La selecció catalana d'escacs va arribar sense problemes a Roquetas de Mar per participar en el Campionat escolar Seleccions Autonòmiques 2024. En el dia d'ahir, 20 de juny, es van jugar les primeres dues rondes del campionat.

En la categoria infantil cal dir que varem començar perdent el matx davant la selecció de Cantàbria per 2,5 a 1,5. En les dificultats de temps (1 minut per a cada esportista) una de les nostres partides va passar d'una victòria clara a una derrota, coses de l'esport. Els tres primers equips del rànquing van caure en 1a ronda, així que tot està totalment obert per a recuperar-nos.

Efectivament en la ronda 2, l'equip capitanejat per l'MI Michael Rahal es va imposar per 3,5 a 0,5 a la comunitat de Aragó i va donar una alta motivació per a anar de menys a més. Fins a la ronda 2, el MF Alex Villa i Julia Miró tenen amb 1 victòria en un sol compromís, mentre que per la seva part Hugo Uber i Laia García sumen 1,5 en dues partides.


Pel que fa als “grans”, parlant de l'equip sub 16, la selecció s'ha imposat en els dos primers matx, el primer per 3 a 1 a Cantàbria i després per 3,5 a 0,5 a La Rioja. En tots dos compromisos les noies s'han imposat sumant en els taulers 3 i 4 la totalitat dels 4 punts.


En aquest moment enfrontem al número 1 del rànquing, Astúries que és l'altre únic equip que també ha guanyat els dos primers enfrontaments, encara que estem situats en el primer lloc pel desempat de punts de tauler. https://sichess.com/torneos/feda24/cesaca/


De part dels dirigits per l'MI José Sequera destaquen fins a la ronda 2, Ani Vardanyan amb puntuació perfecta en dues partides, Júlia Pinyol, Laura Toquero i Yaroslav Sviridenko tenen un punt d'un possible. El nostre principal jugador el MF Daniel Salinas va entaular amb negres en la seva única presentació davant el fort primer tauler de Cantàbria amb puntuació elo de 2355. Mentrestant Nicolás Aleksanyan ha empatat els seus dos primers compromisos.

Info sub-14

Info sub-16