El dia 20 de novembre va començar el Magistral Internacional d'escacs a Barberà de Vallès amb la participació de 10 Grans Mestres i sis banderes, amb una mitjana d'ELO FIDE dels jugadors de 2549. 

Fotografia de la sala de joc.

Enllaç al torneig


El president de l'entitat Sr. Victor Pont, va voler destacar que l'esdeveniment pretén homenatjar les 42 edicions anteriors 1979-2019 i a tots els home i dones que els han fet possible. L'alcalde de Barberà de Vallès, Sr. Xavier Garcés, va agrair l'esforç de l'organització a Club d'escacs Barberà de mantenir l'esdeveniment. Va fer la jugada d'honor i el torneig es va posar en marxa, amb l'assistència del Regidor d'esports Sr. Joan Muñoz.

En el torneig es van adoptar totes les mesures de seguretat. La Sra. Silvia Miranda, docent i tutora de PRL, va explicar els protocols a tots els participants i assitents. L'àrbitre internacional Miguel Ramos va indicar les pautes a seguir.


La primera partida en acabar va ser la de Muñoz amb Krysa la qual va acabar en taules. La partida entre Studer i Cheparinov també va finalitzar en taules, aquesta per repetició de jugades. El jugador Peralta, d'altra banda, va començar a obtenir avantatge en el mig joc i va acabar guanyant el punt en una gran partida.

En Marc Narciso va dur la partida a remolc contra un gran rival i va haver de gastar tot el seu temps en el mig joc, però tot i així va aguantar els atacs de Jaime Santos i va aconseguir les taules en un final de torres i alfils.

Alsina davant Oratovsky: l'israelià va utilitzar gran part del seu temps en les jugades inicials i va arribar a un mig joc molt apurat, la qual cosa li va penalitzar i va fer que en Daniel agafés una avantatge interessant. Oratovsky es va poder recompondre i va aconseguir rescatar mig punt valuós en un final amb peó de menys.


El Torneig es retransmet en directe per Chess24 (enllaç) i al web de la FCE (enllaç).

C.E. BARBERÀ