DATA

El dissabte 1 de juny de 2024 a les 16:30 hores.

LOCAL DE JOC

Es jugarà a la seu del Club Escacs Figueres, ubicat al Carrer Poeta Marquina, núm. 2 de Figueres (Alt Empordà).

DIRECTOR DEL TORNEIG

Jordi Díaz Comas

EQUIPS

Les parelles estaran formades per un jugador i una jugadora (independentment del club al qual pertanyin). L’esportista amb més ELO català ràpid ocuparà el primer tauler. Els esportistes sense elo se’ls assignarà una puntuació en funció de l’edat, d’acord amb la normativa vigent. Les persones que no disposin de llicència se li tramitarà una llicència d'un dia, per això caldrà que es porti el DNI en el dia del torneig.

INSCRIPCIONS

Els drets d’inscripció seran 10€ per parella. Les inscripcions es faran pel FORMULARI que un cop omplertes les dades i detallar a observacions els dos noms de la parella, seguidament es farà el pagament per passarel·la de pagament amb targeta de crèdit.

El termini d'inscripció finalitzarà el dia 30 de maig de 2024.

La inscripció es limita a l’aforament de la sala. Aquestes parelles s’agafaran per estricte ordre d’inscripció i pagament.

SISTEMA DE JOC

El torneig es jugarà per sistema suís per equips de dues persones a 7 rondes mitjançant el programa Swiss-Manager. El sistema de puntuació serà l’Olímpic. El ritme de joc serà de 10 minuts amb 3 segons d’increment per jugada.

El rànquing del torneig es farà segons la mitja d'Elo Català ràpid dels dos components de l'equip. Aquesta mitja servirà per establir els premis als que opta la parella.

La parella inscrita que no es presenti a la primera ronda, o qualsevol altre ronda de joc, serà eliminada de la competició.

El temps de tolerància per a la presentació de l’esportista davant del tauler és de 5 minuts des de l’inici de la ronda.

ELO

El torneig és vàlid per a elo català de ritme ràpid.

SISTEMES DE DESEMPAT

  1. Punts de Matx (2 per victòria, 1 per empat, 0 per derrota).
  2. Resultat Particular. Respecte a punts de matx.
  3. Número de victòries. Partides guanyades individualment
  4. Buchholz total.
  5. Matx particular (en cas d’empat, mana el resultat del primer tauler. En cas de dues taules, guanya la parella que juga amb negres al primer tauler.)

PREMIS

  • Trofeu per les 3 primeres parelles classificades
  • Trofeu per la millor parella familiar
  • Trofeu per la millor parella Sub14    

Els premis no són acumulables.

ALTRES

No està permès fer servir telèfons o aparells electrònics dins de la sala de joc sense autorització de l’àrbitre. Si el telèfon emet algun soroll, per a l'esportista comporta la pèrdua de la partida o l’expulsió de la sala de joc de l’espectador.

La participació al torneig implica l'acceptació d’aquestes bases. Tot el que no estigui previst en aquesta circular es resoldrà aplicant els reglaments de la FCE o la FIDE.

L’organització es reserva el dret de canviar el sistema de joc en funció del nombre de parelles inscrites.

Aquesta circular podrà ser modificada en benefici del torneig.

PUBLICITAT

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els esportistes autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dóna permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a d’altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment.

Girona, a 13 de maig de 2024

Jordi Díaz Comas

Delegació Territorial de Girona