S'ha celebrat la tercera concentració presencial de tecnificació 'online' 2024.

Un total de 26 esportistes dividits en dos grups: un de tecnificació per categories, de 8 a 14 anys, i un altre de preparació de les seleccions catalanes Sub14 i Sub16.

A la concentració es va fer un entrenament pràctic de posicions prèviament estudiades a les classes de tecnificació 'online' amb cinc rondes contra cada rival alternant colors. Van ser un total de 10 partides a un ritme de 15+5. També es van fer anàlisis de les posicions després de cada ronda.

Tecnificació per categories, de 8 a 14 anys

Durant tota l'activitat es varen anar analitzant les partides finalitzades. També, abans de l'última jornada, es fa fer una sessió de 45 minuts per fer una explicació general sobre posicions practicades, fortaleses, debilitats i plans d'ambdues bandes.

En el grup general, a la categoria Sub8, es va imposar Rafael Toro González, del club d'Escacs Mollet, amb un sensacional 7,5 de 10 (2n a la classificació general Sub14). El segon lloc de Sub8 va ser per Samuel Betancurt Cardona, del mateix club, amb 4,5 punts. Respecte a les noies, es va imposar Iris Puerto, del club Llinars, amb 3 punts i a la segona posició, Iria Prieto Pujol, del club Súria, amb un punt.

A la categoria Sub10 masculí, el guanyador va ser Stefan Costache, del club Societat Coral Colon Sabadell, amb 6 punts. El segon lloc en aquesta categoria va ser per Víctor Permanyer, del club d'Escacs Llinars, amb 4,5 punts. El tercer lloc va ser pel Club Tres Peons amb Jin Chaoming, amb 4 punts.

Per la banda de les noies Sub10, la guanyadora, amb 6,5 punts, va ser Sílvia Serradell del club Vilafranca qui, per cert, va finalitzar com a 4a a la classificació general. El segon lloc va ser per la Lola Fernández, del club Espluga de Francolí, amb 6 punts. El tercer lloc per Carla Prieto Pujol, del club Súria, amb 5 punts.

A la categoria Sub12 masculí, va guanyar Jin Xuzhe, del club Tres Peons, amb 7 punts, seguit de l'Alan Puerto, del club Llinars, amb 4,5 punts. Respecte a les noies Sub12, es va portar el primer lloc la Natura Romero Santoja, de la Unió d'Escacs Cambrils, amb 4,5 punts.

A Sub14, el campió va ser Ying Zhang, del club Tres Peons, amb 8 punts. El segon lloc va ser pel Pau Hosadam Canals, del C.E. Cor de Marina Badalona, amb 6 punts.

La gran majoria d'aquests esportistes es preparen per participar al Campionat d'Espanya per Edats que tindrà lloc entre juny i juliol, tot i que abans ens veurem a la quarta concentració presencial, el 8 i 9 de juny a l'alberg de l'Espluga de Francolí.

Preparació de les seleccions catalanes Sub14 i Sub16

En paral·lel, es va fer la concentració de les seleccions catalanes Sub14 i Sub16 que aviat participaran en el Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques. Esdeveniment que serà a Roquetes de Mar, del 19 al 23 de juny.

La concentració ha estat a càrrec del José Sequerea i Michael Rahal, els quals van fer reunions amb els pares i mares, reunions individuals amb els esportistes i una conversa grupal. Aquestes reunion tenen l'objectiu per parlar de les fites a aconseguir i motivar al màxim, per una millor preparació pels propers esdeveniments i  tornejos que han d'enfrontar aquests nois i noies en les setmanes vinents.

A més, es va fer un entrenament pràctic de posicions de mig joc en partides de 15+5 separats per gènere.

Al grup masculí Sub14, el guanyador va ser l'Hugo Uber amb 6 punts de 10 possibles, empatant a punts amb l'Álex Villa, però amb millor sistema de desempat. El tercer lloc va ser pel Nicolás Aleksanyan amb 4 punts, empatant a punts amb el Pau Prada.

En el femení, Sub14-Sub16, la guanyadora va ser Ani Vardanyan amb 5 punts, empatada amb la Martina Lázaro. El tercer lloc va ser per la Júlia Miró amb 4 punts, seguida de Laia García i Laura Toquero, amb 3 punts, tot i que la Laura no va poder jugar les partides de la tarda per compromisos personals.

També volem fer menció de l'assistència de la Júlia Pinyol, que per compromisos d'estudi no va tenir temps de fer les reunions i cohesió d'equip.

Cal afegir la col·laboració de l'àrbitre Albert Pardina en la participació de jugar posicions d'entrenament amb les noies que anaven quedant lliures després de la partida.

 

26 de maig de 2024

Lloc: FCE (Recinte Fabra i Coats), Carrer de Sant Adrià, 20.

Galeria de Fotografies