Sub-14

Ronda 3

Desprès de la desafortunada segona ronda contra Madrid, tot semblava que podríem “remuntar” a la tercera contra un equipo més fluix, però hem tingut la mala sort de “flotar” cap a dalt per jugar contra la forta selecció d’Astúries, que el dia abans havien vençut al cap de sèrie numero un (Navarra). 

L’equip asturià te dos molt forts taulells masculins i encara que afluixa una mica en la secció femenina, juguen força bé. Això ho han demostrat guanyant el matx per 3 a 1 amb força claredat. No voldria que sones com a excusa, però certament la falta de partides publicades recents del equip rival  ens ha perjudicat molt en aquesta ronda, ja que tots havien canviat de sistemes i nosaltres no ho sabíem (a diferència d’ells, que poden consultar partides dels nostres jugadores de torneigs d’aquest mateix any).

En el primer taulell, Edgar Roca ha tret avantatge d’espai però ha obert la posició en mal moment i en veure’s pitjor ha sacrificat qualitat sense compensació. Per la seva part, Roger Bernadó en el segon taulell ha igualat amb negres en una Escocesa, però no ha encertat amb el pla correcte al mig joc i el seu rival li ha combinat molt bé.

La nostre victòria ha estat en el tercer taulell (on teníem més avantatge d'ELO). L’Ainhoa no ha estat massa encertada a l’obertura (la han sorprès), però ha remuntat al mig joc i ha guanyat un final d’alfils de diferent color.

Per últim, l’Arami Lobo ha quedat passiva amb un sistema “Erizo” que no coneixia (mèrit del rival per entendre això), i el seu rival ha jugar de meravella encara que solament tenia 1361: sembla clar que dominava aquest sistema amb blanques i no ho hem pogut anticipar.

En tot cas tots els integrants del equip estan animats, i entenen on han de millorar de cara a pròxims torneigs. La noticia del triomf català en el sub8 ens ha omplert d’alegria, i estic segur que ens donarà forces per a lluitar en les tres rondes que queden, que seran tres finals que hem de guanyar, començant demà al matí per Castilla la Mancha. (Michael Rahal)

Sub-16

Ronda 3

En aquesta tercera ronda hem tingut un matx que des d’un principi sabíem que no anava a ser fàcil. L’equip canari, número cinc del rànquing, és un fort rival que ens podia complicar molt les coses. Les partides han començat més o menys com esperàvem, dos sicilianes als dos primers taulers, el del Victor Álvarez i el del Llibert Céspedes, una Obertura Vienesa per part de la Joana Ros i una Defensa Holandesa de l’Anais García. Fins aquí tot bé.

Durant un parell d’hores s’ha mantingut la incertesa, però de cop i volta les partides han començat a donar girs cap a un cantó i cap a un altre: el Llibert ha pres una mala decisió i s’ha quedat molt malament, sense opcions de remuntar. El Víctor ha remuntat una posició pitjor de mig joc i ha entrat en un final guanyat, i tot semblava que anava a compensar la presumible derrota del segon tauler. Però, degut al poc temps, ha jugat imprecís i se li ha escapat la victòria.

Per part de les noies, la Joana ha arribat a guanyar un peó, però l’activitat de les negres li ha complicat molt la vida i fins i tot ha arribat a estar gairebé perduda. Una oferta pacífica de la seva rival ha permès salvar el mig punt. Per acabar, l’Anais no ha pogut fer res per obrir una posició molt travada i fins i tot al final estava pitjor sense opcions de fer res. Taules i gràcies, tot i que no eren bones pel matx.

Total, derrota per la mínima al arribar a l’equador del torneig. Ara només hi ha dos equips amb el total de punts, per tant, tocarà remuntar.

Jordi Magem