QUARTA I ÚLTIMA JORNADA 11/02/2023

Finalment, després de tres setmanes realment emocionants en que els nostres nens i nenes ens han fet gaudir amb el seu joc, arribava la decisiva jornada final. Avui han estat els nostres companys del Club d’Escacs Ciutat Cooperativa Molí Nou, de Sant Boi els encarregats de l’organització, i s’ha fet al Centre Cívic de Can Massallera, un conjunt de 4 edificis interconnectats d’un conjunt arquitectònic d’estil modernista, vestigi de la important presència industrial del sector tèxtil a la comarca abans de la crisi del petroli de l’any 1973. Amb més de 5.000 m2, constitueix l’equipament sociocultural més gran de la ciutat, que acull com a seu a més de 30 entitats socials, esportives i culturals de Sant Boi.

Entrada Centre Cívic de Can Massallera

El torneig s’ha disputat a la sala del teatre, que disposa de grades mòbils, i que han estat enretirades per encabir totes les taules de joc, quedant un magnífic espai de joc pels nostres esportistes, i també pel nostre amic Jordi de la Riva, que ens ha acompanyat un cop més amb la seva parada de material d’escacs. Els companys del Molí Nou han fet una feina excel·lent.

Sala de joc (Foto Jordi De La Riva)

Avui totes les categories han disputat una sola ronda, i en acabar s’ha procedit a l’entrega de premis.

Comencem per la categoria sub8, on la major part dels participant eren debutants. És la categoria de la il·lusió, del companyerisme, i de llarg la més divertida d’observar i arbitrar. El campió ha estat en Nil Oliva, del C.E. Castelldefels, que ja s’havia proclamat matemàticament campió la jornada anterior, i que ha finalitzat el torneig amb una nova victòria, acabant el torneig amb 7 punts en 7 partides, i obtenint la classificació per disputar la fase final del Campionat de Catalunya. L’han acompanyat en el podi amb 5 punts l’Oscar Sanz, del C.E.Prat, i amb els mateixos punts la Nadia Martinez, del C.E. Cornellà. Aquesta última també aconsegueix la classificació per la fase final del Campionat de Catalunya com a millor classificada femenina.

Sub8 (foto Montse Chueco)

Seguim amb la categoria sub10, que aquest any ens ha fet descobrir uns quants jugadors debutants que apunten a ser jugadors molt interessants a seguir en el futur. Ha estat una sorpresa molt agradable el bon nivell que hem vist, i la gran igualtat, i la prova que el torneig ha estat molt disputat és que entre els 6 primers llocs de la classificació hi ha hagut una separació de mig punt. Dos esportistes han quedat empatats en el primer lloc, i el desempat he decidit que el campió fos en Benjamin Priego, del C.E. Torreblanca amb 5,5 punts de 7 partides, que aconsegueix la plaça classificatòria per la fase final del Campionat de Catalunya. Amb els mateixos punt, en 2a posició ha quedat l’Ainhoa Gabaldà, del C.E.Cornellà, que també ha obtingut la classificació per la fase final com a millor classificada femenina. Finalment, el desempat ha decidit que la 3a posició sigui per l’Hugo Royo, del C.E. Castelldefels, amb 5 punts, superant els altres tres jugadors que han obtingut els mateixos punts: en Guillem Jorba del C.E. Martorell, l’Enric Serigstad del C.E.C.C. Molí Nou i en Gerard Lago del C.E. Pallejà.

Sub10 (Foto Montse Chueco)

Anem a la categoria sub12, on acostumen a trobar ja esportistes que fa temps que juguen i tenen experiència, amb d’altres esportistes novells però que han començat a despuntar. Aquí l’experiència acostuma a ser important i el campió ja estava decidit des de la setmana passada, en Pablo Ramon, del C.E. Prat, un jugador sensacional amb una gran tècnica, que avui ha acabat la jornada encadenant la seva 7a victoria, i que ha aconseguit la plaça classificatòria per la fase final. No obstant, han estat molt disputades les altres dues places del podi, amb 5 aspirants que ens han mostrar bones partides. El 2n classificat amb 5,5 punts ha estat en Nil Garcia, del C.E. Olesa i el 3r lloc ha estat per l’Alvaro Sanz, del C.E.Prat, amb 5 punts. En aquesta categoria, la millor participant femenina ha estat la Jeily Ojeda, del C.E.Cornellà, que amb 4 punts ha acabat en 6a posició, i que també aconsegueix plaça per la fase final com a millor classificada de la categoria.

