El MF Alexander Pigeat, de França, campió del grup A i Iyer Arvind Ramnath, de l'Índia, guanya el B

El campió i subcampió del Magistral Ciutat de Barberà, en MI Gupta Sankalp i el GM Hipólito Asís.

Del 21 al 29 de novembre s'ha disputat el II Magistral Ciutat de Barberà i la 43a edició de l'Obert Internacional Ciutat de Barberà. L'any 2020, a causa de les restriccions de la COVID-19, el torneig va ser un magistral d’alt nivell, amb un ressò mediàtic important; i un torneig en línia obert a jugadors federats i no federats. Aquest any que les restriccions són menors, s'ha traslladat l’esdeveniment al mes de novembre.

El Barberà ha organitzat un obert limitat i un tancat vàlid per normes internacionals. Tot plegat és un pas més per assolir la normalització l'any 2022, quan el torneig tornarà a les dates tradicionals, del 4 al 12 de juliol.

Per poder disputar el torneig d'aquest any 2021, el club vallesà ha aplicat mesures extremes per garantir la seguretat dels participants, que han tingut un comportament excel·lent per tal d'evitar la propagació del virus. El campionat s'ha retransmès per quatre plataformes amb un seguiment ampli. A més, el 12 de novembre el club va rendir homenatge als protagonistes de les 42 edicions de l'Obert, des del 1979 al 2020.

Esportivament, el Mestre Internacional indi Gupta Sankalp ha estat el campió del II Magistral gràcies al desempat, seguit del també Mestre Internacional Hipólito Asís, del Barcelona.

Al grup A de l'Open, i gràcies també al desempat, el Mestre FIDE Alexandre Pigeat, de França, va quedar campió, seguit de l'indi Dhananjay. Al grup B, Iyer Arvind Ramnath, també de l'Índia, es va imposar per un punt de diferència respecte als seus perseguidors. Va aconseguir fer 7 punts i mig, un més que el segon classificat, Enric Barba, del Barcelona; i Pere Mas, del Cerdanyola del Vallès.

El campió del grup A, Alexandre Pigeat. 

Sense cap mena de dubte hem pogut mantenir present  l'Open de Barberà i el Circuit Català d’oberts internacionals un any més.

Classificacions final