De nou ha tornat a la normalitat el Campionat d'Edats de Barcelona organitzat pel Consell Esportiu Escolar de Barcelona (CEEB) i que tenia consideració de Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d'Edats. Les quatre jornades s'ha disputat a l'Institut Martí Pous de Barcelona. Totes les categories han jugat vuit rondes i al ritme de 30 minuts per jugador més 30 segons d'increment per jugada.

A la categoria més petita, la de Sub8, hi ha participat 44 esportistes. El campió indiscutible ha estat en Marc Mumbru del Club Escacs Sant Adrià que ha liderat el campionat amb 7 punts. L'ensopegada a la tercera ronda no l'ha fet desviar i a la setena ronda ja liderava en solitari la classificació. Completen el podi l'Eloi Faivovich del Club Escacs Tres Peons amb 6,5 i per millor desempat és tercer amb 6 punts en Pau Riera del club Escacs Peona i Peó. La millor femenina ha estat la Maria Chalmeta del Club Escacs Foment Martinenc amb 5 punts.

Resultats i classificació sub8

A la categoria Sub10 han estat 77 esportistes els participants. El campió indiscutible ha estat en Pau Bru del Club Escacs Ateneu Colon i que en el 2020 ja havia estat campió de Sub8. En Pau ha guanyat 6 partides i en dues ha fet taules totalitzant 7 punts de forma invicta. Completen el podi empatat a 6 punts i mig en Konstantin Kazyryski del Club Escacs Peón Negro i en Naoki Jimenez del Club Escacs Ateneu Colon. La millor femenina ha estat la Veronika Titova de l'Associació Cultural d'Armènia amb 4 punts.

Resultats i classificació su10

La categoria Sub12 ha estat la més nombrosa amb 90 esportistes. En Yingjunxiong Zhang del Club Escacs Tres Peons ha estat el campió amb 7 punts malgrat la seva derrota a la darrera ronda contra en Marc Berrozpe del Club Escacs Gramanet, que amb 6,5 punts i millor desempat finalitzà en segon lloc. La tercera plaça ha estat en Ian Perez del Club Escacs Peona i Peó amb 6,5 punts i millor segon desempat. En Carlos Guixa, malgrat ocupar pràcticament tot el torneig en posicions capdavanteres, s'hagué de conformar en quarta posició. La millor femenina fou l'Abril Núnez del Club Escacs Espiga de les Corts.

Resultats i classificació sub12

A la categoria Sub14 hi hagué 50 participants. El campió absolut fou en Biel Torrent del Club Escacs Peona i Peó de forma invicte amb 7,5 punts, només cedint unes taules contra el segon classificat. Completen el podi, en segon lloc, en Yuri Harutyunyan del club Escacs Jake amb 6 punts i millor desempat, i, en tercer lloc, en Lucas Bueno del Club Escacs Gramanet amb 6 punts i segon millor desempat. La millor femenina ha estat l'Ani Vardanyan del Club Escacs Peona i Peó que amb 5 punts s'ha col·locat 8a a la general.

Resultats i classificació sub14

26 esportistes són els que han participat en la categoria Sub16. El campió ha estat en Nicolás Aleksanyan que ha vençut de forma invicta amb 7 punts. En Dani del Rio del Club Escacs Ateneu ha estat subcampió amb 6 punts i completa el podi amb 5,5 punts en Vasilev Andrei del Club Escacs Catalunya. La millor femenina ha estat la Sira Batlles amb dos punts.

Resultats i classificació sub16

Finalment, a la categoria Sub18, hi ha participat 13 esportistes. En Nicolás Jimenez ha estat campió amb diferència amb 7 punts malgrat l'ensopegada a la cinquena ronda. Completa el podi, en segon lloc, per millor desempat amb 5,5 punts l'Ernest Juncosa, i, en tercer lloc, l'Elm Catalan. Els tres esportistes del podi del Sub18 són del Club Escacs Peona i Peó. L'única participant femenina ha estat l'Ainhoa Guerrero que ha sumat 3 punts.

Resultats i classificació sub18

Desitjar molt sort i encerts a tots els esportistes que vagin a la Final del Campionat de Catalunya d'Edats per setmana santa.

 

Territorial de Barcelona de la Federació Catalana d'Escacs