Sub12 (Foto Montse Chueco)

Aquest any, però, si hem de destacar una categoria, seria la de sub14, que ha tingut fins a 34 participants, i que hem arribat a la darrera jornada amb 8 extraordinaris jugadors aspirant a les places del podi. A dalt de tot, dos d’ells han destacat per sobre de tots amb 6.5 punts, i el desempat ha determinat que el campió fos en Xavier Escoriza, del C.E. Gavà, que aconsegueix la plaça classificatòria per la fase final, i amb els mateixos punts la Laia Garcia, del C.E.Valls. També la disputa de la darrera posició del podi ha estat frenètica, i la 3a posició ha estat pel Daniel Martos del C.E.E.Espluguenc, amb 5 punts, que ha superat en el desempat al Rong Bao del C.E.Olesa, i a l’Unai Añor, del C.E.Foment Molins de Rei.

Sub14 (Foto Montse Chueco)

Pel que fa a la categoria, la darrera jornada no ha fet més que acabar de definir les posicions finals del podi. El campió sub16 ha estat en Yaroslav Sviridenko, del C.E. Castelldefels, un extraordinari jugador que ha fet una progressió espectacular des que es va federar a mitjans de l’any passat, i que amb 5 victòries de 5 partides ha aconseguit la classificació per la fase final. En 2a posició ha estat un altre gran jugador, en Javier Montero, del C.E. Pallejà, que ha acabat amb 4 punts després de la victòria d’avui envers el que ha estat el 3r classificat, en Xavi Acuña, del C.E.E. Espluguenc, que ha acabat amb 3 punts, superant pel desempat a l’Ivan Montilla, del C.E.U.C. Sant Feliu.

Sub16 (Foto Montse Chueco)

I finalment, en la categoria conjunta sub18/sub20, el campió ha estat en Jensen Broadbent, del C.E. Cornellà, sub18, que ha aconseguit 7 punts en 7 partides. La segona posició es decidia en un duel entre companys del mateix club, el C.E. Cornellà, i se l’ha emportada en David Terron, sub18, que en una partida molt disputada, ha derrotat la seva companya Esther Fresneda (sub20), i ha acabat amb 6 punts. El 3r classificat ha estat en Paulo Zea, amb 4,5 punts, sub20 del C.E. Sant Joan Despí, que avui ha suat de valent per derrotar a l’últim classificat de la categoria, mostra del gran nivell que tenen a aquesta edat tots els jugadors.

Sub18/20 (Foto Montse Chueco)

 

Tots els premiats (Foto Montse Chueco)

Campiones femenines sub10, sub12, sub8

I això ha estat tot. Aquesta competició diu adeu fins l’any vinent. Durant aquestes setmanes s’han muntat i desmuntat unes 235 taules i unes 11.700 peces, hem presenciat unes 365 encaixades de mans inicials i sobretot, el mateix nombre d’encaixada de mans finals, s’han recollit al voltant d’unes 730 planelles i hem escoltat la percussió de les aproximadament 32.000 pulsacions dels nostres artistes en els rellotges. Des de l’Associació de Clubs d’Escacs (ACE) del Baix Llobregat desitgem que tota la sort del món als esportistes que prenguin part a la fase final que es disputarà per Setmana Santa, i que en treguin el màxim profit de l’experiència.

