Tercera jornada de competició i cinc rondes jugades. Hem arribat a la segona meitat del torneig on, com tota competició esportiva, a més de les habilitats escaquistes cal resistència. El cansament comença a passar factura a molts jugadors molt ben preparats teòricament.

A la categoria Sub10 només dos jugadors compten per victòries les partides amb 5 punts: l’Andrés Pérez (Amposta) i en Naoki Jiménez (Ateneu Colon). A la sisena ronda, a la primera taula i per retransmissió, tindrem doncs l’enfrontament entre Naoki i Andrés. Darrere d’ells, un grup de dotze esportistes els segueixen amb 4 punts.

Pel que fa a la categoria Sub12, el màxim favorit, en Mauro Alonso (Gerunda), continua en pas ferm imbatut amb 5 punts de 5 partides. Darrere seu, i molt proper hi tenim dos altres favorits amb 4 punts i mig: Gerard Tallada (Amposta) i Isaac Herman (Barberà). A la sisena ronda veurem per retransmissió enfrontaments de rivals directes com a la primera taula entre en Gerard Tallada i en Mauro Alonso.

La categoria Sub14, els de major ranking no perden pistonada encara que dos ja sobresurten: en Daniel Salinas (Colon Sabadell) líder en solitari amb 5 punts imbatut i l’Àlex Villa (Montornès) en segona posició en solitari amb 4 punts i mig. A la propera ronda, i per retransmissió els veurem enfrontant-se, l’Àlex en blanques i en Daniel en negres. Els segueixen un grup de nou esportistes amb 4 punts on despunta en Nil Tortajada (Cerap Riudoms).

A Sub16, continua la molta igualtat: a la cinquena ronda s’han firmat 6 taules dels 11 primers taulers. En aquesta categoria ja es nota molta preparació de tots els participants i tothom pot guanyar a tothom. Destaca la victòria d’en Lluís Porta (Ponts) contra l’Yaroslav Sviridenko (Castelldefels) a la quarta ronda, i d’en Gerard Añó (Valls) contra en Lluís Porta a la cinquena ronda. D’aquesta manera, en Gerard es col·loca líder en solitari amb mig punt d’avantatge d’un grup de cinc jugadors.

Pel que fa a la categoria Sub18, també hi veiem força igualtat. Les taules signades a la cinquena ronda entre Nicolàs Jiménez (Peona i Peó) i Cèsar Alcalà (Barcelona) ho corrobora. Nicolàs Jiménez juntament amb l’Arnau Gonzàlez (Colon Sabadell) lideren la classificació amb 4 punts i mig.

Finalment, a la categoria Sub20, en Guerau Masagué (Barcelona) només ha cedit mig punt dels cinc jugats davant el segon del rànking, en Ferran Rocamora (Mataró) que es troba en segona posició amb quatre punts. Els dos jugadors, Guerau i Ferran, comencen a agafar distàncies a la resta de jugadors.

A partir d’aquesta 6ª ronda, el GM Àlvar Alonso oferirà en directe pel canal de Twitch comentaris sobre les partides de retransmissió que podeu seguir pels sub10 a sub14 i pels sub16 al sub20.