El jugador turc, Ogulcan Kanmazalp, ha estat el guanyador del Torneig Internacional de Llucmajor, primera prova puntuable del XII Circuit Català. El jugador otomà quedà primer amb 7½ i va ser l'únic jugador que va aconseguir aquesta puntuació. Un total de sis jugadors més van quedar a mig punt del Mestre Internacional turc.

A l'Obert d'Actius de Canovelles, el guanyador ha estat el Mestre Internacional peruà del Tres Peons, Filemón Cruz, empatat a punts amb el també Mestre Internacional del Tres Peons, Jonathan Cruz, Lluis Maria Perpinyà del SCC Sabadell i el Gran Mestre també del SCC Sabadell, José Manuel López.

Amb les puntuacions acosneguides pels jugadors participants, el Mestre Internacional turc, Ogulcan Kanmazalp, és el primer líder del XII Circuit Català d'Oberts Internacionals.

Resultats de Llucmajor

Resultats de Canovelles

 

Emocionant recta final en el torneig de LLucmajor, on, contra tot pronòstic, els protagonistes han estat el jugador alemany, Kohlweyer, i el turc, Ogulcan, tots dos Mestres Internacionals. Aquests jugadors partien de les posicions del rànquing 37 i 23 respectivament, cosa que no els situava com a favorits, en un torneig on han participat 22 Grans Mestres, alguns d'ells amb més de 2600 punts FIDE.

Tots dos jugadors van disputar una interessant última partida, on l'Alemany comptava amb mig punt d'avantatge sobre el jugador Turc, per la qual cosa l'empat li era suficient per proclamar-se campió. No obstant això, va haver d'inclinar el monarca davant d'Ogulcan, que d'aquesta manera es va alçar amb el títol sumant 7,5 punts en el seu marcador.

Al guanyador li van seguir un grup de 6 jugadors amb 7 punts, on trobem el MI,  Sergio Estremera, com millor balear i que va realitzar un esplèndid torneig. No obstant això, després d'aplicar els sistemes de desempat, van ser el GM, Prasanna de l'Índia i Sumets d'Ucraïna els qui van completar el pòdium en segon i tercer lloc respectivament.

A més, en el torneig es van aconseguir diverses normes internacionals. D'una banda Kohlweyer va aconseguir norma de Gran Mestre i Marta Michna, Tites Stremavicius, i Thiel Tomas van assolir norma de Mestre Internacional. Els jugadors Alemanys han tingut un paper important en el Torneig recollint molt bons resultats.

En el lliurament de premis van estar presents l'Alcalde de Llucmajor, Juan Jaume, amb Toni Campos, regidor de turisme, Carles Vich, president de la Federació Balear d’Escacs, Juan Oliver, president del club de Llucmajor i el director del torneig, l'Organitzador Internacional, Sebastià Nadal.

Sebastià Nadal

International Organizer