Agrair com sempre l’excel·lent feina de l’equip arbitral Josep Maria Jordan, Sonia Martin, Gabino Expósito, José Antonio Garcia, i les col·laboracions puntuals de Ramon Gonell i Matías Mingo. També hem d’agrair la feina com a organitzadors dels clubs d’escacs de Martorell, Sant Feliu de Llobregat, Olesa de Montserrat i Molí Nou de Sant Boi, i el suport rebut per part dels ajuntaments d’aquestes seus. També ens felicitem per la col·laboració mostrada per la vintena llarga de delegats dels clubs amb l’organització, amb l’equip arbitral i per l’atenció als esportistes i les famílies. I finalment agraïm la generositat de les famílies que han confiat en els escacs i en les nostres escoles com a eina per ajudar als nens i nenes en el desenvolupament del seu talent i en els valors que han d’enriquir la seva educació.

Salut i escacs

Classificació final

 

 

TERCERA JORNADA 04/02/2023

Havent creuat la meitat del torneig, arribava la jornada més decisiva del torneig, i que s’ha disputat al Pavelló Sant Bernat d’Olesa, una seu habitual dels darrers anys a les fases prèvies del Baix Llobregat.

El pavelló reuneix unes condicions fantàstiques per jugar a escacs: la instal·lació és prou ampla per encabir tots els jugadors i jugadores, i els familiars disposen d’unes grades on poden seguir còmodament a distància les partides dels i les esportistes; l’únic inconvenient és el fred habitual dels mesos de gener i febrer. No obstant, el primer èxit de la jornada ha estat arribar a Olesa i descobrir que la carretera no estava glaçada com en anys anteriors. En efecte, hem estat de sort que durant la setmana la Candelera “ens ha rigut”, i aquest any el fred ha estat més tolerable.

Per altra banda, els nostres companys del Club d’Escacs Olesa s’han tornat a esforçar com mai per fer que l’estada fos el més confortable possible. A més de la feina excel·lent en la distribució de taules en la preparació del material, han deixat a cada esportista una bossa de paper per a tots els participants, que contenia un bon esmorzar, un suc i una ampolla d’aigua, a més de facilitar l’accés a la zona del pati de l’escola adjunta al pavelló, assolellada durant tot el matí, on els nens i nenes podien gaudir jugar mentre esperaven el torn de la segona ronda del dia.

Més enllà del fred ambiental, el cert que el més calent estava sobre els taulers de joc, i avui s’han disputat les partides més decisives del torneig. Un cop més, totes les categories disputaven dues rondes, llevat de la categoria sub16, en que avui només disputaven una ronda.

I començarem per aquesta categoria precisament, on hem vist dos duels d’alt voltatge que presumiblement hauran decidit les posicions del podi final. I les dues partides han estat força disputades. En el primer tauler, en Yaroslav Sviridenko del Castelldefels s’ha imposat al Javier Montero, del Pallejà. En el segon tauler, en Xavi Acuña de l’Espluguenc s’ha imposat al Pau Garrote de l’Olesa. A falta de la darrera jornada, encapçala la classificació en Yaroslav Sviridenko amb 4 punts, i el segueixen amb 3 punts en Xavi Acuña i el Javier Montero. Encara amb opcions de podi amb 2 punts tenim un grup de 4 jugadors: en Pau Garrote d’Olesa, l’Eric Exposito i l’Ivan Montilla del Sant Feliu, i la Mariona Paluzie, del Gavà

Seguim amb la categoria sub18/sub20, avui una mica deslluïda per la no compareixença de dos jugadors. A falta de la darreda ronda, encapçala la classificació en Jensen Broadbent del Cornellà, imbatut amb 6 punts, seguit del David Terron també del Cornellà, amb 5 punts i en tercera posició l’Esther Fresneda, també del Cornellà amb 4 punts. Manté també opcions de podi en Paulo Zea, del Sant Joan Despí.

La categoria sub14 ens ha portat les altres grans partides de la jornada en els 4 primers taulers en cada una de les rondes disputades avui. Els resultats han deixat molt oberta la classificació final, que s’acabarà decidint en la darrera jornada. Encapçalen la classificació amb 5.5 punts en Xavier Escoriza del Gavà i la Laia Garcia del Valls, que avui han entaulat en la seva disputada partida. En 3a posició amb 5 punts tenim en Rong Bao de l’Olesa. I amb alguna opció d’entrar al podi tenim amb 4 punts en Dani Martos de l’Espluguenc, l’Unai Añor de Molins, i el Victor Columna i Mateo Pedraza del Sant Boi.

