Les rondes 7 i 8 va ser decisives de cara a la classificació final del torneig. El Gerard Ayats va guanyar les dues partides del divendres i quedava pràcticament assegurada la primera plaça. La resta de catalans no van tenir tan bona actuació i no van assolir victòries a les seves partides, perdent opcions de cara a la classificació final: el Jaume Rovira només va fer mig de dos, el Jaume Ros un de dos, el Guillem Porta no va puntuar, el Ferran Solé un de dos i el Guerau Masagué un de dos. Héctor Sama, en canvi, sí que va aconseguir els dos punts, però sense opcions ja per medalla. L'Andrea Jausas, tot i que només va fer mig punt de dos, encara arribava a la darrera ronda amb opcions de medalla femenina.

La ronda 9 va ser la confirmació del gran torneig de Gerard Ayats en guanyar amb peces negres en només 25 jugades a Salvador Guerra, campió d'Espanya i d'Europa sub14 tan sols fa dos anys. Uns estratosfèrics 8,5 punts de 9 partides certificaven la seva gran superioritat. De la resta de jugadors catalans només el Xavier Povill i el Xavier Marzo van aconseguir el punt sencer, millorant així la seva classificació final. L'Andrea, per la seva part, va perdre la partida i les opcions d'aconseguir la medalla femenina.

El dissabte va començar el torneig de ràpides, i el Guerau Masagué va demostrar que està en un bon nivell de joc en finalitzar en tercera posició, guanyant així la medalla de bronze.

En Gerard Ayats segueix imbatut en el Campionat d’Espanya d’edats i es manté líder, a partir de la 6a ronda, en solitari. En Gerard ha guanyat l’andalús Francisco Orantes, mentre que el navarrès Bayo ha fet taules amb el basc Adrian Martinez, deixant sol al Gerard al capdavant de la classificació.

Pel que fa el matx català de la ronda, el Jaume Rovira ha vençut al Guerau Masagué en una partida interessant. Això permet que el Jaume vagi a mig punt per darrera el Gerard, amb 5 punts.

El matx català de la ronda: Jaume Rovira vs Guerau Masagué.

Els altres catalans destacats que no perden possibilitats de bons resultats són el Jaume Ros o el Guillem Porta, amb 4.5 punts, i el Guerau Masagué, amb 4 punts. Encara queden 3 rondes molt importants per a tots els catalans.

Respecte la classificació femenina, l’Andrea Jausàs es col·loca al capdavant, amb dues jugadores més, la gallega Mireya Represa i l’andalusa Ana Redondo, totes tres amb 3.5 punts. A un punt de distància, com a mínim, es troben les següents jugadores del campionat.

Ànims per a l’esprint final del campionat.

 

Resultats ronda 6

Dimecres, dia 1 d’agost, en el campionat d’Espanya d’edats sub-18 es van jugar dues rondes més, la 4a i la 5a ronda (matí i tarda).

Pel matí el Gerard Ayats va continuar sumant victòries i consolidant-se en el grup líder del campionat, mentre que els jugadors Jaume Ros, l’Héctor Sama i el Guerau Masagué, que tenien 2.5 punts, no van passar de les taules. L’altre jugador amb 2.5 punts, el Xavier Marzo, no va poder puntuar contra el Mestre Internacional andalús Perez.

Tanmateix, el Guillem Porta i el Jaume Rovira van guanyar les seves partides mantenint el punt de distància respecte el grup líder.

Un cop van acabar totes les partides dels catalans, van anar a dinar, descansar i a la tarda tornar a la següent partida.

El Gerard Ayats va fer taules amb el Mestre Fide navarrès Bayo, mentre que l’andalús Orantes va guanyar i va augmentar el grup líder amb aquests 3 integrants, tots amb 4.5 punts. El Guillem Porta, el Guerau Masague i el Jaume Rovira van guanyar les respectives partides per no deixar escapar els líders i tenir-los aprop. En Jaume Ros va guanyar a l’Héctor Sama en l’enfrontament de catalans de les primeres taules. Al guanyar, el Jaume Ros aconsegueix la mateixa puntuació que els anteriorment esmentats, 4 punts de 5 possibles.

