ORGANITZACIÓ

Organitzat per la Federació Catalana d’Escacs amb la col·laboració del Club Escacs Figueres com a club amfitrió.

HORARIS I DIES DE JOC

Totes les partides es jugaran el diumenge 26 maig de 2024.

Horaris de joc:

  • 10:00 hores (Quarts de Final)
  • 15:00 hores (Semifinals i per al 5è i 8è lloc)
  • 17:30 hores (Final i classificació definitiva)

LOCAL DE JOC

La Final a 8 equips del 2024 tindrà per seu la del Club Escacs Figueres, amb direcció:

Casino Menestral Figuerenc, Carrer Poeta Marquina, núm. 2 (Figueres)

RITME DE JOC

40 minuts + 30 segons d'increment per jugada.

SISTEMA DE JOC

Play-off de vuit equips, tres rondes. Els equips no s’eliminen. Tots els equips jugaran 3 partides per disputar-se els 8 llocs de la classificació.

CLASSIFICACIÓ

Finalitzades les fases regulars de la Lliga Catalana de l’any 2024 de la categoria Sub-12 de promoció de totes les territorials, tindrà lloc una Final a 8 equips. Aquesta final estarà composta pels vuit equips classificats de la següent manera:

  • 2 de la Territorial de Barcelona        
  • 2 de la Territorial de Girona
  • 2 de la Territorial de Lleida
  • 2 de la Territorial de Tarragona

Les renuncies es cobriran amb el millor segons la circular de les bases generals de la lliga sub12.

JUGADORS

En aquesta Final a 8 equips només podran participar-hi esportistes de la categoria Sub12 o inferior que disposin d’una valoració d’elo Català igual o inferior a 1699 a les llistes d’ordre de forces del club del mes de gener i que hagin disputat almenys una ronda a les fases prèvies.

COMPOSICIÓ I ALINEACIÓ

La composició/ordre de forces dels equips serà entregada a l’àrbitre 15 minuts abans de començar la competició. La composició dels equips no podrà ser alterada durant el torneig i s’haurà de mantenir l’ordre de forces totes les rondes.

DESEMPATS

Sistema Holandès fins a les darreres conseqüències.

AVALUACIÓ

El torneig és vàlid per Elo Català estàndard.

ÀRBITRE

(pendent de licitació)

DIRECTOR DEL TORNEIG

Carles Vilà Camps

EQUIPS CLASSIFICATS

Els caps de sèrie (els campions de cada territorial) no es trobaran a la primera eliminatòria.

Caps de Sèrie

Resta d’equips

FOMENT

RUBINENCA

SITGES

PALAU AUSIT

GERUNDA

FIGUERES

AMPOSTA

SALAURIS

L’assignació dels números de cada equip i per tant els aparellaments de la primera eliminatòria es farà per sorteig en el mateix local de joc a les 9:45, un quart abans de començar.

Pel motiu que sigui, un equip si es dóna de baixa, caldrà avisar mitjançant correu a federacio@escacs.cat amb suficient antelació per tal de suplir-lo per un altre equip seguint els paràmetres establers a la circular de les bases generals.

PREMIS

Els equips que disputin aquesta Final a 8 equips rebran una medalla i un diploma acreditatiu per a cada esportista participant de l’equip.

L’equip campió d’aquesta Final a 8 equips rebrà en dipòsit un trofeu com a campió, el qual haurà de conservar fins la Final de la següent temporada i retornar-lo. En aquest trofeu s’hi aniran gravant els noms dels equips campions de cada temporada i passarà a ser propietat de l’equip que abans aconsegueixi guanyar-lo tres vegades, moment a partir del qual es reiniciarà el comptatge amb un nou trofeu.

Els equips classificats per disputar-se els llocs de l’1 al 4 (és a dir, els que guanyin la primera eliminatòria) tindran una subvenció per equip de 100 € i la resta d’equips tindran una subvenció de 50 €. Aquest import el rebran al compte que el club té amb la Federació.

DELEGATS

Només hi pot haver un delegat per equip a la sala de joc.

És obligatori que el delegat/da sigui major d’edat

Si el delegat incompleix les normes podrà ser expulsat.

El delegat de l’equip té una funció administrativa, presentant les alineacions, vetllant per l’actitud correcta dels participants, col·laborant en la confecció de l’acta de l’encontre i presentant les reclamacions que s’escaiguin.

  • El delegat de l'equip té dret a aconsellar als integrants del seu equip per a demanar o acceptar una oferta de taules.
  • Si el delegat ha de parlar amb un dels seus esportistes, li ho dirà primer a l'àrbitre. Si l'àrbitre hi està d'acord, el delegat haurà de parlar amb l’esportista en presència de l'àrbitre. El mateix procediment es farà si aquest parla amb el seu delegat.
  • El delegat ha de situar-se darrere dels seus esportistes, mai darrere de l’equip contrari.
  • El delegat de l’equip podrà delegar puntualment de forma excepcional les seves funcions a un altre delegat.
  • Les possibles reclamacions que puguin existir durant el campionat, només les podrà fer el delegat.

DISPOSITUS ELECTRÒNICS

Els jugadors i delegats hauran de tenir els seus telèfons mòbils i/o qualsevol altre mitjà electrònic de comunicació totalment apagat. Si es demostra que un jugador o delegat porta connectat o fa ús d’un dispositiu electrònic de comunicació, perdrà automàticament la partida (en el cas del delegat serà expulsat). En cas que el dispositiu electrònic de comunicació produeixi un soroll, el jugador pedra la partida.

DINAR

El Club Escacs Figueres, club amfitrió, proporcionarà una llista de diferents restaurants.

DISPOSICIONS FINALS

S’aplicaran els Reglaments de la Federació Catalana d'Escacs i, per a qualsevol extrem no previst, les lleis dels escacs de la FIDE.

A la sala de joc només hi podran accedir jugadors, àrbitres, organització i delegats acreditats.

La participació a la prova implica la total acceptació d’aquestes bases.

L’organització es reserva el dret de modificar aquestes bases.

PUBLICITAT

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. La Federació Catalana d’Escacs només es fa responsable de les imatges publicades en els seus mitjans. 

 

Girona, 1 de maig de 2024

Federació Catalana d’Escacs