Pel que fa a la categoria sub12, a falta d’una jornada ja tenim el 1r lloc decidit: en Pablo Ramon, del Prat, que ha aconseguit 6 punts, tots els disputats. La darrera jornada decidirà les altres posicions del podi: empatat amb 4,5 punts tenim l’Edgar Pinto del Martorell, i en Nil Garcia de l’Olesa, i també mantenen les seves opcions amb 4 punts l’Alvaro Sanz del Prat, l’Aleix Carrillo de La Passió, i la Jeily Ojeda, del Cornellà. La Jeily Ojeda, precisament, ja és virtualment la millor jugadora femenina de la categoria, i havent aconseguit més de la meitat dels punts, ja ha aconseguit l’accés gratuït per disputar la fase final del Campionat d’Edats a Catalunya.

Amb els resultats de les dues jornades d’avui, la categoria sub10 és la que quedarà més oberta i res se sabrà fins la darrera jornada. De moment encapçalen la classificació amb 5 punts l’Hugo Royo del Castelldefels i en Benjamin Priego del Torreblanca, seguits de ben a prop amb 4,5 punts de l’Ainhoa Gabaldà del Cornellà i en Guillem Jorba del Martorell, però mantenint també les opcions d’entrar en el podi final tenim fins a 4 jugadors amb 4 punts: l’Enric Serigstad del Molí Nou, el Martin Pachon del Cornellà, l’Oriol Priego del Torreblanca i en Gerard Lago del Pallejà. Val a dir que en aquesta categoria l’Ainhoa Gabaldà, del Cornellà, ja és virtualment la millor jugadora de la categoria, havent ja aconseguit la gratuïtat per disputar la fase final.

Finalment, acabem amb la categoria dels més petits, la sub8. Aquí també ja tenim el campió decidit: en Nil Oliva, del Castelledefels, que amb 6 punts ha guanyat totes les partides disputades. En segon lloc tenim l’Ivan Pachon, del Cornellà, amb 4,5 punts, i amb 4 punts estan l’Oscar Sanz del Prat i la Nadia Martinez del Cornellà. Amb 3,5 punts també tenen opcions d’entrar en el podi el Bruno Aldonza i Brandon Bousquet, ambdós del Cornellà. La Nadia Martinez, del Cornellà, ja és la campiona femenina, i també ha aconseguit la gratuïtat per disputar la fase final.

Les fases prèvies del Baix Llobregat estan arribant al final. Dissabte vinent, els nostres companys del Molí Nou s’encarregaran de fer de la darrera jornada una gran festa dels escacs a Can Masallera de Sant Boi. Tothom que vulgui tindrà la darrera oportunitat per veure el gran talent i la passió que hi posen els joves esportistes dels clubs del Baix Llobregat, i que asseguren el futur dels escacs a la comarca i a tot el país.

Salut i escacs

Emparellaments

SEGONA JORNADA 28/01/2023

Les prèvies del Baix Llobregat es traslladaven avui a Sant Feliu de Llobregat, a la seu de l’històric edifici modernista de la Unió Coral, de 130 anys d’existència, on els nostres companys del Club d’Escacs Sant Feliu tenen la seva seu. Avui encara semblava més singular que mai, degut a l’enderroc de l’edifici adjacent (on hi havia la xurreria), com si fos “un peó aïllat”, si bé aquest aïllament feia remarcar encara més la bellesa arquitectònica de la seva façana. 

És un lloc ideal per disputar la competició. El local disposa de dues sales de joc: una a la 1a planta, on els companys de Sant Feliu tenen la seu, i l’altra a la sala de ball situada a la 2a planta, ampla, lluminosa i confortable. D’aquesta manera, les partides dels més grans (de sub14 a sub20) poden jugar més tranquils sense escoltar el soroll que generen els més petits, ..., i els acompanyants del més petits, ha ha ha ....

Llevat de la categoria sub16, en que avui només disputaven una ronda, la resta de categories disputaven dues rondes: una a les 9:00, i l’altra a les 11:30. I tots estàvem expectants, perquè encara que la 2a jornada no acostuma de ser decisiva, sí que acostuma a clarificar molt la classificació, a més de que comencen a jugar-se les partides decisives.

