Dissabte 6 d'abril al Reial Cercle Artístic de Barcelona va tenir lloc una sessió de partides simultànies d'escacs a càrrec d'Elisabet Riera, actual campiona de Catalunya femenina. 


Organitzat per la secció d'esports del Cercle, i amb assistència del president de l'entitat, Josep Feliz Bentz, i el vicepresident Jordi Rollán, més de quinze socis van poder gaudir d'un matí d'escacs amb la campiona de Catalunya.

Un dels vicepresidents de la Federació Catalana d'Escacs, va acompanyar l'Elisabet Riera i va dirigir unes paraules d'agraïment als assistents en nom de la Junta directiva, destacant la importància de visibilitzar els escacs en general, i els escacs femenins en particular. També l'Elisabet va parlar de les bondats dels escacs i reivindicant la participació i visibilització de les dones als escacs.

Agrair al Reial Cercle Artístic la seva iniciativa i sensibilitat vers els escacs, res estrany en una institució amb més de 141 anys d'història i amb una vinculació molt estreta amb la vida cultural, social i artística de la ciutat de Barcelona.


Ramón Caro

FINAL CALCULÍN D’OR 2023

27 clubs d’arreu de Catalunya, des de Terres d’Ebre, fins el Pirineu i passant per terres gironines, sobre 46 participants classificats, han participat en les quatre categories de la Final Calculín d’Or que s’ha celebrat a Llinars del Vallès, el cap de setmana del 10 i 11 de juny: Berguedà, Arenys de munt, Vall del Tenes, Mollet, Montmeló, Granollers-Canovelles, Llinars, Sant Adrià, Vilafranca, Valls, Ateneu Colon, Sant Cugat, Colon Sabadell Chessy, Gerunda, Cerdanyola Mataró, Masnou, Mollerusa, Amposta, Gran Penya Vilanova, Peón Negro, Tres Peons, Castellar, Catalonia-Joviat, Sitges, Rubinenca, Les Franqueses i Sant Joan Despí.

Provenien de les fases prèvies que es van jugar entre abril i maig a les seus del Calculín VERD (Sabadell), Calculín BLAU (Vilafranca del Panadès-Vilanova i la Geltrú) i Calculín GROC (Llinars del Vallès), i en aquesta X Edició han participat 183 joves provinents de 43 clubs diferents.

Els campions Calculín d’Or de cada categoria han estat: Magí Belvis del Sant Joan Despí, a la Categoria Off, Luca Badia del Tres Peons a sub12, Lluc Guiu de la Gran Penya Vilanova a sub10 i Daniel Cuenca del Valls a sub8.

Les classificacions de tots els participants les podeu trobar a l’ENLLAÇ,

I les fotografies aquí.

Felicitats a totes i a tots els participants, i als acompanyants i famílies implicades!!

L'Escacs Comtal Club celebra el seu 100 aniversari i dintre del marc d'activitats amb motiu del centenari, es va dur a terme una exhibició de partides simultànies conduïda pel Gran Mestre Miguel Illescas. Un esdeveniment que ens feia especial il·lusió perquè ell va començar a jugar en el nostre estimat club.


Miguel Illescas pensant una jugada a les simultànies

Read more ...

Aquest dissabte es va disputar, a la pista de l’Escorxador de Súria, el Torneig dels 75 anys del Club d’Escacs Súria i de l’Escacs Catalonia-Joviat. Els clubs surienc i manresà van celebrar amb aquest acte conjunt la seva llarga trajectòria en el món dels escacs catalans.

Els 117 participants, la majoria de clubs del Bages, el Berguedà i el Solsonès, es van dividir en tres grups formats segons les edats i experiència dels jugadors i jugadores per disputar les set rondes de set minuts amb tres segons d’increment.

Read more ...

El Club d'Escacs Mollet, a petició de la Seu Local de Mollet del Vallés de l'Associació Espanyola contra el càncer (AECC), ha organitzat el segon torneig blitz solidari, diumenge 9 d'octubre a les 10 hores del matí, vàlid per ELO FIDE i FCDE.

Es jugarà al marc incomparable del Mercat Vell de Mollet, adaptat per persones amb discapacitat física.

A la primera edició, malgrat la situació de la pandèmia, i la coincidència amb altres torneigs, va ser  un gran torneig a benefici íntegre de l'AECC, amb 65 participants. Ens agradaria molt superar aquest número amb escreix. 

US ESPEREM. ÉS PER UNA BONA CAUSA. TOTS JUNTS, SUMEM.

BASES

El circuit estarà format per tres tornejos de partides ràpides segons aquest calendari:

Divendres 6 setembre a les 20,30 hores: Torneig de ràpides a 2+4, sistema suís a 8 rondes

Divendres 13 setembre a les 20,30 hores: Torneig de ràpides a 6+3, sistema suís a 7 rondes

Divendres 20 setembre a les 20,30 hores: Torneig de ràpides 3+2, sistema suís a 8 rondes

Més informació: Bases

Page 1 of 2