Sisè dia de competició amb la segona ronda del matx de semifinals del Campionat de Catalunya Absolut finalitzada. Tenim finalistes. Tenim final inèdita. Tindrem nou campió de Catalunya que no ho ha estat mai. Demà divendres i demà-passat dissabte tindrà lloc les dues partides per a decidir el nou campió que sortirà del matx: GM Daniel Alsina versus IM Gerard Ayats.

 

El GM Marc Narciso i el GM Daniel Alsina

A la ronda d'avui, el GM Marc Narciso (Ateneu Colon) ha treballat molt la seva partida davant del GM Daniel Alsina (Barberà) per tal d'igualar el matx envers que tenia amb la derrota d'ahir. Quan ja portaven tres hores llargues de partida, i amb els rellotges pràcticament esgotats de temps, en Narciso ha collat força a l'adversari per obtenir un avantatge per entrar en un final assequible. Però l'Alsina s'ha sabut defensar i finalment ha acabat esgarrapant les taules fent triple repetició de posició. El GM Daniel Alsina es classifica per a la Final en vèncer per 1,5 punts a 0,5 al GM Marc Narciso.

El GM José Ángel Guerra i l'IM Gerard Ayats

Pel que fa a l'altra partida de les semifinals, la que enfrontava el GM José Ángel Guerra (Cerdanyola) i l'IM Gerard Ayats (Barcelona), tot estava més obert. També ha estat una partida molt lluitada i ben defensada pels dos esportistes. La balança ha estat absolutament igualada durant tota la partida. Ja entrant a un final de torres i tres peons per banda, i vora tres hores de partides, l'Ayats ha arriscat avançant els seus dos peons del flanc de rei, avançant-se a qualsevol iniciativa del rival. Amb apurament de temps per les dues bandes, la jugada li ha sortit bé a l'Ayats, ja que de seguida ha pogut col·locar un peó a la setena fila. Finalment, ha pogut coronar els dos peons a canvi d'entregar la torre i, així, aconseguir tombar el rei d'en Guerra. L’IM Gerard Ayats es classifica per a jugar la Final en vèncer per 1,5 punts a 0,5 al GM José Ángel Guerra.

Demà divendres 17 de maig, a les quatre de la tarda, tindrà lloc la primera partida de la final del XCII Campionat de Catalunya Absolut Individual, que enfrontaran el GM Daniel Alsina i l'IM Gerard Ayats. Al mateix temps, el GM Marc Narciso i el GM José Ángel Guerra lluitaran pel 3r i 4t lloc. Les partides es podran seguir per retransmissió per diferents canals d'internet.

Galeria d'imatges
Retransmissió
Lichess - Chess.com
Twitch