Avui comencem per la categoria sub8, la dels més petits, la dels que més es diverteixen i ens diverteixen. I l’aprenentatge que reben en aquest torneig és extraordinari, i no em refereixo només als conceptes tècnics. No hi ha prou diners per pagar la paciència i l’amabilitat de la Sonia i el José Antonio, els àrbitres que han estat amb ells. De moment encapçala la classificació imbatut amb 4 punts en Nil Oliva del Castelldefels, i el segueixen amb 3 punts l’Oscar Sanz del Prat, i el Bruno Aldonza i Brandon Bousquet, ambdós del Cornellà.

Seguim amb la categoria sub10, que es preveu força disputada. A més aquest anys estem descobrint nous talents que apunten molt alt. Encapçala la classificació en solitari amb 4 punts l’Enric Serigstad del Molí Nou, i el segueixen de ben a prop imbatuts amb 3,5 punts l’Ainhoa Gabaldà del Cornellà i en Guillem Jorba del Martorell. Però al darrera amb 3 punts tenim també amb opcions: l’Hugo Royo (Castelldefels), en Lluc Añor (Foment Molins), i els germans Benjamin i Oriol Priego (Torreblanca).

La lluita a la categoria sub12 també serà força interessant. Avui hem comprovat que els que vulguin estar a dalt no ho tindran gens fàcil. Estem veient partides de molt de nivell. De moment encapçala la classificació imbatut amb 4 punts en Pablo Ramon, del Prat, i el segueixen de ben a prop també imbatuts amb 3,5 punts en Nil Garcia, de l’Olesa, i l’Edgar Pinto del Martorell. I amb opcions també amb 3 punts tenim l’Alvaro Sanz del Prat, la Jeily Ojeda del Cornellà i l’Aleix Carrillo de La Passió d’Esparreguera.

En opinió d’aquest cronista, i des del punt de vista competitiu, és possible que la categoria sub14 sigui la més interessant i la més disputada de totes, amb un bon grapat de bons jugadors i jugadores. Avui hem viscut partides d’un grandíssim nivell, amb finals que donen peu a múltiples variants dignes de ser analitzats per qualsevol gran mestre. I també algun resultat sorprenent. De moment, encapçalen la classificació imbatuts amb 4 punts la Laia Garcia (Valls) i en Xavi Escoriza (Gavà), i els segueixen un nombrós grup de jugadors amb 3 punts: en Dani Martos (Espluguenc), l’Unai Añor (Foment Molins), en Nicolàs Grau (Sant Feliu), en Rong Bao (Olesa) i en Victor Columna (Sant Boi).

En la categoria sub16, de moment poques sorpreses. Encapçalen la classificació imbatuts amb 3 punts en Yaroslav Sviridenko del Castelldefels i en Javier Montero, del Pallejà. Tres jugadors els segueixen amb 2 punts: l’Eric Expósito del Sant Feliu, en Pau Garrote de l’Olesa i en Xavi Acuña, de l’Espluguenc.

Pel que fa a la categoria sub18/sub20, que es disputa en format de lligueta, hem gaudit d’algunes partides de molta qualitat. Els participants solen tenir experiència, i costa suor i llàgrimes qualsevol punt. De moment encapçala la classificació en Jensen Broadbent del Cornellà, imbatut amb 4 punts, i el segueixen els seus companys del mateix club David Terron i Esther Fresneda, amb 3 punts.

Finalment, hem d’agrair molt especialment la magnífica feina que han fet els nostres companys de Sant Feliu en la seva organització, fent que tots els esportistes estiguessin ben aïllats sense perjudici que les famílies se sentissin també confortables a prop dels seus fills. I també l’extraordinària actitud de l’equip arbitral, demostrant que el rigor en la seva feina no està renyit amb la flexibilitat, i també recordant que més enllà de l’arbitratge, en aquestes categories tots estem per instruir als més petits, transmetent-los coneixement, i el més important: transmetent els valors de respecte dels escacs.