Pel que fa a les jugadores, l’Andrea Jausàs després de guanyar les dues partides d’ahir, es col·loca en segona posició amb 3 punts. A mig punt, i de moment líder de la classificació femenina, hi ha la gallega Mireya Represa, campiona d’Espanya sub-16 de l’any 2017.

L'Andrea Jausàs durant una partida del torneig.

 

Aparellaments ronda 6

A la ronda 3 del campionat, el Gerard Ayats va ser l’únic dels tres catalans dels que tenien el total de punts, que va guanyar. L’Héctor Sama va fer taules contra el valencià Torrijos mentre que el tercer, el Guillem Porta, va perdre contra el Mestre FIDE extremeny Iñigo López.

En Gerard Ayats a la seva partida de la 3a ronda.

En Guerau Masagué, en Xavier Marzo i en Jaume Ros també van guanyar les seves partides i així no es distancien molt del grup líder, mantenint-se a mig punt d’aquest, igual que l’Héctor Sama.

Així doncs, en Gerard Ayats està entre el grup que lidera el torneig amb 3 punts de 3 possibles, juntament amb 5 jugadors més. Darrera d’aquest grup hi trobem els catalans Sama, Ros, Masague i Marzo a mig punt, entre d’altres esportistes amb la mateixa puntuació. En Jaume Rovira i en Guillem Porta, que han cedit un punt sencer contra Mestres Fides, estan a un punt del grup líder.

La resta de catalans van jugant les seves partides amb més o menys fortuna.

A la tarda, que la tenien lliure, es va aprofitar per descansar i recuperar forces per a les rondes que venen.

 

Resultats ronda 3

El dia 30 de juliol es va donar el tret de sortida del Campionat d’Espanya de la categoria sub-18. Després de l’arribada de tots els participants a l’hotel, encara que alguns van patir el contratemps de la cancel·lació del vol, fer el viatge en cotxe de lloguer i arribant al mateix matí, es va poder fer la fotografia de catalans. La ronda va tenir sorpreses bones, com la del Marc Pera, que va guanyar o la de l’Alejandro Sama i l’Adrià Campàs fent taules amb adversaris amb elo FIDE superior. Tanmateix, va tenir de dolentes, com la del Ferran Solé que va perdre contra la balear Lídia Comellas.

 

A la segona ronda, el mateix dia per la tarda, es va fer la fotografia de tots els participants en el torneig. A l’hora estipulada, va començar la ronda. Els resultats no van ser tant bons com el matí, ja que només va guanyar l’Hèctor Sama, el Guillem Porta i el Gerard Ayats, que va tenir el primer enfrontament amb un català, el Xavier Boixader. Els altres que van puntuar, només aconseguint les taules, van ser el Guerau Massagué, el Xavier Marzo, el Xavier Povill, el Jaume Ros, el Ferran Solé, l’Andrea Jausàs i el Pol Brunet.

Els catalans Ferran Solé i Andrea Jausàs.

En resum, tres catalans porten el 100 % dels punts, Ayats, Porta i Sama. Els segueixen Masagué, Ros i Marzo amb 1.5 punts.

 

Aparellaments ronda 3

Avui, dia 30 de juliol, comença el darrer Campionat d'Espanya d'edats, els més grans, a Salobreña (Granada). En aquesta categoria, la sub-18, hi participen 17 esportistes. Al matí s'ha fet la fotografia de grup i a la tarda toca la fotografia de tots els inscrits al Campionat.

 

Molta sort a tots!

 

Rànquing inicial

 

Podeu consultar les fotografies i vídeos que té la Federació d'aquests campionats gràcies als acompanyants, delegats, entrenadors i demés assistents als Campionats.

En el cas que disposeu de més fotografies i les volgueu compartir, podeu enviar un correu amb les fotografies o l'enllaç d'aquestes al correu electrònic federacio@escacs.cat

Moltes gràcies a tots.

