peó) i el Nil Iglesias (La Lira) guanyant per 5 a 2 el Joan Villa.

 

  

Al sub-10, la tercera categoria en participar, l’Àlex Villa (Montornès) ha guanyat per 4.5 a 2.5 Xavier Mompel (Tortosa). Així doncs, el campió ha estat l’Álex Villa, seguit del Xavier Mompel (Tortosa). El tercer lloc se l’ha endut la jugadora Irene Planella (Esplugues Avenç), única noia participant en aquestes fases finals, que ha guanyat 4.5 a 0.5 al Liam Valle (Gerunda).

  

 

A continuació la categoria sub-14, el Roger Bernadó (Colon Sabadell Chessy) ha guanyat el matx contra el Juan Alber Garcia (Alt Empordà) per 4.5 a 0.5. El tercer classificat ha estat el Víctor Moreno (Tres Peons) per un ajustat 5 a 4 a Leo Valle (Gerunda).

 

  

A la següent categoria, la sub-16, el vencedor ha estat el Pau S. Moya (Foment Martinenc) contra Jan Travesset (Sant Andreu) per 5 a 3. Les altres dues places en joc han estat per l’Arnau Salvans (Montornès) que s’ha posicionat en 3a posició davant de l’Edgar Roca (Sant Andreu) pel mateix resultat que els finalistes.

 

 

L’Abel Lázaro s’ha imposat al Guerau Masagué (Lleida) per 4.5 a 3.5 a la final de la categoria sub-18. El tercer lloc ha estat per a l’Eduard Domínguez (Cor de Marina) que ha guanyat a Josep Ma Ribera (Geva-Cea) pel mateix resultat.

 

 

Finalment, la darrera categoria a disputar-se ha estat la sub-20 on el campió ha estat el MF Albert Castillo (Vila Olímpica) enfront el MF Ferran Solé (Lleida) 4.5 a 1.5. Pel que fa el tercer lloc l’ha aconseguit el Jaume Rovira (Gerunda) per 4.5 a 2.5 al MI Alejo Ismael Gimenez (Banyoles).

 

 

Per al dia d’avui, el dia de les finals i tercer i quarts llocs de la classificació, s’ha retransmès amb la coordinació del Nèstor Pellicer i l’anàlisi de diferents esportistes de nivell com els GM Jose González i Jose Angel Guerra, el MF Xavier Martínez o els MC Albert Ezquerro i Marc Ortega, més la participació d’esportistes participants a les primeres fases d’aquest campionat i sobretot, escoltar les impressions dels primers classificats a través d’una curta entrevista. Agrair al Nèstor i a tots els que han passat per aquest espai i a tots els que l’han escoltat.

 

Els campions han guanyat de premi jugar un matx contra el GM Pepe Cuenca, un carismàtic jugador. Els segons classificats han aconseguit un compte premium per un any a la plataforma Chess24, mentre que els tercers classificats han guanyat material d’escacs.

Aprofitem per felicitar als guanyadors i a tots els que han participat en el primer campionat organitzat per i durant les circumstàncies excepcionals en les que vivim.