Dissabte següent la competició es traslladarà a Olesa, i tot sembla indicar que veurem les millors partides del torneig, i es clarificaran molt les opcions de tots els esportistes per aconseguir els títols de les seves categories i les possibles classificacions subvencionables per la fase final. Aquest cronista, però vol recordar que la majoria dels esportistes no formaran part de cap podi ni el seu nom figurarà en els quadres d’honor, però la seva presència és igualment d’important que la dels premiats; el futur dels escacs a Catalunya el marcarà més el volum de jugadors que paguin les seves llicències que no pas el de jugadors que aconsegueixin títols. Per aquest motiu, forma part dels equips de delegats i monitors de cada club saber estimular l’esperit de superació als nois i noies que no figuraran en els primers llocs, perquè segueixin millorant i gaudint d’aquest esport.

Salut i escacs

Emparellaments

PRIMERA JORNADA 21/01/2023

Avui, dissabte 21 de gener, ha començat a Martorell la primera de les quatre jornades que es faran al Baix Llobregat de les fases prèvies del Campionat de Catalunya d'escacs per edats.

El dia començava gèlid, amb temperatures sota zero a la vila de Martorell, que s'estrenava com a seu. La competició s'ha disputat a la Sala d'Exposicions de Ca N'Oliveras de Martorell, en una única sala per a totes les categories, que disposava d'una gran il·luminació natural, en alguns moments molesta a causa de la posició del sol a primera hora, però que, d'altra banda, ha fet que la sala conservés una escalfor adequada pels esportistes i acompanyants. A més s'ha habilitat una cafeteria i una taula de venda de material d'escacs a disposició del nostre amic Jordi. El treball fet pels nostres companys de Martorell ha estat extraordinari, i els volem felicitar.

El local de joc de la 1a ronda.

Aquest any hem comptat amb la participació de 122 esportistes, una xifra que supera amplament la participació de la darrera edició (96 participants, encara amb els efectes de la pandèmia), però que també supera les edicions de 2020 (103 participants), 2019 (89 participants), 2018 (88 participants) i 2017 (98 participants). De fet, hem de remuntar-nos fins al 2016, la 1a edició que vam fer al Baix Llobregat sense la participació dels esportistes del Garraf i l'Alt Penedès, en què vam tenir una xifra gairebé igual, amb 123 participants. Aquesta xifra constata l'increment de l'interès dels nens i nenes pels escacs, i la satisfacció per aquest augment de participació és el millor premi que podem tenir aquells que ens desvivim per fomentar l'esport de les 64 caselles entre els nois i noies de la nostra comarca.

Parlant de xifres, comentarem que tenim 16 clubs de la nostra comarca representats, més una jugadora que viu a Martorell, però té fitxa del Club d'Escacs Valls, i 4 jugadors de l'escola Joan Perich i Valls de Sant Joan Despí, que estan federats en el Club d'Escacs Montmeló.

Els 122 jugadors es reparteixen com segueix:

Categoria

nois

noies

Total jugadors

sub08

11

5

16

sub10

25

6

31

sub12

22

2

24

sub14

28

6

34

sub16

8

1

9

sub18

4

 

4

sub20

3

1

4

Total jugadors

101

21

122


La categoria sub18 i sub20 s'ha ajuntat, com en edicions anteriors, i es disputarà en un sistema tancat. La resta de categories es disputaran en un sistema suís, essent la categoria sub16 de 5 rondes, i la resta de categories de 7 rondes. En la primera ronda totes les categories han disputat la 1a i la 2a ronda.

Enguany, la novetat ha estat la del temps de joc; mentre les categories sub8, sub10 i sub12 han jugat amb el mateix temps que en les edicions anteriors (a 65 minuts sense increment), les categories sub14, sub16 i sub18/20 han jugat a 45 minuts + 30 segons. En les reunions organitzatives de l'ACE havíem constatat que en edicions anteriors el nivell de joc n'es ressentia per culpa de la pressió del temps, i pensàvem que fent-los jugar ràpid no els feia cap favor a la seva formació com a jugadors d'escacs. El gran nombre de felicitacions rebudes pels pares i mares dels esportistes és la millor prova que ha estat una decisió encertada.