 

Àlbum categoria sub-8

Àlbum categoria sub-10

Àlbum categoria sub-12

 Vídeo categoria sub-12

 

Àlbum categoria sub-14

 

Àlbum categoria sub-16

Àlbum categoria sub-18

Finalitzat el Campionat d’edats de la categoria sub-16, la Delegació catalana suma una altra medalla femenina. La jugadora Joana Ros, després de guanyar la seva partida a la darrera ronda, va esperar al resultat de la resta de noies. La Viviana Galvan va guanyar i consolidar la primera plaça, amb 6 punts, mentre que la Joana va quedar segona per millor desempat a mig punt.

 

La jugadora Joana Ros amb la medalla de subcampiona de la categoria.

Per la competició general, a la taula 6 va haver l’enfrontament Guerau Masagué vs Abel Lázaro. La mala sort va voler que els dos catalans s’enfrontessin a la darrera ronda amb l’opció per un dels dos de tenir una bona posició. La partida la va guanyar el Guerau aconseguint 6.5 punts i la 8a posició, mentre que l’Abel, que duia mig punt més, al perdre el van relegar a 18a posició. El campió va ser l’aragonès Gines amb 7.5 punts, que ja havia guanyat el sub-14, i segon i empatat a punts, el madrileny Lianes.

Destacar la combativitat dels nostres esportistes que van fer que a cada ronda algun dels nostres fos de les últimes partides en tancar la sala. A la darrera ronda, no va ser menys i els últims 4 taulers que faltaven per acabar eren de catalans.

Ran.

Nom

Pts.

7

Masague Artero, Guerau

6,5

6

Sama Salinas, Hector

6,0

14

Lazaro Pujol, Abel

6,0

53

Ros Alonso, Joana

5,5

58

Garcia Escoda, Marc

5,5

67

Horta Gafarot, Biel

5,5

35

Alvarez Albiol, Victor

5,0

75

Bes Alvarez, Alex

5,0

60

Fernandez Alsina, David

5,0

59

Marti Olivella, Gerard

5,0

22

Brunet Gil, Pol

4,5

98

Lopez Oliva, Victor

4,5

73

Garcia Ramos, Anais

4,5

87

Sargsyan, Anna

4,5

84

Lavernia Marco, Marc

4,5

74

Dominguez Laguna, Eduard

4,5

99

Vinolas Anglada, Laura

4,0

69

Povill Claros, Laura

3,5

139

Dominguez Laguna, Didac

2,0

142

Lopez Oliva, Luis

2,0

Aquesta ronda ens va col·locant a tots al lloc on toca. Estem en bones opcions de poder fer un molt bon campionat. Avui l'Hèctor Sama ha fet taules amb el primer de rànquing, l'andalús Salvador Guerra, i demà jugarà al primer tauler contra Pedro Antonio Ginés, d'Aragó, que porta 6 punts de 6 possibles. Esperem poder trencar la seva bona trajectòria i pugui col·locar-se al capdavant de la classificació.

En Guerau Masagué i l'Abel Lázaro, amb punts 4.5, jugaran per entrar a les primeres taules.

Pel que fa al grup de noies Joana Ros, Anaïs Garcia i Anna Sargsian amb 3’5 punts de 6 possibles tenen bones opcions, ja que la líder de la classificació femenina, la madrilenya Bianca Andrade, té 4 punts.

Joana Ros en primer terme i l'Anaïs Garcia a l'extrem superior de la fotografia.

Demà, divendres, jornada clau amb doble ronda. Esperem que amb les ganes i les bones preparacions tinguem grans resultats.

 

Nom

Pts.

