El líder Sjugirov s'ha portat un bon ensurt avui, jugant contra Heine Nielsen. Ha quedat inferior bastant ràpid i ha posat en perill el campionat. Se li veia patint, mentre Peter pressionava amb blanques, en diverses columnes i la diagonal del fianchetto blanc. Però Sjugirov ha aconseguit portar bé la pressió i salvar la posició. D'aquesta manera ha fet un pas més cap al primer lloc.

Llegeix més...

 

La partida Aroshidze – Nikolic ha estat d'allò més tranquil·la, encara que al principi a primera vista semblava que anava a haver-hi foc. Però ja s'està notant cert cansament en els jugadors, ja que estan lluitant totes les partides fins a l'última gota de sang, com hem anat veient durant el transcurs del torneig. Per això mateix, en dies com avui, davant el dubte, opten per una continuació més tranquil·la. Malgrat que Aroshidze tenia la posició més agradable, ha preferit una continuació simplificadora i així poder guardar energies per a les dues últimes rondes que segur seran molt emocionants.

Llegeix més...

 

La sorpresa del dia l'ha donat el jove català Joan Fluvià, en derrotar amb negres al GM Ivan Sokolov, i amb una Nimzoindia, obertura de la qual l'holandès és expert i sobre la qual acaba de publicar el seu últim llibre. Al principi Ivan tenia cert avantatge, les seves peces estaven millor col·locades i pressionant el peó feble i aïllat de “d5”, però aviat ha començat a afeblir les caselles negres. Però, a més a més,  el seu error principal ha estat posar la seva dama en un lloc sense sortida, la qual cosa Joan no ha trigat a aprofitar. Fluvià ha creat una xarxa mortal amb els dos cavalls i després d'uns canvis forçats Sokolov ha quedat amb material de menys i pràcticament perdut.

Llegeix més...

 

Sokolov ha arribat molt concentrat a la sala de joc, gairebé no s'ha aixecat durant la partida, ni ha separat les mans del front i s'ha pres com cinc o  sis cafès. Semblava que al no haver guanyat ahir la seva partida seguia en la seva ment. Avui, en canvi, no hi ha hagut molt moviment a la seva partida contra Nielsen, massa simplificació, massa canvis i massa fàcil d'igualar. Simplement una partida on cap jugador d’aquest nivell pot cometre ni tan sols una imprecisió. La partida va acabar en taules sense complicacions.

Llegeix més...

 

Avui ha estat un dia de transicions en el Magistral Casino de Barcelona. La veritat és totes les partides estan resultant molt interessants. Ja no tenim a ningú amb ple de victòries, ni sense puntuar. Això acaba de començar, segur que les properes rondes donen encara més emocions.

Llegeix més...

 

Àlvar Alonso ha tornat a empatar, aquesta vegada amb Miguel Muñoz, amb la Defensa Caro – Kann. El subcampió d'Espanya ha triat una variant tancada i ha començat a pressionar en la columna “c”, però no havien debilitats en la posició de negres, i amb un bon joc estratègic d'Àlvar, el blanc no ha pogut obtenir avantatge. La posició seguia tancada i impossible de trencar en la jugada 40, per tant, taules.

Llegeix més...