L'equip arbitral estava format pel Josep Maria Jordan, la Sonia Martin, el Gabino Exposito i el Jose Antonio Garcia, i ha comptat amb la col·laboració de tots els delegats dels clubs. En l'àmbit competitiu cal recordar que aquesta competició barreja jugadors/res amb experiència amb jugadors/es d'iniciació. Després, en l'àmbit esportiu no es va produir cap resultat "sorpresa", si és que es pot parlar de favorits.

Després de la disputa de les dues primeres rondes, aquests són els jugadors i jugadores que encapçalen la classificació:

A la categoria sub18/20 hi ha 8 jugadors i es disputa en un sistema tancat. Avui ja s'han produït els primers "balls de bastons" entre favorits, amb un nivell de joc de molta qualitat. De moment encapçalen la classificació amb 2 punts en Jensen Broadbent i l'Esther Fresneda, ambdós de Cornellà.

La categoria sub16 té 9 jugadors; es disputarà en un sistema suís a 5 rondes, i es preveu una lluita ferotge pel primer lloc. De moment, encapçalen la classificació amb 2 punts, en Yaroslav Sviridenko del Castelldefels, en Pau Garrote del C.E. Olesa i en Javier Montero de Pallejà.

La categoria sub14 és la més nombrosa, amb 34 participants. Amb molts i moltes jugadores que ja han disputat la fase final, es preveu una gran lluita i un gran nivell de joc. Avui ja hem vist partides molt interessants i disputades. De moment 8 esportistes han fet el ple amb 2 punts: la Laia Garcia (Valls), en Dani Martos (Espluguenc), en Magí Belvís (Sant Joan Despí), l'Unai Añor (Foment Molins), en Victor Columna (Sant Boi), en Xavi Escoriza (Gavà), en Rong Bao (Olesa) i en Nicolàs Grau (Sant Feliu)

La categoria sub12 tindrà 24 participants i també està farcida d'esportistes que ja han participat en la fase final. De moment hi ha 5 que dominen la classificació amb 2 punts: en Pablo Ramon i l'Alvaro Sanz (ambdós del Prat), en Nil Garcia (Olesa), l'Edgar Pinto (Martorell) i la Jeily Ojeda (Cornellà).

La categoria sub10 tindrà enguany 30 participants. És una categoria molt interessant, perquè encara que hi ha jugadors amb certa experiència, sempre acostumem a descobrir nous talents que destaquen molt ràpidament. De moment tenim 6 jugadors que encapçalen la categoria amb 2 punts: en Martin Pachon (Cornellà), l'Hugo Royo (Castelldefels), l'Enric G. Serigstad (Molí Nou), en Lluc Añor (Foment Molins), en Gerard Lago (Pallejà) i l'Oriol Priego (Torreblanca).

Finalment tenim la categoria sub8, la dels més petits, la que més ens agrada perquè és la dels que més bé s'ho passen. Nosaltres diem que és la categoria dels escacs parlats: els nois i noies no callen: es comenten les jugades, s'ajuden els uns als altres a l'hora d'apuntar la jugada, s'avisen de donar el rellotge, es posen drets per arribar millor al tauler, fins i tot ballen ... Després ja perden aquesta innocència per convertir-se en bons jugadors, però hem vist que molts apunten maneres. Tenim 16 apuntats i 13 ja han puntuat. De moment són 4 els que encapçalen la classificació amb 2 punts: la Nadia Martinez i el Mario Aceituno (els dos de Cornellà) en Nil Oliva (Castelldefels) i l'Oscar Sanz (del Prat).

Bé, això ha estat el més destacable de la 1a jornada. Dissabte següent la competició es trasllada a Sant Feliu, on tots els participants disputaran dues partides, llevat de la categoria sub16, que només disputarà una ronda. Convidem tothom a venir a la Unió Coral i a gaudir del joc i la il·lusió que posen els nostres esportistes, i a què constati el gran potencial que tenen i que asseguren el futur dels escacs de la comarca i del nostre país.


Salut i escacs

Albert Puig

Emparellaments