Sama Salinas, Hector

5,0

Masague Artero, Guerau

4,5

Lazaro Pujol, Abel

4,5

Alvarez Albiol, Victor

4,0

Ros Alonso, Joana

3,5

Garcia Escoda, Marc

3,5

Garcia Ramos, Anais

3,5

Sargsyan, Anna

3,5

Dominguez Laguna, Eduard

3,5

Horta Gafarot, Biel

3,0

Lopez Oliva, Victor

3,0

Brunet Gil, Pol

2,5

Marti Olivella, Gerard

2,5

Lavernia Marco, Marc

2,5

Bes Alvarez, Alex

2,0

Fernandez Alsina, David

2,0

Vinolas Anglada, Laura

2,0

Lopez Oliva, Luis

2,0

Povill Claros, Laura

1,5

Dominguez Laguna, Didac

1,5

 

Informació del torneig

Ahir, jornada de doble ronda. Al matí jornada molt dura on els resultats no han acompanyat gaire. Es van fer en total 2 victòries, 6 taules i 12 derrotes. Després de dinar, es van agafar forces i preparar molt bé les partides, ja que els nostres joves han sabut reaccionar i han tret 8 victòries, 5 taules i 7 derrotes.

A l’equador del torneig els millors col·locats són Hèctor Sama i Guerau Masague amb 4’5 punts de 5 punts possibles. Demà enfrontaments molt durs en una ronda que ens començarà a dir quines són les nostres opcions.

Guerau Masagué durant la ronda d'ahir.

 

Nom

Pts.

Sama Salinas, Hector

4,5

Masague Artero, Guerau

4,5

Lazaro Pujol, Abel

3,5

Alvarez Albiol, Victor

3,0

Horta Gafarot, Biel

3,0

Ros Alonso, Joana

3,0

Garcia Escoda, Marc

2,5

Lopez Oliva, Victor

2,5

Brunet Gil, Pol

2,5

Garcia Ramos, Anais

2,5

Sargsyan, Anna

2,5

Dominguez Laguna, Eduard

2,5

Bes Alvarez, Alex

2,0

Fernandez Alsina, David

1,5

Povill Claros, Laura

1,5

Marti Olivella, Gerard

1,5

Vinolas Anglada, Laura

1,5

Lavernia Marco, Marc

1,5

Dominguez Laguna, Didac

1,0

Lopez Oliva, Luis

1,0

Avui, dia 24 de juliol, només hi ha hagut una ronda, i ha estat matinal. Els joves catalans amb moltes ganes de fer-ho bé en el campionat.

A la ronda d'avui amb bons resultats en general, on l'Hèctor Sama és el millor català classificat amb 3 punts de 3 possibles, seguit de Guerau Masague i Víctor Àlvarez amb 2’5 punts de 3 possibles. Hi ha hagut dos enfrontaments entre catalans, la Joana Ros contra el Víctor López i la Laura Viñolas contra el Marc Garcia, amb victòria de la Joana i el Marc.

Héctor Sama, el millor català després de la 3a ronda.

 

A la tarda, al no haver ronda, es va aprofitar per fer una xerrada de com funciona la psicologia esportiva en els escacs, dirigida als pares que vulguessin assistir. Mentrestant, els esportistes estaven fent tarda de relax: a la piscina o jugant a l'hotel.

Demà, dimecres, jornada de doble ronda on intentarem seguir amb els bons resultats.

Nom

Pts.

Sama Salinas, Hector

3,0

Masague Artero, Guerau

2,5

Alvarez Albiol, Victor

2,5

Lazaro Pujol, Abel

2,0

Garcia Escoda, Marc

2,0

Bes Alvarez, Alex

2,0

Brunet Gil, Pol

2,0

Garcia Ramos, Anais

2,0

Ros Alonso, Joana

2,0

Horta Gafarot, Biel

2,0

Fernandez Alsina, David

1,5

Povill Claros, Laura

1,5

Sargsyan, Anna

1,5

Dominguez Laguna, Eduard

1,5

Marti Olivella, Gerard

1,5

Lopez Oliva, Victor

1,0

Vinolas Anglada, Laura

1,0

Lavernia Marco, Marc

1,0

Dominguez Laguna, Didac

0,0

Lopez Oliva, Luis

0,0

Page 1 of 4