Aquest estiu 2018 la Delegació de Tarragona de la Federació Catalana d'Escacs organitza de nou els tres circuits d’escacs ràpids que agrupen les proves de diferents comarques de la província:

 

V Circuit Terres de l’Ebre

IV Circuit Costa Daurada

IV Circuit Tarragona Nord

 

Hi ha algunes proves que estan pendents de confirmar la data, però s'editarà a la pàgina específica de cada circuit. També s'indicaran els locals de joc.

S’invita a tots els clubs i entitats a participar en algun dels tres circuits.

 

Bases Circuit d’Escacs Ràpids 2018:

1. L’objectiu del Circuit és promoure el joc del escacs i fer-lo arribar a tots els aficionats.

2. Hi haurà tres circuits en la delegació de Tarragona de la Federació Catalana d'Escacs: Tarragona Nord, Costa Daurada i Terres de l'Ebre.

Integraran el circuit els torneigs d’escacs ràpids que s’organitzen clubs, entitats o particulars que vulguin participar-hi.

3. Les proves dels circuits podran ser avaluades per a Elo català ràpid, ½ K, o no; queda a criteri dels organitzadors homologar el torneig. En cas de voler-les homologar recordar que han de disposar d’un àrbitre amb llicència en vigor a la Federació Catalana d’Escacs en el torneig.

4. Hi ha una primera prova comuna per a tots els circuits, que és la festa provincial de la demarcació i que és l’inici dels campionats de ràpides o llampec de l’estiu.

5. Per inscriure un torneig a un dels circuits s’ha d'omplir el FORMULARI.

6. Cada torneig tindrà el format de temps de joc que l’organitzador desitgi, sempre i quan sigui escacs ràpids. El ritme proposat des de la delegació és 5 minuts + 3 segons/jugada, però cada club o organitzador pot utilitzar el que cregui oportú. Es recomana que hi hagi increment en el ritme escollit.

7. Al guanyador d’una prova (el primer classificat) se li donaran 35 punts, al 2n classificat 30 punts i al 3r classificat 25 punts. Al 4t classificat li corresponen 20 punts, al 5è 19 punts, al 6è 18 punts, ..., i així consecutivament fins al 23è classificat, que se li donaran 1 punts.

8. Els organitzadors es comprometen a lliurar la classificació final de la prova en format excel al responsable de cada circuit.

- Terres de l'Ebre:  cruiz@coft.org

- Costa Daurada: info@escacshospitalet.com

- Tarragona Nord: oscar.escacs@gmail.com

9. Una vegada finalitzat tots els campionats del circuit, se sumaran els punts de totes les proves on hagi participat.

10. El guanyador del circuit serà el jugador que hagi assolit més punts. El sots-campió serà el segon jugador amb més punts i el tercer classificat el tercer amb més punts.

11. En cas d’empat a punts, els desempat es regirà pels següents criteris:

a. Guanyarà el jugador que hagi assolit més vegades la 1a posició en totes les proves disputades.

b. En cas que en aquest desempat també hi hagi empat, guanyarà el jugador que hagi assolit més vegades la 2a posició en totes les proves disputades.

c. En cas que en aquest desempat també hi hagi empat, guanyarà el jugador que hagi assolit més vegades la 3a posició en totes les proves disputades.

d. Si també hi ha empat, serà guanyador aquell jugador que quedés millor classificat a la prova del circuit on hi hagi hagut més jugadors participants.

e. En cas d’empat, es computarien el nombre de victòries entre enfrontaments particulars. I en cas d’empat, guanyaria qui tingués més victòries jugant amb negres.

f. Sorteig.

12. S’entregarà un trofeu als tres millors classificats de cadascun dels circuits en la darrera prova. En cas d'absència del jugador, el trofeu se li entregaria en la primera ronda de l'individual de Tarragona 2018.

Els guanyadors dels circuits d’escacs ràpids estaran convidats al campionat individual absolut de Tarragona 2018 i a un dels dos oberts de delegació de Tarragona 2019: El memorial Calbet o bé a l'Obert Terres del Sud (escollir-ne un.)

Els sots-campions dels circuits d’escacs ràpids estaran convidats a un dels dos oberts de delegació de Tarragona 2019: El memorial Calbet o bé a l'Obert Terres del Sud (escollir-ne un.)

Els tercers classificats dels circuits d’escacs ràpids estaran convidats al campionat individual absolut de Tarragona 2018.